menu
zoek

Nieuws Geleen

Verdachte aangehouden in onderzoek dodelijke schietpartij

zondag 24 december 2023, 12:56 uur

Het grootschalige rechercheteam, dat onderzoek doet naar de dodelijke schietpartij op de Markt in Geleen, heeft dinsdag een verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 32 jaar uit Nuth.

Waar: Markt in Geleen

Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Bij dit geweldsincident kwam zaterdagavond een man van 55 jaar uit Geleen om het leven. Een team van zo’n 25 rechercheurs is onder andere met tactisch, forensisch, digitaal en buurtonderzoek bezig. Naast onderzoek op de plaats delict worden ook de achtergronden en contacten van het slachtoffer in beeld gebracht. Maar ook andere meldingen, die mogelijk verband kunnen houden met het schietincident, worden uit gerechercheerd. “Dit is een zeer ernstige zaak” aldus de leider van het grootschalige rechercheteam. “Een schietpartij met dodelijke afloop in openbaar gebied waar op dat moment, zo vlak voor kerst, nog vele mensen op pad waren, heeft een zeer grote impact. Reden om dit grootschalig op te pakken en alles uit de kast te halen om deze zaak op te lossen”. A76 Op eerste Kerstdag is onder andere onderzoek verricht op de A76. Ter hoogte van Nuth zou zaterdagmiddag tussen 17.00 en 17.30 uur een schietincident hebben plaatsgevonden. Volgens de melding zou vanuit een personenauto op een andere auto geschoten zou zijn. Het zou hier gaan om een donkerkleurige, mogelijk zwarte, en een grijze personenauto. Onderzocht wordt nu of er een verband gelegd kan worden met het dodelijke schietincident op de Markt. Spoor Naast het onderzoek op de A76 zijn ook andere meldingen onderzocht. Door één van deze meldingen kwam de politie de verdachte op het spoor en dit resulteerde in de aanhouding van hem op dinsdagochtend. Na zijn aanhouding hebben in meerdere woningen doorzoekingen plaatsgevonden. Vluchtauto en route Verder is uit onderzoek naar voren gekomen dat de donkerkleurige auto waarover eerder bericht is, vermoedelijk een zwarte Opel Corsa betreft. De auto is weggereden vanaf de Markt in Geleen richting Rijksweg Zuid / Centrum en vervolgens richting A76 of Glanerbrook. Beperkingen De verdachte heeft beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Dat betekent onder andere dat de verdachte enkel contact met zijn advocaat mag hebben. Er kunnen dan ook verder geen inhoudelijke mededelingen over het onderzoek gedaan worden. Informatie Ondanks de aanhouding is het rechercheteam nog steeds op zoek naar informatie en beelden. En dan met name beelden die gemaakt zijn tussen 17.00 en 17.30 uur op zaterdagmiddag 23 december en waarop een zwarte auto c.q. zwarte Opel Corsa, al dan niet in combinatie met een grijze auto te zien is. Dit kunnen foto’s, filmpjes maar ook dashcambeelden zijn. Maar ook mensen die andere informatie hebben, bijvoorbeeld die het slachtoffer kenden, of iets gezien hebben op de Markt in Geleen of op de A76, kunnen zich melden. Dit kan via 0800-6070 maar ook anoniem via 0800-7000. Informatie kan ook gedeeld worden via een vertrouwelijk gesprek met Team Criminele Inlichtingen. Geef dit bij het contact met de politie direct aan.    


