menu
zoek

Nieuws Gorinchem

Waarom heeft ziekenhuis in Gorinchem patiënte niet getest op corona?

maandag 2 maart 2020, 14:29 uur

Dat het Beatrixziekenhuis in Gorinchem een 49-jarige patiënte met ernstige luchtwegklachten niet testte op corona roept vragen op. Het virus werd pas dit weekend in het Rotterdamse Erasmus MC ontdekt, terwijl de richtlijn van het RIVM al enkele dagen eerder was aangescherpt.

Waar: Brabantse Nieuwendijk in Gorinchem

» PZC


Kaart nieuws Gorinchem. Locatie nieuws: Brabantse Nieuwendijk


maandag 2 maart 2020, 10:19 uur
Beatrixziekenhuis Gorinchem deels weer open; ziekenhuis Dordrecht test uit voorzorg
RTV RijnmondHet coronavirus houdt onze regio bezig. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.
» RTV Rijnmond
maandag 2 maart 2020, 09:01 uur
Eerste mensen in Beatrixziekenhuis in Gorinchem testen negatief op coronavirus
Hart van NederlandIn ieder geval vier mensen die direct contact hebben gehad met de besmette vrouw in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem hebben geen coronavirus opgelopen. Ze hebben negatief getest op de ziekte.
» Hart van Nederland
maandag 2 maart 2020, 08:49 uur
Tiental medewerkers Beatrixziekenhuis in isolatie
RTV RijnmondNog een tiental medewerkers van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem zit in thuisisolatie. Ze hebben klachten die lijken op de symptomen van besmetting met het coronavirus. Tests moeten uitwijzen of zij daadwerkelijk besmet zijn.
» RTV Rijnmond
maandag 2 maart 2020, 07:57 uur
Personeel Beatrixziekenhuis: niet bang voor coronabesmetting
RTV RijnmondMedewerkers van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem reageren nuchter op de coronabesmetting bij een patiënte.
» RTV Rijnmond
zondag 1 maart 2020, 22:14 uur
Tien coronabesmettingen in Nederland, is het virus nog beheersbaar?
NOSHet aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland is opgelopen tot tien. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is uit voorzorg gesloten, omdat een patiënt die in het ziekenhuis heeft gelegen, besmet bleek te zijn. In hoeverre is het virus nog beheersbaar in ons land?
» NOS
zondag 1 maart 2020, 20:15 uur
CDA-Kamerlid Van den Berg: ’Opheldering over Nederlandse aanpak coronacrisis’
de TelegraafHet Beatrixziekenhuis in Gorinchem is zondag afgesloten nadat een oud-patiënt positief was getest op het coronavirus. „Weliswaar had zij ernstige luchtwegklachten, maar er was geen reden om haar eerder op corona te testen.”
» de Telegraaf
zondag 1 maart 2020, 18:40 uur
Video | RIVM: ‘Ter geruststelling, lijkt er niet op dat carnaval probleem was’
NU.nlZondag gaf het RIVM een persconferentie over de stand van zaken rondom het coronavirus. Er zijn nu tien besmettingsgevallen bekend. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft een opname- en bezoekersstop ingelast. Het lijkt er niet op dat het carnaval in Tilburg een probleem is geweest.
» NU.nl
zondag 1 maart 2020, 18:11 uur
‘Eerst uitzoeken of andere patiënten besmet zijn'
de TelegraafHet Beatrixziekenhuis van Gorinchem is per direct gesloten, omdat een besmette vrouw met coronavirus daar vorige week behandeld is. De vrouw ligt momenteel in strikte isolatie in het Rotterdamse Erasmus MC.
» de Telegraaf
zondag 1 maart 2020, 18:10 uur
Met coronavirus besmette vrouw lag al dagenlang in ziekenhuis voordat virus werd ontdekt
Omroep BrabantDe 49-jarige vrouw uit Nieuwendijk (gemeente Altena), die besmet is met het coronavirus, heeft dagenlang op de intensive care van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gelegen voordat het virus werd ontdekt. De vrouw werd op 21 februari opgenomen in het ziekenhuis.
» Omroep Brabant
zondag 1 maart 2020, 18:01 uur
Kijk live mee: persconferentie sluiting Beatrixziekenhuis Gorinchem
Hart van NederlandHet Beatrixziekenhuis in Gorinchem besloot zondag om het ziekenhuis en Lingepolikliniek Leerdam per direct te sluiten. Dit vanwege de vrouw die in het ziekenhuis lag en later in het Erasmus Medisch Centrum positief werd getest op het coronavirus.
» Hart van Nederland
zondag 1 maart 2020, 17:55 uur
Beatrixziekenhuis: Coronapatiënte was niet in risicogebied
RTV RijnmondHet Beatrixziekenhuis heeft in een persconferentie tekst en uitleg gegeven over de coronabesmetting die in het ziekenhuis is ontdekt. Wat zijn de gevolgen voor het ziekenhuis, de omgeving en de inwoners van Gorinchem?
» RTV Rijnmond
zondag 1 maart 2020, 17:53 uur
Kijk hier live naar de persconferentie van het ziekenhuis in Gorinchem
Omroep BrabantHet ziekenhuis in Gorinchem gaat deels op slot. Gemaakte afspraken voor het Beatrixziekenhuis en de Lingepoli kunnen niet doorgaan en worden afgezegd
» Omroep Brabant
zondag 1 maart 2020, 17:16 uur
In totaal 10 coronabesmettingen, ziekenhuis Gorinchem neemt maatregelen
NU.nlHet Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft zondag bekendgemaakt dat er weer enkele nieuwe besmettingsgevallen met het coronavirus zijn geconstateerd, waarmee het totale aantal besmettingen op tien komt. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft een opname- en bezoekersstop ingelast.
» NU.nl
zondag 1 maart 2020, 16:44 uur
Coronapatiënte die ernstig ziek in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem lag, komt uit gemeente Altena
