menu
zoek

Nieuws Haaksbergen

Haaksbergen op z’n kop: eerste marathon op natuurijs groot succes

maandag 21 januari 2019, 23:10 uur

Het was één groot feest maandagavond in Haaksbergen, waar de eerste marathon op natuurijs van dit jaar gereden werd. Simon Schouten won op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCH in Haaksbergen.

» Hart van Nederland
maandag 21 januari 2019, 21:11 uur
Schouten wint eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
PZCSimon Schouten heeft op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCH in Haaksbergen de eerste schaatsmarathon van deze winter op natuurijs gewonnen. Na 100 ronden was de 28-jarige rijder van Royal A-ware de sterkste in de eindsprint van een kopgroep van tien man. Zijn ploeggenoot Arjan Stroetinga eindigde als tweede en Casper de Gier werd derde.
» PZC
maandag 21 januari 2019, 21:11 uur
Schouten wint eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
Brabants DagbladSimon Schouten heeft op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCH in Haaksbergen de eerste schaatsmarathon van deze winter op natuurijs gewonnen. Na 100 ronden was de 28-jarige rijder van Royal A-ware de sterkste in de eindsprint van een kopgroep van tien man. Zijn ploeggenoot Arjan Stroetinga eindigde als tweede en Casper de Gier werd derde.
» Brabants Dagblad
maandag 21 januari 2019, 20:04 uur
Van Maaren en De Gier pakken allebei brons in eerste marathon op natuurijs
Omroep GelderlandElsemieke van Maaren uit Zuilichem en Casper de Gier uit Laag-Keppel zijn allebei derde geworden in de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen.
» Omroep Gelderland
maandag 21 januari 2019, 20:04 uur
Van Maaren derde in eerste marathon op natuurijs: 'Leuk wedstrijdje, supermooie ijsvloer'
Omroep GelderlandElsemieke van Maaren uit Zuilichem is derde geworden in de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen.
» Omroep Gelderland
maandag 21 januari 2019, 19:56 uur
Meijer wint eerste marathon op natuurijs bij vrouwen
Brabants DagbladRixt Meijer heeft de eerste marathonwedstrijd van dit jaar op natuurijs op haar naam geschreven. De 36-jarige rijdster van Lasaulec bleef het aanstormende peloton op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCH in Haaksbergen overtuigend voor. Favoriete Marijke Groenewoud moest na zestig ronden genoegen nemen met de tweede plaats, voor Elsemieke van Maaren.
» Brabants Dagblad
maandag 21 januari 2019, 19:56 uur
Meijer wint eerste marathon op natuurijs bij vrouwen
PZCRixt Meijer heeft de eerste marathonwedstrijd van dit jaar op natuurijs op haar naam geschreven. De 36-jarige rijdster van Lasaulec bleef het aanstormende peloton op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCH in Haaksbergen overtuigend voor. Favoriete Marijke Groenewoud moest na zestig ronden genoegen nemen met de tweede plaats, voor Elsemieke van Maaren.
» PZC
maandag 21 januari 2019, 18:59 uur
Volg hier live de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
de StentorNet als vorig jaar wordt de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen verreden. Vanavond starten de vrouwen om 19.00 uur aan de zestig rondjes. Een uur later is het de beurt aan de mannen, die honderd rondjes moeten afleggen. Wij zijn er live bij! Volg hier de ontwikkelingen vanuit Haaksbergen.
» de Stentor
maandag 21 januari 2019, 18:49 uur
Eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen ten einde
RTV NoordSchaatser Simon Schouten is in Haaksbergen voor de derde keer op rij de winnaar geworden van de eerste schaatsmarathon op natuurijs.
» RTV Noord
maandag 21 januari 2019, 18:40 uur
Kijk terug naar de schaatsmarathon in Haaksbergen
RTV OostDe eerste marathon op natuurijs wil je toch niet missen! Kijk live mee naar de schaatsers in Haaksbergen. 
» RTV Oost
maandag 21 januari 2019, 17:35 uur
Bijna iedereen op de Weissensee, maar Elsemieke gaat voor de NK
Omroep GelderlandVanavond is de eerste marathon op natuurijs in Nederland. Maar wie schaatsen er eigenlijk in Haaksbergen? Want bijna het hele schaatspeloton zit op de Weissensee in Oostenrijk voor de alternatieve Elfstedentocht. Elsemieke van Maaren uit Zuilichem is een van de uitzonderingen.
» Omroep Gelderland
maandag 21 januari 2019, 15:45 uur
Zo maakt Haaksbergen zich op voor marathon op natuurijs
NU.nlDe eerste marathon op Nederlands natuurijs van deze winter wordt maandagavond verreden in het Twentse Haaksbergen. De hele dag zijn tientallen vrijwilligers aan het werk om te zorgen dat het evenement kan plaatsvinden
» NU.nl
maandag 21 januari 2019, 15:29 uur
Yersekenaar Van Damme (16) schaatst tussen profs op natuurijs Haaksbergen
PZCVLISSINGEN - Eén Zeeuwse schaatser is op weg naar Haaksbergen, waar op maandagavond de eerste marathon op natuurijs wordt verreden. De zestienjarige Arjen van Damme uit Yerseke, die geldt als een talent, rijdt in het Overijsselse dorp tussen de profs en semiprofs.
» PZC
maandag 21 januari 2019, 15:10 uur
Live: eerste schaatsmarathon op natuurijs in Haaksbergen
Omroep GelderlandDe eerste marathon op natuurijs wordt vanavond in Haaksbergen geschaatst. De wedstrijd is live te volgen via de website en app van Omroep Gelderland.
» Omroep Gelderland
maandag 21 januari 2019, 14:44 uur
Schaatskoorts in Nederland, maar marathonteams al op Oostenrijks ijs
