menu
zoek

Nieuws Groningen

Eerste onderzoek aanvaring Gerrit Krolbrug afgerond

zaterdag 15 mei 2021, 18:07 uur

In de vroege ochtend van zaterdag 15 mei vond een aanvaring plaats op het Van Starkenborghkanaal. De Gerrit Krolbrug raakte daarbij ernstig beschadigd, doordat een motorschip, varend onder Duitse vlag, er tegenaan voer. Alle opvarenden, en de scooterrijder die op de brug reed op het moment van de aanvaring, zijn met de schrik vrijgekomen.

Waar: Korreweg en Ulgersmaweg in Groningen

Diverse teams van de Dienst Infrastructuur hebben in de loop van zaterdagochtend het (technisch) onderzoek naar de oorzaak van de aanvaring hervat. Zo verrichtten de collega’s van het team Verkeersspecialisten Water, samen met het droneteam, het technisch onderzoek aan het motorschip en namen de collega’s van Geografische Afdeling Noordoost het verhoor van de schipper, een 59-jarige man uit Tsjechië, voor hun rekening. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat er geen technische mankementen aan het schip waren. De schipper was niet onder invloed van alcohol of drugs ten tijde van  de aanvaring. Tegen de schipper is vooralsnog alleen proces-verbaal opgemaakt wegens geen goed zeemanschap. Nadere onderzoeken en verhoren komende dagen zal duidelijk moeten maken of hem nog meer ten laste zal worden gelegd.