Omroep BrabantDe coronapatiënte die is opgenomen in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem komt uit de gemeente Altena. Dat meldt het RIVM. Volgens meerdere bronnen gaat het om een vrouw uit Nieuwendijk.
» Omroep Brabant
zondag 1 maart 2020, 16:23 uur
RIVM: In totaal tien coronabesmettingen, ziekenhuis Gorinchem op slot
NU.nlHet Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft zondag bekendgemaakt dat er weer enkele nieuwe besmettingsgevallen met het nieuwe coronavirus zijn geconstateerd, waarmee het totale aantal besmettingen op tien komt. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft een opname- en bezoekersstop ingelast.
» NU.nl
zondag 1 maart 2020, 15:58 uur
Corona duikt op aan Gelderse grens, ziekenhuis Gorinchem op slot
Omroep GelderlandIn het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, net over de Gelderse grens, geldt een tijdelijke opname- en bezoekersstop. Dat heeft minister Bruno Bruins van Volksgezondheid zondag bekendgemaakt op een persconferentie. In Leerdam blijft een polikliniek tijdelijk dicht. Aanleiding is het coronavirus.
» Omroep Gelderland
zondag 1 maart 2020, 15:55 uur
Ziekenhuis in Gorinchem op slot, nu tien mensen besmet met coronavirus
MetroIn het Beatrixziekenhuis in Gorinchem geldt een tijdelijke opname- en bezoekersstop. Dat heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) zondagmiddag bekendgemaakt. Er zijn drie besmettingen bijgekomen en daarmee komt het totaal nu op tien.
» Metro
zondag 1 maart 2020, 15:55 uur
Ziekenhuis in Gorinchem op slot door Corona-virus
MetroIn het Beatrixziekenhuis in Gorinchem geldt een tijdelijke opname- en bezoekersstop. Minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) heeft dat zondagmiddag bekendgemaakt.
» Metro
zondag 1 maart 2020, 15:53 uur
RIVM: Vier nieuwe coronabesmettingen, ziekenhuis Gorinchem op slot
NU.nlHet Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft zondag bekendgemaakt dat er vier nieuwe besmettingsgevallen met het nieuwe coronavirus zijn geconstateerd, waarmee het totale aantal besmettingen op tien komt. Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft een opname- en bezoekersstop ingelast.
» NU.nl
zondag 1 maart 2020, 15:53 uur
Teruglezen: ziekenhuis afgesloten, drie nieuwe coronabesmettingen
de GelderlanderHet Beatrixziekenhuis in Gorinchem is gesloten voor bezoekers vanwege het coronavirus. Er mogen geen bezoekers en nieuwe patiënten naar binnen. Wie binnen is, moet binnen blijven. Alleen medewerkers mogen naar binnen en naar buiten. Dat heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) gemeld tijdens een persconferentie.
» de Gelderlander
zondag 1 maart 2020, 15:44 uur
Beatrixziekenhuis in Gorinchem ‘op slot’ vanwege besmetting coronavirus
Brabants DagbladHet Beatixziekenhuis in Gorinchem is 'op slot’ gegaan vanwege een besmetting met het coronavirus. Er geldt een opnamestop en bezoekers mogen het ziekenhuis niet meer in. De maatregelen worden genomen nu een patiënte van het ziekenhuis besmet blijkt.
» Brabants Dagblad
zondag 1 maart 2020, 15:38 uur
Coronapatiënt in ziekenhuis Gorinchem komt uit Altena, Beatrixziekenhuis ‘op slot’
BN DeStemHet Beatixziekenhuis in Gorinchem is ‘op slot’ gegaan vanwege een besmetting met het coronavirus. Er geldt een opnamestop en bezoekers mogen het ziekenhuis niet meer in. De maatregelen worden genomen nu een patiënte uit de gemeente Altena van het ziekenhuis besmet blijkt.
» BN DeStem
zondag 1 maart 2020, 15:36 uur
Beatrixziekenhuis Gorinchem op slot, patiënte besmet met coronavirus
RTV RijnmondHet Beatrixziekenhuis in Gorinchem neemt geen nieuwe patiënten meer op. Ook bezoekers mogen het ziekenhuis niet in, dat heeft Jaap van Dissel van het RIVM gezegd tijdens een persconferentie. In het ziekenhuis lag een vrouw die besmet was met het coronavirus.
» RTV Rijnmond
zondag 1 maart 2020, 15:25 uur
Streekziekenhuis in Gorinchem dicht vanwege corona-geval
RTV UtrechtVIJFHEERENLANDEN - In het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is bij een vrouw van middelbare leeftijd het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de RIVM bekendgemaakt op een persconferentie.Het ziekenhuis is gesloten. Er kunnen geen bezoekers naar binnen en er worden geen nieuwe pati?nten opgenomen.Het Beatrixziekenhuis heeft een regiofunctie en bedient ook onder meer de gemeente Vijfheerenlanden.
» RTV Utrecht
zondag 1 maart 2020, 15:21 uur
Beatrixziekenhuis Gorinchem gesloten om coronavirus, tien patiënten in NL
NOSHet Beatrixziekenhuis in Gorinchem is uit voorzorg gesloten vanwege het coronavirus. Een ernstig zieke vrouw die daar een week heeft gelegen, had het virus onder de leden zonder dat het ziekenhuis dat wist. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie van minister Bruins en het RIVM.
» NOS
zondag 1 maart 2020, 12:03 uur
LIVE Ziekenhuis Gorinchem op slot om coronavirus
de TelegraafUPDATE 16.55 uur Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem is zondag gesloten. Nieuwe patiënten en bezoekers worden niet toegelaten. Iedereen die binnen is moet binnen blijven. Dat is zojuist bekend gemaakt op de persconferentie van het RIVM.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Gorinchem

