menu
zoek

Nieuws Groede

Facebook delen

Drie Engelse 'klussers' aangehouden

dinsdag 7 maart 2017, 13:05 uur

Maandagavond zijn in de Nieuwstraat drie Engelstalige mannen aangehouden, die illegaal hun schilder- en dakwerkdiensten aanboden.


Waar: Nieuwstraat in Groede

De politie kreeg maandagmiddag een melding van een inwoner uit het Wilhelminaplantsoen in Terneuzen, dat hij voor duizend euro was opgelicht. Enkele Engels sprekende mannen boden hem aan om het dak van diens woning te repareren, vanwege verrot houtwerk. De Terneuzenaar betaalde contant duizend euro borg, waarna de mannen verdwenen en niet meer terugkwamen. Het slachtoffer informeerde de politie.

Alerte getuige
Diezelfde namiddag kreeg de politie diverse meldingen uit Breskens en Groede, dat Engelse mannen hun klusdiensten aanboden. Een van de getuigen was zeer alert en noteerde het kenteken van een personenauto met een Engels kenteken. Twee politie-eenheden keken vervolgens uit naar de verdachte auto en troffen deze aan in de Nieuwstraat in Groede. Een van de inzittenden werd door het slachtoffer, welke borg had betaald, van een foto herkend. De drie inzittenden van de auto werden rond 18.15 uur aangehouden. Het gaat om drie mannen (21, 35 en 49 jaar) allen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Dinsdag worden ze verhoord. De mannen hadden flink wat contant geld bij zich. Dit is in beslag genomen.

Bent u ook benaderd of hebt u geld gegeven?
Via de Facebookpagina van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen werd een bericht gepubliceerd waarin benadeelden werden opgeroepen zich bij de politie te melden. Dit bericht werd meer dan 400 keer gedeeld. De politie is nog op zoek naar mensen, die ook zijn benaderd of geld hebben overhandigd. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.  

Oplichting in Groede

» Politie.nl
Kaart nieuws Groede. Locatie nieuws: 51.33229 / 3.83243 Nieuwstraat


dinsdag 7 maart 2017, 13:37 uur
Politie pakt illegale klussers op
Omroep ZeelandGROEDE - De politie heeft maandagavond drie mannen aangehouden voor aanbieden van illegale klusjes. De mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, boden hun diensten aan in Terneuzen, Breskens en Groede. 
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland

Meer nieuws uit Groede

7 oktober 08:06Zeeuwse levende standbeelden willen na winst 'nu de wereld veroveren'
1 augustus 14:25Werknemers Dok14 redden Belgische vrouw van verdrinkingsdood: ‘Ze ging opeens kopje onder’
1 augustus 08:27Jongeren redden persoon uit zee in Groede
5 oktober 17:05Grote brand legt strandpaviljoen Zeeuwse Groede in de as
1 april 11:51Auto in de sloot bij Groede
23 juli 10:46Zoekgeraakte slaappillen zijn van vermiste vrouw Groede
4 juni 18:17Vermist Duits meisje teruggevonden, helikopter terug naar basis
17 mei 15:37Isolatiemateriaal vliegt in brand bij verbouwing
7 maart 13:37Politie pakt illegale klussers op
RSS.