» Politie.nl


Kaart nieuws Groningen. Locatie nieuws: Korreweg en Ulgersmaweg


dinsdag 18 mei 2021, 15:48 uur
'Plan nodig voor mensen die niet over Gerrit Krolbrug kunnen lopen'
RTV NoordPartijen in de gemeenteraad van Groningen willen dat er een oplossing komt voor mensen die geen gebruik kunnen maken van de fiets- en loopbruggen naast de Gerrit Krolbrug in de stad.
» RTV Noord
dinsdag 18 mei 2021, 08:39 uur
Gerrit Krolbrug in Groningen weer open voor vaarverkeer
Groninger KrantGRONINGEN – Na lange en intensieve werkzaamheden is de Gerrit Krolbrug in Groningen sinds 17 mei weer open voor vaarverkeer. Sinds de aanvaring van de Gerrit Krolbrug werd er hard gewerkt om de schade te herstellen. Na een aantal tegenslagen was het maandag 17 mei zover.
» Groninger Krant
maandag 17 mei 2021, 22:06 uur
Gerrit Krolbrug in Groningen weer open voor scheepvaart na aanvaring
NU.nlDe Gerrit Krolbrug in Groningen, die in de nacht van vrijdag op zaterdag door een aanvaring beschadigd raakte, is maandagavond weer opengesteld voor de scheepvaart. Ook gaan beide loopbruggen snel weer open, zo meldt Rijkswaterstaat.
» NU.nl
maandag 17 mei 2021, 21:07 uur
Rijkswaterstaat krijgt vaarweg vrij. Scheepvaart weer op gang bij de Gerrit Krolbrug in Groningen
Dagblad van het NoordenGRONINGEN - De scheepvaart in het Van Starkenborghkanaal in Groningen komt langzaam weer op gang nadat Rijkswaterstaat er maandagavond in slaagde de vaarweg bij de Gerrit Krolbrug vrij te krijgen.
» Dagblad van het Noorden
maandag 17 mei 2021, 07:11 uur
Gerrit Krolbrug in Groningen nog niet open voor het verkeer
Dagblad van het Noorden De herstelwerkzaamheden aan de de Gerrit Krolbrug in Groningen zijn wat uitgelopen. Rijkswaterstaat kreeg zondagavond te maken met een kleine tegenvaller toen er water in de drijver stroomde waar de brug op ligt.
» Dagblad van het Noorden
maandag 17 mei 2021, 06:54 uur
Gerrit Krolbrug blijft vandaag dicht voor fietsers en voetgangers (update)
RTV NoordDe herstelwerkzaamheden aan de Gerrit Krolbrug in Groningen zijn uitgelopen. Naar verwachting kunnen fietsers en voetgangers er deze maandag nog geen gebruik van maken.
» RTV Noord
zondag 16 mei 2021, 19:55 uur
Tegenvaller bij werkzaamheden aan kapot gevaren Gerrit Krolbrug in Groningen
Dagblad van het NoordenDe werkzaamheden bij de Gerrit Krolbrug zijn nog steeds in volle gang. Er is sprake van een tegenvaller: in de ponton waar de brug op ligt, is water gelopen.
» Dagblad van het Noorden
zondag 16 mei 2021, 13:59 uur
Schipper schuldig aan vernieling Gerrit Krolbrug
RTV NoordDe Tsjechische schipper die vrijdagnacht met zijn schip de Gerrit Krolbrug in Groningen ramde, is schuldig aan vernieling van de brug. Dat heeft de Landelijke Eenheid zondag bekendgemaakt.
» RTV Noord
zondag 16 mei 2021, 10:20 uur
Rijkswaterstaat begonnen met weghalen aangevaren brugdeel Groningen
NU.nlRijkswaterstaat is zondagochtend begonnen met het weghalen van het aangevaren deel van de Gerrit Krolbrug in Groningen. De brug raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd toen een Duits vrachtschip er op botste.
» NU.nl
zondag 16 mei 2021, 10:08 uur
Werkzaamheden bij Gerrit Krolbrug in Groningen begonnen
Dagblad van het NoordenRijkswaterstaat is vanmorgen om 07.00 uur begonnen met het verwijderen van de Gerrit Krolbrug over het Van Starkenborghkanaal in Groningen.
» Dagblad van het Noorden
zondag 16 mei 2021, 10:03 uur
Brugdek aangevaren brug Groningen vandaag weggetakeld
NOSIn Groningen is Rijkswaterstaat bezig met het weghalen van het brugdeel waar gisternacht een Duits vrachtschip tegenaan voer. Dat leidde tot grote schade aan de brug, die niet meer open of dicht kan. De brug hangt scheef en het stoplicht is afgebroken.
» NOS
zaterdag 15 mei 2021, 19:42 uur
Gemeente Groningen wil fietsbrug bij Gerrit Krolbrug 'zo snel mogelijk open'
Dagblad van het NoordenGRONINGEN - ,,Het fiets- en voetgangersgedeelte van de Gerrit Krolbrug moet maandag voor de schoolspits open’’, zegt wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen. Dagelijks steken daar zo’n 15.000 fietsers het water over.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 15 mei 2021, 15:28 uur
Schade aan Gerrit Krolburg is ‘een drama voor de stad’
Groninger KrantGRONINGEN – De schade aan de aangevaren Gerrit Krolbrug is ‘een drama voor de stad’. Dat laat burgermeester Koen Schuiling (VVD) weten. De schade aan de brug die gisteren werd aangevaren door een vrachtschip is bij daglicht goed te zien. Vele onderzoeksinstanties zijn vandaag bezig om de schade aan de brug op te nemen. Ook …
» Groninger Krant
zaterdag 15 mei 2021, 13:40 uur
Bemanning Bodensee zag de Gerrit Krolbrug waarschijnlijk totaal over het hoofd in Groningen
Dagblad van het NoordenGRONINGEN - Het lijkt erop dat de schipper van de Bodensee de (lage) Gerrit Krolbrug in Groningen totaal over het hoofd heeft gezien.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 15 mei 2021, 13:01 uur
Hoe gaat het nu verder met de Gerrit Krolbrug in Groningen?
Dagblad van het NoordenGRONINGEN - Rijkswaterstaat onderzoekt of de Gerrit Krolbrug nog te repareren valt. Mocht dat niet zo zijn -en daar lijkt het sterk op- wat gebeurt er dan?
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 15 mei 2021, 12:30 uur
Politie arresteert schipper die brug in Groningen ramde met vrachtschip
