menu
zoek

Nieuws Gouda

Den Haag, Delft, Rijswijk, Gouda - Zes nieuwe aanhoudingen na ongeregeldheden Malieveld

donderdag 23 juli 2020, 09:58 uur

De afgelopen dagen hield de politie in totaal zes mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de ongeregeldheden die zondag 21 juni plaatsvonden na de verboden demonstratie op het Malieveld. Het totaal aantal aanhoudingen komt daarmee op 22. Daarnaast onderzoekt de politie strafbare uitingen die op social media richting een busmaatschappij werden gedaan.

Waar: Malieveld in Gouda

Na de rellen startte de politie direct met een grootschalig onderzoek. Als onderdeel daarvan toonde de politie op dinsdag 14 juli beelden van negen, toen nog onbekende, verdachten in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West.

Aanhoudingen dankzij tips
Na deze uitzendingen kreeg de politie een groot aantal tips, waarin ook namen van enkele van de getoonde verdachten werden genoemd. Dankzij deze tips werd de identiteit van zes verdachten bekend. Vier van deze verdachten zijn nu aangehouden; de andere twee verdachten van wie de politie de identiteit kent, worden op een later moment nog aangehouden. De identiteit van de andere twee nu aangehouden verdachten achterhaalde de politie tijdens het opsporingsonderzoek.

Aanhoudingen op 21 en 23 juli
Twee van de verdachten werden aangehouden op dinsdag 21 juli, vier op donderdag 23 juli. Het gaat om twee mannen uit Den Haag van 33 en 22 jaar, twee mannen uit Delft (31 en 29), een 48-jarige man uit Rijswijk en een 39-jarige man uit Gouda.

Voorgeleiding en heenzending
De op dinsdag 21 juli aangehouden 31-jarige man uit Delft wordt vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De 39-jarige man uit Gouda die ook op 21 juli was aangehouden, is inmiddels heengezonden. Hij blijft verdachte in het onderzoek.

Beelden drie relschoppers nog online
Naast de beelden die via de opsporingsprogramma’s zijn verspreid, zijn ook op politie.nl beelden van relschoppers geplaatst. Op dit moment staan daar foto’s van drie relschoppers die nog niet zijn herkend. Bent u, of kent u een van deze verdachten? Meld dit dan via het nummer 0800-6070. Verdachten kunnen zichzelf ook melden op het politiebureau in hun woonplaats. Kijk op www.politie.nl voor de actuele openingstijden, of bel 0900-8844.

Aanhoudingen voor geweld tegen agenten
Tijdens de confrontaties met de Mobiele Eenheid (ME) gebruikten relschoppers fors geweld. Zij gooiden met rookbommen en stenen en gingen de ME fysiek te lijf. In totaal hield de politie zondag 21 juni 425 personen aan. Hieronder bevonden zich elf personen die werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. Later die week werd nog een man voor hetzelfde feit aangehouden. Op dinsdag 14 juli en woensdag 15 juli werden nog eens vier verdachten aangehouden. Van al deze verdachten zit er op dit moment nog één vast. De andere personen zijn inmiddels heengezonden, maar blijven nog wel verdachten in het onderzoek.

Strafbare uitingen op social media
Het rechercheteam is ook een onderzoek gestart naar strafbare uitingen op social media die rondom de verboden demonstratie werden gedaan in de richting van een busmaatschappij. Deze busmaatschappij was zondag 21 juni betrokken bij het vervoer van de aangehouden demonstranten. Door het hele land werden tot op heden vijf personen gehoord; binnenkort worden hierover nog eens vier personen gehoord. Deze in totaal negen personen worden verdacht van opruiing, bedreiging en belediging.

Getuigenoproep in Gouda
Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Gouda

» Politie.nl


Kaart nieuws Gouda. Locatie nieuws: 52.07050 / 4.30070 Malieveld


donderdag 23 juli 2020, 11:17 uur
Viruswaanzin in overleg met gemeente Den Haag om nieuwe demonstratie op Malieveld
Omroep WestDe actiegroep Viruswaanzin wil op zaterdag 1 augustus opnieuw demonstreren op het Malieveld in Den Haag. De gemeente Den Haag heeft laten weten met de actiegroep in gesprek te zijn over de voorwaarden van het protest.
» Omroep West
donderdag 23 juli 2020, 10:56 uur
Viruswaanzin wil weer demonstreren op het Malieveld
Hart van NederlandActiegroep Viruswaanzin wil op 1 augustus weer op het Malieveld in Den Haag demonstreren. De groep is met de gemeente in gesprek over de voorwaarden voor het protest, laat de gemeente Den Haag weten.
» Hart van Nederland
donderdag 23 juli 2020, 10:55 uur
Zes nieuwe aanhoudingen na ongeregeldheden Malieveld
Omroep WestDe politie heeft de afgelopen dagen zes mannen uit Den Haag, Delft, Rijswijk en Gouda aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de rellen op het Malieveld op 21 juni. De politie verwacht op korte termijn nog twee verdachten aan te kunnen voor de ongeregeldheden die ontstonden na de verboden demonstratie van de actiegroep Viruswaanzin.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Gouda

6 september 09:20Drie leegstaande woningen uitgebrand in Gouda
5 september 07:41Aanhouding bij steekpartij in Gouda
3 september 13:03Man met mes overvalt JYSK-winkel in Gouda
17 augustus 13:52Vier verdachten aangehouden voor zware mishandeling in Gouda
3 augustus 17:48Politie speurt nog naar verdachten zware mishandeling Gouda
3 augustus 13:56Geweldsexplosie skaters schokt Gouda: ’Ze bleven Martijn tegen zijn hoofd schoppen’
27 juli 16:06Drentse supermarkten slachtoffer van oplichters met verwisselde blikken babyvoeding van Nutrilon
23 juli 11:17Viruswaanzin in overleg met gemeente Den Haag om nieuwe demonstratie op Malieveld
22 juli 18:15Date verandert in nachtmerrie: Utrechter (22) wordt zwaar mishandeld en overvallen in zijn auto
14 juli 20:46Achtervolging van Rotterdam naar Gouda eindigt met crash en waarschuwingsschot
25 juni 08:15Getuigen gezocht van woninginbraak Gouda
13 juni 14:3499 automobilisten negeren massaal rode kruizen op A12
10 juni 11:19Fietser zwaargewond na aanrijding met tractor in Gouda
4 juni 21:04BN'ers protesteren tegen kabinetsbesluit
22 mei 14:52Automobilist onder invloed ramt meerdere woningen in Gouda
11 mei 15:24Waterleiding gesprongen in Gouda: Water 30 cm hoog in de straat
1 mei 11:11Vijf auto's in Gouda uitgebrand; politie gaat uit van brandstichting
29 april 20:30Hagenaars aangehouden voor woningoverval Gouda
28 april 17:07Veel rook bij uitslaande brand in Gouda
16 april 00:46Gewonde door steekpartij in Gouda
RSS.