menu
zoek

Nieuws Goes

Man beroofd van portemonnee, daders laten fiets achter

zondag 6 december 2020, 13:26 uur

Rond 03.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden surveillerende agenten in Goes aangesproken door een 30-jarige inwoner van Eindhoven. Hij vertelde dat hij even tevoren was beroofd van zijn portemonnee door twee jonge jongens. Hij was ze een stuk achterna gerend, maar verloor ze uit het oog.

Waar: Van Hertumweg in Goes

De agenten maakten, samen met de man, nog een zoekslag in de buurt, maar troffen niemand meer aan die aan het door de man opgegeven signalement voldeed. Het gezelschap is vervolgens naar het politiebureau gereden waar de man aangifte heeft gedaan. De Eindhovenaar vertelde dat hij al enige tijd op het station aanwezig was, omdat hij zijn laatste bus had gemist. Hij had een plekje uit de wind gezocht en wilde daar wachten op de eerste bus die de kant op ging waar hij naartoe moest. Op een gegeven moment werd hij aangesproken door twee jongens. Eén van de jongens bedreigde hem en dwong hem om zijn portemonnee af te geven. De jongens vluchtten daarna via het spoortunneltje in de richting van Goes Zuid. In de portemonnee zat een geldbedrag van enkele tientallen euro’s en een identiteitskaart.

Signalement en vluchtweg
De twee zagen er als volgt uit: Jongen 1 had een, volgens het slachtoffer, Turks of Marokkaans uiterlijk. Hij was tussen de 15 en 17 jaar oud en ongeveer 1.60 tot 1.65 meter lang. Deze jongen droeg een zwarte jas met een capuchon, een grijze joggingbroek, witte sokken, blauwe slippers en had een grijze muts op zijn hoofd. Jongen 2 had, volgens de aangever, een negroïde uiterlijk en was ongeveer van dezelfde leeftijd en dezelfde lengte als zijn kompaan. Deze jongen droeg een zwart trainingspak en zwarte schoenen. De donkere jongen rende door het spoortunneltje en sloeg linksaf het Stationspark in. Hij rende langs de broodjeszaak en verdween uit het zicht van de Eindhovenaar. De andere jongen rende rechtdoor toen hij uit het spoortunneltje kwam. Hij rende naar de rotonde aan de Van Hertumweg, daar is het slachtoffer hem uit het oog verloren. Dat is ook de plek waar de benadeelde de politieauto wenkte en de agenten aansprak. De politieagenten namen de aangifte van het slachtoffer op en startten het onderzoek. Door rechercheurs worden camerabeelden bekeken en er wordt onderzoek gedaan naar een voorwerp dat door de twee daders is achtergelaten toen zij er rennend vandoor gingen.

Fiets achtergelaten
Door de twee daders is een fiets achtergelaten bij de plek waar de man uit Eindhoven door hen werd aangesproken. Van deze fiets zijn foto’s bij dit bericht gevoegd. Herkent u de fiets met de opvallende stickers? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844), of via What’s App (06-12207006).

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof, of mensen die ons kunnen helpen de twee daders op te sporen. Hebt u informatie die ons daarbij kan helpen? Herkent u bijvoorbeeld het signalement van de twee daders? Of hebt u in de omgeving van waar de beroving gebeurde iets verdachts gezien? Dan wordt u eveneens verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via bovenstaande contactmogelijkheden. Als u wel informatie heeft, maar u wilt liever niet met de politie praten, dan kunt u gegarandeerd anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. Dit kan telefonisch (0800-7000) of via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2020-321061.

Diefstal/Heling in Goes
Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Goes

» Politie.nl


Kaart nieuws Goes. Locatie nieuws: 51.49740 / 3.89259 Van Hertumweg


zondag 6 december 2020, 14:19 uur
Duo (van wie één met slippers aan) berooft man van portemonnee in Goes
PZCGOES - Een 30-jarige man uit Eindhoven is afgelopen nacht in Goes door twee jongens beroofd. Het tweetal ging ervandoor met de portemonnee van de man.
» PZC
zondag 6 december 2020, 14:07 uur
Pechvogel mist laatste bus en wordt beroofd van zijn portemonnee in Goes
Omroep ZeelandPakjesavond 2020 is niet een avond waar een 30-jarige man uit Eindhoven graag aan terug zal denken. De man was gisteravond gestrand op het station in Goes toen hij door twee jongens van zijn portemonnee werd beroofd.
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl
Foto: PZC

Meer nieuws uit Goes

26 februari 07:13Goese raad zet deur voor een Roze Zaterdag weer open
24 februari 14:19Pool (35) opgepakt voor reeks inbraken bij horeca in Goes
22 februari 10:26Man opgepakt na vernieling in trein
12 februari 08:26Goes vindt Roze Zaterdag te duur, maar LHBT Netwerk Zeeland houdt hoop
9 februari 16:44Klein meisje belandt onder het ijs in Goes
8 februari 12:08Minder Zeeuwse coronapatiënten in de ziekenhuizen
30 januari 11:25Flinke ravage en gewonden na ongeluk in Goes
28 januari 17:00Nieuw regionaal woonpark 's Heeren Loo in Goes
27 januari 21:20Harde aanpak relschoppers helpt nieuwe rellen voorkomen
26 januari 16:06Vier Zeeuwen voor snelrechter vanwege oproepen tot rellen
23 januari 13:42Vijf drugsrijders betrapt bij controles, één van hen had bovendien geen geldig rijbewijs
21 januari 20:38Zeeuwse huisartsen krijgen zaterdag coronaprik
19 januari 20:43Rustige demonstratie tegen de lockdown en avondklok in Goes
16 januari 00:14Extra besmettelijke Britse coronavariant aangetroffen bij ziekenhuispersoneel Adrz in Goes
15 januari 18:31Massavaccinatie in Zeelandhallen begonnen: ‘We hebben hem!’
11 januari 11:44Minder Zeeuwen met corona in ziekenhuis
9 januari 10:20Twee auto's van de weg, vermoedelijk door de gladheid
5 januari 15:31Eerste medewerkers van Zeeuwse ziekenhuizen krijgen donderdag vaccin tegen coronavirus
29 december 13:40Twee mannen aangehouden na mishandeling Goes
27 december 14:03Goesenaar trakteert stadsgenoten op knetterende vuurwerkshow: 'Genoten van dit lichtpunt'
RSS.