6 oktober 12:40Wapenfanaat betrapt met enorm arsenaal
2 oktober 10:04Noordtunnel in de A15 weer open na loshangende kabels
12 september 21:51Inbrekers in Gorinchem meppen agent in gezicht en zijn nog spoorloos
24 juli 08:11Jonge Gorcummer (18) omgekomen bij fietsvakantie in Luxemburg
14 juli 08:44Vrouw in Gorinchem mept plassende pomeriaan dood met dweil
30 juni 05:57Zwaargewonde bij brand op zesde verdieping
25 juni 17:51Onderzoek: ‘Aanpak Bernhoven werkt en leidt tot doelmatigere zorg’
25 maart 10:38Laptopactie van Richard uit Gorinchem 'loopt als een tiet': hij kan de vraag niet meer aan
4 maart 10:57Meeste medewerkers Beatrixziekenhuis vrij van corona
2 maart 14:29Waarom heeft ziekenhuis in Gorinchem patiënte niet getest op corona?
2 maart 11:53UMCG stelt meldplicht in voor medewerkers die in Tilburg of Gorinchem waren
22 februari 18:46Porsche-rijder schept vrouw met kinderwagen in Gorinchem
21 februari 15:25Vuurwerk uit huis Gorinchem gehaald en tot ontploffing gebracht
21 februari 09:33Ontploffingen in woning Gorinchem na knutselen met vuurwerk
8 februari 19:29Verliefde tiener opgepakt vanwege liefdesverklaring
5 februari 14:00Politie Friesland neemt nieuwe patrouillevaartuig P64 in gebruik
27 januari 18:18Celstraf en opname voor verspreiden kinderporno via chats
17 januari 21:59Dief probeert gestolen spullen terug te verkopen aan eigenaar
16 januari 12:49A27 vanuit Breda kort afgesloten door ongeluk bij Gorinchem
9 januari 07:07Nachtelijke afsluiting A27 bij Nieuwendijk na aantreffen lichaam op snelweg
RSS.