menu
zoek

Nieuws Haarlem

Beleggen ook onder de normale mens steeds populairder

woensdag 18 oktober 2023, 15:55 uur

Waar we tot jaren geleden vooral zagen dat beleggen in aandelen niet was weggelegd voor de normale man, maar vooral werd gedaan door veel zakenmensen, is dit vandaag de dag allang niet meer het geval. Zo kun je namelijk tegenwoordig gemakkelijk en snel overal en altijd, mits de beurzen geopend zijn, je favoriete aandeel kopen en verkopen. Het is dus ook niet zo gek dat beleggen an sich steeds meer terrein begint te winnen, ook bij mensen met een modaal inkomen of minder. Het is geen geheim dat beleggen een interessante manier kan zijn om je geld te laten groeien. Maar wat maakt beleggen nu zo aantrekkelijk en hoe kun je zelf als 'normaal' persoon beginnen met het kopen van bijvoorbeeld je eerste aandeel Shell, Apple of Unilever?

De voordelen van beleggen voor iedereen
Het eerste voordeel dat beleggen biedt, is de kans om je kapitaal te laten groeien. Veel mensen zijn op zoek naar manieren om hun spaargeld rendabeler te maken dan een traditionele spaarrekening. Met de lage rentestanden van de afgelopen jaren kan beleggen een alternatief zijn om meer rendement te behalen. Daarnaast biedt beleggen ook de mogelijkheid om te investeren in sectoren of bedrijven waar je affiniteit mee hebt. Stel je voor dat je graag duurzaamheid promoot. Door te beleggen in groene energiebedrijven draag je niet alleen bij aan een betere wereld, maar heb je ook de kans om financieel te profiteren van de groei in deze sector. Een ander aspect van beleggen dat het steeds aantrekkelijker maakt, is de toegankelijkheid ervan geworden door technologische ontwikkelingen. Dankzij online beleggingsplatforms kun je tegenwoordig eenvoudig en snel zelf beleggen. Je hebt geen uitgebreide kennis of jarenlange ervaring nodig om te starten met beleggen.

Waar moet je op letten?
Bij beleggen is het wel belangrijk om enige kennis van de markt en risico's in te calculeren. Het is verstandig om je goed te verdiepen in verschillende beleggingscategorieën en je investeringen over meerdere sectoren en bedrijven te spreiden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te beleggen in ETF’s, losse aandelen, maar is ook CFD trading een goede manier om je geld voor je te laten werken. Zo verlaag je het risico en vergroot je de kans op een positief rendement. Daarnaast is het belangrijk om een plan te hebben en je hieraan te houden. Emoties spelen vaak een grote rol bij beleggen, maar het is juist van belang om rationeel te blijven denken. Door niet mee te gaan in de waan van de dag en je aan je strategie te houden, voorkom je impulsieve beslissingen die nadelige gevolgen kunnen hebben voor je beleggingen.

Probeer periodiek te beleggen
Beleggen is iets wat je voor de lange termijn doet. De koersen kunnen de ene dag stijgen en de andere dag dalen. Het is daarom dan ook verstandig om periodiek te beleggen, bij voorkeur iedere maand een vast bedrag. Zo zorg je er namelijk voor dat je de ene keer wat meer aandelen koopt voor hetzelfde geld, dan de andere maand het geval is. Het voordeel hiervan is, is dat je te allen tijde de beste gemiddelde aankoopkoers hebt en kunt profiteren van zowel een daling, als een stijging.


Meer nieuws uit Haarlem

21 februari 07:07NL-Alert verstuurd vanwege flinke rook in Haarlem, brand is inmiddels geblust
12 februari 15:32Boeren hebben vandaag hun zorgen geuit in het provinciehuis, bestuurders reageren begripvol
11 februari 21:36Maandag stoet van honderden tractoren van Beverwijk naar Haarlem
16 januari 20:02Woning aan Haarlemse Van Goghlaan dicht na serie explosies
10 januari 13:40Derde explosie op rij bij woning in Haarlemse Vincent van Goghlaan
3 januari 13:12Ook vuurwerkdode in Limburg is slachtoffer geworden van illegaal vuurwerk
3 januari 10:40Opnieuw explosie bij woning aan Vincent van Goghlaan in Haarlem
1 januari 13:17Zwaar vuurwerk in flat Haarlem gevonden na dood 19-jarige man
1 januari 08:50Oud en nieuw in Noord-Holland: feestelijk maar ook grimmige sfeer en vuurwerkdode
26 december 22:59Politie zoekt naar verdachte van inbraak
20 december 12:40OM vervolgt 17-jarige verdachte die officier van justitie sloeg
14 december 13:32Nederlanders leverde rubberboten voor mensensmokkel
11 december 11:10Haarlems Kerstcircus spint garen bij kapotgewaaide tent: kaartverkoop boven verwachting
8 december 20:41IKEA-tapijt leidt naar witwasverdachte op Ibiza
1 december 18:06Dochter noemt moord op vader Vroegop demonisch en beestachtig, verdachte (77) ontkent
17 november 10:37Tranen na excuses slavernijverleden burgemeester Haarlem: 'Ik zie u als mijn vader'
23 oktober 15:52Buren waarschuwden vaker: brand in Haarlemse flat was geen verrassing
18 oktober 15:55Beleggen ook onder de normale mens steeds populairder
10 oktober 14:41Hardliners-president krijgt geen vervroegde invrijheidstelling
23 september 09:57Man aangehouden na vernieling en steekincident
RSS.