» Politie.nl

Kaart nieuws Geleen. Locatie nieuws: 50.96905 / 5.82682 Markt
Markt in Geleen


maandag 25 december 2023, 00:57 uur
Man (55) op de Markt in Geleen doodgeschoten
Blik op NieuwsEen grootschalig rechercheteam (TGO) van zo’n 25 rechercheurs onderzoekt het dodelijke schietincident op de Markt in Geleen. 'Een man van 55 jaar uit Geleen kwam hierbij zaterdagavond om het leven', zo meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 24 december 2023, 14:22 uur
Doodgeschoten man in Geleen was 55-jarige inwoner, schutter nog op de vlucht
NU.nlDe man die zaterdagavond in het centrum van Geleen werd neergeschoten en later in het ziekenhuis overleed, komt ook uit die Limburgse stad. De politie meldt zondag dat de man 55 jaar was.
» NU.nl
zondag 24 december 2023, 14:15 uur
Slachtoffer dodelijke schietpartij Geleen was 55-jarige inwoner
de TelegraafDe man die zaterdagavond in Geleen werd neergeschoten en later in het ziekenhuis overleed, was een 55-jarige man uit die Limburgse stad. Dat maakte de politie zondag bekend. De dader is nog steeds spoorloos. De politie heeft een grootschalig team van 25 rechercheurs op de zaak gezet.
» de Telegraaf
zondag 24 december 2023, 14:04 uur
Slachtoffer schietpartij Geleen is 55-jarige man uit Geleen
1LimburgHet slachtoffer dat zaterdag om het leven kwam bij een schietincident op de Markt in Geleen is een 55-jarige man uit Geleen.
» 1Limburg
zondag 24 december 2023, 13:37 uur
Team van 25 rechercheurs onderzoekt dodelijke schietpartij waar man (55) uit Geleen bij omkwam
De LimburgerDe man die zaterdag op de Markt in Geleen is neergeschoten is een 55-jarige inwoner van die stad. Hij overleed later in het ziekenhuis. Van de dader of daders ontbreekt nog ieder spoor, daarom schaalt de politie groot op.
» De Limburger
zondag 24 december 2023, 00:07 uur
Man overleden bij schietpartij in centrum Geleen
CrimesiteBij een schietpartij op de Markt in Geleen is zaterdagavond een man overleden. De politie meldt dat de schutter mogelijk in een donkere auto is gevlucht. De schietpartij vond rond 17.15 plaats op de Markt in het centrum van Geleen.
» Crimesite
zondag 24 december 2023, 00:01 uur
Man doodgeschoten in centrum Geleen
NOSEen man is zaterdagavond overleden na een schietpartij op de Markt in het centrum van Geleen. De schutter is voortvluchtig. Over de identiteit van het slachtoffer kan de politie nog niks zeggen.
» NOS
zaterdag 23 december 2023, 21:34 uur
Dode door schietpartij in Geleen, dader gevlucht
de TelegraafEen man is zaterdagavond overleden aan de verwondingen die hij opliep door een schietpartij in Geleen. Dat maakte de politie bekend. De schietpartij deed zich rond 17.15 uur voor bij een parkeerplaats vlak bij de Markt in het centrum van de Limburgse stad. Direct na de schietpartij zou iemand met een donkerkleurige auto weggevlucht zijn.
» de Telegraaf
zaterdag 23 december 2023, 21:29 uur
Man overlijdt na schietpartij in centrum van Geleen, dader voortvluchtig
NU.nlEen man is zaterdagavond overleden aan de verwondingen die hij vanmiddag opliep bij een schietpartij in het centrum van het Limburgse Geleen. De politie meldt dat de verdachte nog voortvluchtig is.
» NU.nl
zaterdag 23 december 2023, 21:06 uur
Man overleden na schietpartij in centrum Geleen
1LimburgEen man is zaterdagavond overleden na een schietpartij op de Markt in het centrum van Geleen.
» 1Limburg
zaterdag 23 december 2023, 18:44 uur
Schietpartij in Geleen, slachtoffer gereanimeerd
de TelegraafOp een parkeerplaats in de buurt van de Markt in Geleen is zaterdag aan het einde van de middag iemand gewond geraakt door een schietpartij. Het slachtoffer moest volgens een woordvoerder van de politie worden gereanimeerd en is naar het ziekenhuis gebracht. De mogelijke schutter is gevlucht.
» de Telegraaf
zaterdag 23 december 2023, 18:37 uur
Schoten gelost in centrum van Geleen: één gewonde
1LimburgOp de Markt in het centrum van Geleen zijn zaterdagavond schoten gelost. Daarbij is één persoon gewond geraakt. Het slachtoffer moest worden gereanimeerd.
» 1Limburg
zaterdag 23 december 2023, 18:32 uur
Slachtoffer schietpartij centrum Geleen overleden, dader voortvluchtig
De LimburgerBij een schietpartij op een parkeerplaats in de buurt van de markt in Geleen is zaterdagavond een slachtoffer gevallen. Het gaat om een man van onbekende leeftijd. Van de dader of daders ontbreekt nog ieder spoor.
» De LimburgerFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: 1Limburg
Foto: De Limburger
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: 1Limburg
Foto: 1Limburg

Meer nieuws uit Geleen

18 april 11:15Steeds minder kinderen weten hoe ze veilig moeten fietsen: 'Zorgwekkend'
4 april 11:34Meisje aangerand in Geleen: politie zoekt getuigen
26 maart 20:55Opgepakte man steekpartij Geleen verdacht van twee pogingen tot moord
24 maart 11:37Persoon gewond bij steekincident; verdachte aangehouden
24 maart 00:11Man verschanst zich urenlang in woning na steekpartij
19 maart 08:32Ziekenhuisalliantie blij met 'stap in goede richting'
5 maart 17:36Masterclass vergroenen voor koningin Máxima op Chemelot: ‘Het was een zeer leerzame dag’
1 maart 15:38Politie grijpt in: stel in Herkenbosch heeft verwaarloosde honden en bijna dertig dode katten
29 februari 16:26Man (42) uit Sittard aangehouden na aanrijding in Geleen waarbij vrouw (27) ernstig gewond raakte
23 februari 10:13Opgestapt raadslid FVD verder met eigen partij
20 februari 17:37Vuurwapen aangetroffen in woning Geleen: een aanhouding
14 februari 16:43Plannen voor natuurbegraafplaats bij Danikerberg in ijskast
6 februari 21:47Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding verdachte in Geleen
5 januari 17:25Woning op instorten na grote brand in Geleen: ’Opeens zag ik de buurman neervallen’
5 januari 14:04Woningen ontruimd bij uitslaande brand in Geleen
1 januari 14:35Auto in Landgraaf in verband gebracht met moord in Geleen
28 december 14:38Explosief materiaal tot ontploffing gebracht
27 december 21:55Verdachte aangehouden voor dodelijke schietpartij in Geleen
27 december 16:40Man uit Nuth aangehouden voor dodelijke schietpartij Geleen
25 december 00:57Man (55) op de Markt in Geleen doodgeschoten
RSS.