menu
zoek

Nieuws Grootebroek

Facebook delen

Burgemeester Van Beek opent 3D-aangifteloket

maandag 13 maart 2017, 13:30 uur

Op maandag 13 maart opende burgemeester Van Beek het 3D-aangifteloket in Grootebroek. Het aangifteloket is gevestigd in het politiebureau, aan de Industrieweg 35C. Hiermee breidt de politie haar aangiftemogelijkheden voor de gemeente uit. De burgemeester opende met een fictieve aangifte van zijn gestolen dienstfiets.


Waar: Industrieweg in Grootebroek

Extra service Het 3D-aangifteloket is 7 dagen in de week van 9:00 uur tot 22:00 uur op afspraak beschikbaar om aangifte te doen. Hierdoor worden de tijden om aangifte te doen aanzienlijk verruimd, vergeleken met de openingstijden van het politiebureau. Burgemeester Van Beek is blij met deze voorziening. “Ik vind het belangrijk dat de politie dicht bij onze inwoners is en blijft. Het aangifteloket zie ik als een aanvulling op de bestaande aangiftemogelijkheden, zoals via internet, telefonisch, en in sommige situaties ook aangifte op locatie, bijvoorbeeld thuis of op straat.” Foto onderschrift: Burgemeester Van Beek opent het 3D-aangifteloket in Grootebroek, en op het beeldscherm politiemedewerkster Niekkie Veening die vanuit de bedienstudio in Alkmaar, de aangifte opneemt. Aangifte op afspraak De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Aangiften worden steeds vaker telefonisch, via internet of bij de burger thuis opgenomen. Het 3D-aangifteloket is een nieuwe mogelijkheid om aangifte te doen. Er wordt eerst een afspraak gemaakt via 0900-8844. Samen met de politiemedewerker bepaalt de aangever welke locatie, datum en tijd het beste uitkomt. Sluiting bureau Grootebroek voor publiek Vanaf zaterdag 25 maart sluit ook het politiebureau Grootebroek haar deuren voor het publiek. Zonder afspraak binnenlopen is niet meer mogelijk. Dit heeft geen negatieve gevolgen voor de politieaanwezigheid in de gemeente. Het uitgangspunt daarbij blijft politie dichtbij waar nodig, en altijd bereikbaar. De huidige agenten blijven zoals vanouds hun werk doen. Ook blijft hetzelfde aantal politiemensen als nu- opvallend en onopvallend- om de lokale veiligheid te garanderen. Het gebouw blijft wel in gebruik door de politie, eventueel als gesprekslocatie op afspraak. Ervaring Uit de ervaringen van de bestaande loketten in bv. Wognum, Uitgeest en Anna Paulowna is gebleken dat inwoners enthousiast zijn over deze manier van aangifte doen. Met een vooraf gemaakte afspraak meldt de aangever zich via de intercom. De deur wordt automatisch geopend, en via een groot beeldscherm heet de agent de aangever welkom. Het aangiftegesprek wordt als zeer persoonlijk ervaren. Film 3D-aangifteloket 15 april 2014 -> https://www.youtube.com/watch?v=WRncYV9R1I0  

Organisatie in Grootebroek

» Politie.nl
Kaart nieuws Grootebroek. Locatie nieuws: 52.69415 / 5.22669 Industrieweg


maandag 13 maart 2017, 17:34 uur
Wel 3D-loket, politiebureau Grootebroek niet meer open voor publiek
Noordhollands DagbladGROOTEBROEK - Ook in het politiebureau van Grootebroek is het 3D-aangifteloket geopend. Maar voor het publiek sluit het bureau haar deuren eind maart.
» Noordhollands Dagblad
maandag 13 maart 2017, 13:53 uur
Burgemeester Van Beek opent 3D-aangiftelokaal in Grootebroek
Noordhollands DagbladGROOTEBROEK - Burgemeester Willem van Beek van Stede Broec heeft maandag het 3D-aangiftelokaal in Grootebroek geopend. De burgemeester deed aangifte van een gestolen dienstfiets. Gelukkig was z’n fiets niet echt gestolen.
» Noordhollands DagbladMeer nieuws uit Grootebroek

4 maart 17:34Werkstraffen geëist na dodelijk ongeval speeltuin
3 september 19:14NVWA erkent aansprakelijkheid voor dood van kind na val van springkussen
28 juni 14:28Koningspaar praat onder genot van kopje kantinekoffie over alcohol en drugs
27 juni 22:26Familie Maurycy geschokt na onderzoeksresultaten: "Dit maakt het nog pijnlijker"
5 juni 20:19Medewerkers bso en speelhal vervolgd voor dood jongetje (4)
22 mei 12:25Kaarsjes en bloemen neergezet bij plek dodelijk ongeluk Grootebroek
27 januari 09:15Dronken vrouw rijdt door na ongeluk, maar loopt toch tegen de lamp
29 juni 16:07Nog 2 leerlingen opgepakt voor incident Martinuscollege
13 maart 17:34Wel 3D-loket, politiebureau Grootebroek niet meer open voor publiek
15 februari 15:14Meerdere auto’s uitgebrand in Grootebroek
14 februari 14:08Grootebroeker krijgt 2,5 jaar cel voor overval in Drenthe
31 januari 12:24Drie jaar geëist voor overval op hoogbejaarde kunstenares
23 januari 14:57Vier minderjarigen aangehouden voor inbraak partycentrum Grootebroek
RSS.