NOSNatuurlijk staat hij maandagavond aan de start van de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen. Die kans wil Simon Schouten niet laten lopen. Ook al zit het gros van de beste marathonschaatsers al in Oostenrijk ter voorbereiding op de traditionele wedstrijden op de Weissensee.
» NOS
maandag 21 januari 2019, 12:49 uur
Veel toppers al in Oostenrijk en missen eerste marathon op natuurijs
PZCHet winnen van de eerste marathon op natuurijs - vanavond in Haaksbergen - is prestigieus. Een probleempje: veel toppers zijn al richting de Weissensee in Oostenrijk. Daar staan komende week het NK op natuurijs en de Alternatieve Elfstedentocht op het programma.
» PZC
maandag 21 januari 2019, 12:28 uur
Gary Hekman blijft in Oostenrijk en verschijnt niet aan start in Haaksbergen
RTV OostHij was een van de favorieten om de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen te winnen, maar Kampenaar Gary Hekman zal vanavond niet aan de start verschijnen. De schaatser is in Oostenrijk voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.
» RTV Oost
maandag 21 januari 2019, 11:35 uur
Vanavond eerste schaatswedstrijd op natuurijs
NOSSchaatsliefhebbers opgelet: vanavond wordt de eerste wedstrijd op natuurijs van dit jaar gehouden in de plaats Haaksbergen. Op de schaatsbaan in het dorp in Overijssel is het ijs dik genoeg voor de marathon.
» NOS
maandag 21 januari 2019, 10:30 uur
Maandag eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen
MetroIet giet oan! Nou, niet wat de Elfstedentocht betreft, maar een marathon op natuurijs in Nederland dat zit er wel aan te komen. Het Overijsselse Haaksbergen heeft de eer om hem te organiseren
» Metro
maandag 21 januari 2019, 10:26 uur
Voorzitter IJSCH Haaksbergen: "Ik ben er gisteren echt in gaan geloven"
RTV Oost"Ik ben er gisteren echt in gaan geloven. Op het moment dat we zagen dat we overdag geen ijs verloren door de zon dacht ik: dit kan niet misgaan." En dat geloof van Wouter Otten, voorzitter van ijsvereniging IJSCH in Haaksbergen, was terecht. Vanavond wordt daar de eerste schaatsmarathon op natuurijs gereden.
» RTV Oost
maandag 21 januari 2019, 09:32 uur
Vanavond eerste natuurijsmarathon, ook dit jaar in Haaksbergen
NOSIn het Twentse dorp Haaksbergen wordt ook dit jaar de eerste schaatsmarathon op natuurijs gehouden. De wedstrijd wordt vanavond gereden, heeft de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) zojuist bekendgemaakt.
» NOS
maandag 21 januari 2019, 09:30 uur
Haaksbergen mag eerste marathon op natuurijs van het jaar organiseren
Hart van NederlandDe de eerste marathon op Nederlands natuurijs van het seizoen 2018-2019 zal vanavond (maandag 21 januari) worden verreden in Haaksbergen. Het ijs op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCH is vier tot vijf centimeter dik, ruim voldoende voor het houden van een wedstrijd.
» Hart van Nederland
maandag 21 januari 2019, 09:29 uur
Eerste schaatsmarathon op natuurijs weer in Haaksbergen
RTV OostDe eerste marathon op natuurijs wordt vanavond in Haaksbergen geschaatst. De wedstrijd is vanavond live op TV Oost te zien.
» RTV Oost
maandag 21 januari 2019, 09:27 uur
En de eerste ma­ra­thon op natuurijs wordt verreden in... Haaksbergen!
de GelderlanderDe eerste schaatsmarathon op natuurijs kan vanavond worden verreden in het Overijsselse Haaksbergen. Arjan Smit van de schaatsbond KNSB mat een ijsdikte van 4 tot 6 centimeter op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCHen. Dat is ruim voldoende voor het houden van een wedstrijd. De ijsbaan heeft daarmee evenals vorig jaar de primeur.
» de Gelderlander
maandag 21 januari 2019, 09:27 uur
En de eerste ma­ra­thon op natuurijs wordt verreden in... Haaksbergen!
de StentorDe eerste schaatsmarathon op natuurijs kan vanavond worden verreden in het Overijsselse Haaksbergen. Arjan Smit van de schaatsbond KNSB mat een ijsdikte van 4 tot 6 centimeter op de baan van schaats- en skeelerclub IJSCHen. Dat is ruim voldoende voor het houden van een wedstrijd. De ijsbaan heeft daarmee evenals vorig jaar de primeur.
» de Stentor
maandag 21 januari 2019, 08:39 uur
Haaksbergen meet maar liefst vijf centimeter ijs in strijd om eerste marathon
Hart van NederlandIn de strijd om welke plaats in Nederland het eerste een marathon op natuurijs mag organiseren is er in het Overijsselse Haaksbergen maar liefst vijf centimeter ijs gemeten. later in de ochtend gaan de ijsmeesters in Noordlaren ook de dikte van hun ijs meten. Door het aanhoudende winterweer is de kans groot dat binnenkort de eerste schaatsmarathon in Nederland op natuurijs kan worden verreden.
» Hart van Nederland
maandag 21 januari 2019, 08:30 uur
IJs in Haaksbergen dik genoeg; wachten op besluit KNSB over eerste marathon op natuurijs
RTV OostGroen licht in Haaksbergen: de dikte van de ijsbaan is ruim boven de drie centimeter en ook in de bocht waar gisteren nog te weinig ijs lag, is de laag nu dik genoeg. En dat betekent dat de eerste marathon op natuurijs vanavond in Haaksbergen gereden zou kunnen worden. Het wachten is op de meting in Noordlaren in Groningen.
» RTV Oost
zondag 20 januari 2019, 21:43 uur
IJsmeesters door aanhoudende kou optimistisch over eerste marathon
de StentorDoor het aanhoudende winterweer is de kans groot dat binnenkort de eerste schaatsmarathon in Nederland op natuurijs kan worden verreden. Volgens de schaatsbond KNSB zijn de ijsmeesters op de mogelijke locaties in Haaksbergen en Noordlaren optimistisch.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Noord
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Haaksbergen