NU.nlDe schipper van het Duitse vrachtschip dat in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de Gerrit Krolbrug in Groningen aanvoer, is aangehouden door de politie in Groningen.
» NU.nl
zaterdag 15 mei 2021, 12:23 uur
Jesse (21) reed met scooter op brug Groningen toen schip erop klapte: ’Leek wel aardbeving’
de TelegraafBij daglicht is goed te zien hoe hard de klap was van het Duitse tankschip dat in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Gerrit Krolbrug in Groningen knalde. Vanwege het late tijdstip waren er weinig mensen op de been, maar scooterrijder Jesse Wiers (21) zal zijn nachtelijke ritje niet snel vergeten. „Ik was bijna op het einde van de rijbaan op de brug, toen de enorme klap ineens kwam.”
» de Telegraaf
zaterdag 15 mei 2021, 12:16 uur
Politie houdt schipper aan die brug in Groningen ramde met vrachtschip
NU.nlDe politie in Groningen heeft de schipper aangehouden van het Duits vrachtschup dat in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de Gerrit Krolbrug in Groningen aanvoer.
» NU.nl
zaterdag 15 mei 2021, 12:05 uur
Aanvaring Gerrit Krolbrug 'is drama voor scheepvaart, de gemeente en de regio' (update)
RTV Noord'Een drama voor de scheepvaart, maar ook voor de gemeente en voor de regio', noemt burgemeester Koen Schuiling van Groningen de aanvaring die de Gerrit Krolbrug in Stad vernielde.
» RTV Noord
zaterdag 15 mei 2021, 11:50 uur
Oeps: Schip vaart tegen brug aan
NOSEen brug in Groningen kan voorlopig niet worden gebruikt. Er is een schip tegenaan gevaren. Daardoor is er veel schade aan de brug.
» NOS
zaterdag 15 mei 2021, 11:31 uur
Botsing boot op Gerrit Krolbrug is niet de eerste rampartij op het Van Starkenborghkanaal
Dagblad van het NoordenDe tanker Bodensee uit Mannheim heeft vrijdagnacht rond middernacht de Gerrit Krolbrug in Groningen geramd. Daarbij raakte de brug zwaarbeschadigd. Het is niet het eerste ongeval op het Van Starkenborghkanaal. Een overzichtje van de eerdere boot-brug-botsingen.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 15 mei 2021, 11:19 uur
Aanvaring Gerrit Krolbrug is de volgende in een reeks: hier ging het eerder mis
RTV NoordEen schip boorde zich in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht in het brugdek van de Gerrit Krolbrug over het Van Starkenborghkanaal in Groningen. En dat was niet voor het eerst.
» RTV Noord
zaterdag 15 mei 2021, 11:01 uur
Schipper aangehouden na rammen brug in Groningen
Blik op NieuwsIn de vroege ochtend van zaterdag 15 mei vond een aanvaring plaats op het Van Starkenborghkanaal. De Gerrit Krolbrug raakte daarbij ernstig beschadigd, doordat een motorschip, varend onder Duitse vlag, er tegenaan voer. Alle opvarenden, en de scooterrijder die op de brug reed op het moment van de aanvaring, zijn met de schrik vrijgekomen.
» Blik op Nieuws
zaterdag 15 mei 2021, 10:03 uur
Gerrit Krolbrug geramd door schip
HardnieuwsGRONINGEN - Zaterdagmorgen 15 mei rond 1.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden bij de Gerrit Krolbrug aan de Korreweg in Groningen.
» Hardnieuws
zaterdag 15 mei 2021, 09:54 uur
Schip ramt Gerrit Krolbrug in Groningen, ’draaibrug lijkt total loss’
de TelegraafHet Duitse vrachtschip dat in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de Gerrit Krolbrug in Groningen aan is gevaren, was technisch in orde. Ook was de schipper, een 59-jarige man uit Tsjechië, niet onder invloed van alcohol of drugs tijdens de aanvaring. Dat meldt de Landelijke Eenheid van de politie na een eerste onderzoek.
» de Telegraaf
zaterdag 15 mei 2021, 09:35 uur
Schip vaart tegen Gerrit Krolbrug in Groningen (video)
Groninger KrantGRONINGEN – Een vrachtschip is afgelopen nacht tegen de Gerrit Krolbrug in Groningen aangevaren. De brug raakte hierdoor zwaar beschadigd. De Gerrit Krolbrug werd vrijdag rond 00.15 uur geraakt door het schip ‘Bodensee’.
» Groninger Krant
zaterdag 15 mei 2021, 07:54 uur
Flinke schade nadat schip tegen brug aanvaart in Groningen
NU.nlEen schip heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de Gerrit Krolbrug in Groningen geramd, meldt RTV Noord. Het brugdek is flink beschadigd en staat schuin. Ook is een stoplicht van de brug afgebroken.
» NU.nl
zaterdag 15 mei 2021, 07:44 uur
Schip ramt Gerrit Krolbrug in Groningen. Draaibrug total loss, fietsbruggen lijken bruikbaar
Dagblad van het NoordenDe tanker Bodensee uit Mannheim heeft vrijdagnacht rond middernacht de Gerrit Krolbrug in Groningen geramd.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 15 mei 2021, 06:54 uur
Schip vaart tegen brug in Groningen aan, schade is flink
NU.nlIn Groningen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een schip de Gerrit Krolbrug geramd. Dat meldt RTV Noord. Het brugdek is flink beschadigd en staat schuin. Ook is een stoplicht van de brug afgebroken.
» NU.nl
zaterdag 15 mei 2021, 06:15 uur
Schip vaart tegen brug in Groningen, enorme schade
NOSIn Groningen is vannacht een schip tegen een brug aangevaren. De schade is zeer groot, zegt Rijkswaterstaat. Zo staat het brugdek schuin en is een deel van de brug zelf beschadigd. De schipper is verhoord. De Landelijke Eenheid heeft bekendgemaakt dat hij niet onder invloed was op het moment van het ongeluk.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Groningen

