menu
zoek

Nieuws Gramsbergen

Noord-Nederland - Drie aanhoudingen in groot onderzoek naar mensenhandel en hennepteelt

vrijdag 8 oktober 2021, 16:06 uur

De politie heeft op dinsdag 5 oktober drie personen aangehouden op Schiphol en in Gramsbergen. De aanhoudingen op Schiphol gebeurden in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee. De personen worden verdacht van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, hennepteelt en witwassen.

Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Amsterdam, een 54-jarige man uit Emmen en een 44-jarige vrouw uit Utrecht. Agenten hebben doorzoekingen gedaan in woningen in Emmen, Purmerend en Amsterdam. Daar werden onder andere een vuurwapen, meerdere patronen, een flinke hoeveelheid hennep en een stroomstootwapen gevonden. In Purmerend troffen de agenten een woning die ingericht lijkt voor het tijdelijk onderbrengen van personen. Het Team Mensenhandel en de districtsrecherche Drenthe zijn sinds december 2020 bezig met het onderzoek. Er werd toen in een schuur in Wittelte in Drenthe een hennepstekkerij aangetroffen. Daar troffen de agenten een vrouw aan die onder erbarmelijke omstandigheden werkzaam was in de schuur. Mogelijke was er sprake van uitbuiting. In hetzelfde onderzoek werden in april van dit jaar ook al vijf verdachten aangehouden. Uitbuiting Bij criminele uitbuiting worden slachtoffers gedwongen om criminele feiten te plegen. Daarbij kun je denken aan kinderen of volwassenen die worden gedwongen om zakken te rollen, drugs te verhandelen of winkeldiefstallen te plegen. Criminele uitbuiting is een vorm van mensenhandel. Onder mensenhandel vallen ook seksuele- en arbeidsuitbuiting. Daarbij kun je denken aan gedwongen prostitutie of mensen die worden gedwongen om arbeid te leveren. Herken de signalen Uitbuiting is niet altijd goed zichtbaar. Het is daarom goed om te weten op welke signalen je moet letten. Je kunt mensenhandel herkennen aan mensen die bijvoorbeeld geen geldig identiteitsbewijs hebben, aan het feit dat iemand beperkte bewegingsvrijheid heeft of dat iemand veel lange werkdagen maakt. Als iemand weinig contact heeft met de buitenwereld, sporen van lichamelijke mishandeling draagt of als iemand kampt met schulden, kan dat ook wijzen op uitbuiting. Bij criminele uitbuiting zie je vaak dat de slachtoffers bang zijn voor de daders of een eventuele uitzetting. Ze zijn vaak afhankelijk van anderen en daarom stappen de slachtoffers niet snel naar de politie. Melden helpt De politie kan tips over mogelijke uitbuiting goed gebruiken. Vermoedt u dat er in uw omgeving sprake is van uitbuiting? Meld dit dan bij de politie via 0900 - 8844. Dat kan ook anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of door Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800 - 7000. De politie heeft uw hulp nodig bij het opsporen en bestrijden van mensenhandel.  


» Politie.nl
zaterdag 9 oktober 2021, 16:00 uur
Groot onderzoek naar mensenhandel en hennepteelt leidt tot drie aanhoudingen
RTV N-HOp dinsdag 5 oktober zijn er drie personen op Schiphol en in Gramsbergen aangehouden op verdenking van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, hennepteelt en witwassen. 
» RTV N-H
vrijdag 8 oktober 2021, 20:38 uur
Drie nieuwe arrestaties in onderzoek naar mensenhandel en wietteelt
CrimesiteDe politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden op Schiphol en in Gramsbergen, die worden verdacht van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, wietteelt en witwassen. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Amsterdam, een 54-jarige man uit Emmen en een 44-jarige vrouw uit Utrecht. Vuurwapen en munitie De aanhoudingen op Schiphol gebeurden in […] Het bericht Drie nieuwe arrestaties in onderzoek naar mensenhandel en wietteelt verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
vrijdag 8 oktober 2021, 17:08 uur
Drie verdachten van mensenhandel en witwassen opgepakt
de TelegraafIn Gramsbergen (Overijssel) en op Schiphol zijn in totaal drie verdachten opgepakt van mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennepteelt.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Gramsbergen

9 oktober 16:00Groot onderzoek naar mensenhandel en hennepteelt leidt tot drie aanhoudingen
2 oktober 15:11Grote uitslaande schuurbrand naast woning
20 juni 15:52Bier voor de laatste keer in de aanbieding: Drentse jongens halen 490 kratten op met tractor
20 juni 14:57Vrienden slaan nog even in: 6000 euro aan bier op de tractor
1 juni 22:08Bloemstukken gelegd bij Borger langs N34 waar vier mensen omkwamen
30 mei 14:03Ravage na wilde achtervolging door Gramsbergen, 39-jarige bestuurder uit Hardenberg aangehouden
11 mei 13:59Eis 3,5 jaar cel voor steekpartij in vakantiepark Gramsbergen
30 december 22:47Wijde regio vecht mee tegen ALS: 54 mille dankzij Glazen Huis Gramsbergen
14 september 12:08Steekpartij op recreatiepark Gramsbergen, man aangehouden
21 juli 09:24G-Parade in Gramsbergen: gehandicapten genieten van boottocht over het kanaal
25 mei 16:29Kater Zwartje doodgeschoten vanuit woning in Gramsbergen
25 mei 10:44Kat doodgeschoten vanuit woning in Gramsbergen
RSS.