25 juni 11:20Vijf slachtoffers van drama monstertruck in Haaksbergen wachten nog altijd op geld
7 juni 10:10Moeder van overleden baby Indy over verdwenen grafbeeld: ‘Ik kan hier niet bij’
6 juni 14:48Beeldje gestolen van kindergraf: ‘Zet het terug, desnoods voor deur politiebureau’
2 juni 20:00Dode baby Haaksbergen: videoreconstructie moet meer duidelijkheid verschaffen over drama
29 mei 11:57Politie maakt reconstructie van dood pasgeboren baby in Haaksbergen
24 april 16:02Dode baby Haaksbergen: moeder langer vast, opnieuw onderzoek in woning
21 april 11:30Opgepakte moeder overleden kindje Haaksbergen had eerder al dode baby
15 april 14:57Pasgeboren baby Haaksbergen overleden, politie onderzoekt doodsoorzaak
13 april 11:46Onderzoek hervat in woning Haaksbergen waar dode baby werd gevonden
16 maart 10:22Ramkraak gepleegd bij juwelier in Haaksbergen
10 maart 21:44Opa uit Haaksbergen krijgt een werkstraf voor het betasten van zijn kleinzoon in Hoogeveen
24 januari 23:42Opmerkelijke video gaat rond: boze moeder gaat in Haaksbergen meisjes met spuitbus te lijf
20 januari 09:00Sara (17) uit Haaksbergen oog in oog met duo dat haar wilde doden op Curaçao
3 januari 16:46Vrouw treft haar auto volledig gestript aan: stoelen en banken weg
17 december 11:08Edwin Evers imiteert Ajax-trainer Erik ten Hag
9 november 22:01Hond van bejaarde vrouw doodgereden in Haaksbergen: bestuurder rijdt door
31 oktober 18:52Verpleegkundige Haaksbergen slachtoffer van 'massahysterie' rond bloedprikkersbende
28 september 09:37‘Haaksbergen herdenkt monstertruckdrama in stilte, en dat is goed’
13 september 17:21Slachtoffer monstertruckdrama over besluit Mario D: beter voor de slachtoffers én voor hemzelf
7 juni 19:51Legendarische discotheek voor Achterhoekers pas na zomer weer open
RSS.