18 juni 15:29Duitsland haalt Drenthe nog niet van risicolijst
17 juni 14:21Flinke schade bij botsing
17 juni 06:56In Groningen is de lucht schoner dan Luchtkwaliteit Groningen beste, Amsterdam slechtste
17 juni 06:47Ronald Koeman kritisch op Oranje: 'Men is heel positief, dat verbaast me'
16 juni 08:11Fans vieren vijftigste verjaardag FC Groningen
14 juni 18:04Chemische reactie in vat met zuur afvalverwerkingsbedrijf Attero
13 juni 16:18Stadjers aangehouden na ruzie waarbij mogelijk geschoten is
12 juni 12:22Afscheid van Dinant (14) na dodelijke steekincident
12 juni 10:32Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelganger: 'Niet van bewust’
12 juni 08:00Noordelijke scheepsbouw strijdt voor behoud Centraalstaal
11 juni 15:54SP Groningen wil hondenbelasting afschaffen
11 juni 14:52Hardenberger in Groningen gearresteerd voor beledigen van agenten na autocrash
10 juni 23:56Fietser gewond bij aanrijding met auto in Stad
10 juni 22:35OM wil tbs voor seksueel misbruik van fans door YouTube-gamer
10 juni 19:33A28 tussen Julianaplein en Groningen-Zuid dit weekend dicht
10 juni 17:01Stille tocht in Hoogkerk voor 14-jarige Dinant
10 juni 12:24Drukte op het dak van het Forum Groningen: iedereen wil de zonsverduistering zien
9 juni 23:56Fietsenstalling station Europapark uitgebreid na drukte
9 juni 10:26Positive Propaganda vrolijkt Groningen op met kleurrijke posters over heropenen stad
8 juni 22:12Van wie is de camera die Dian dinsdagmiddag in de trein in Groningen vond?
RSS.