menu
zoek

Nieuws Haarsteeg

Dood paard aangetroffen in een weide in Haarsteeg

donderdag 4 juni 2020, 12:49 uur

Wij kregen woensdag 3 juni meerdere meldingen van vermoedelijk verwaarloosde paarden in een weide in Haarsteeg. Agenten, waaronder ook de dierenpolitie, zijn naar de locatie gegaan en troffen daar meerdere paarden aan.

Waar: Inlaagdijk in Haarsteeg

Daar troffen we ook een dood paard aan waarvan de doodsoorzaak nog niet bekend is. Het onderzoek is momenteel in volle gang.

Filmpje
De binnengekomen meldingen gaan over beelden die op social media circuleren. In dit filmpje zijn paarden te zien in een weide in Haarsteeg. Vele mensen hebben hun zorg uitgesproken over de leefomstandigheden en welzijn van deze paarden. Ook zijn er diverse personen naar de weide toegegaan om in stevige bewoordingen hun afkeur uit te spreken. Deze zorgen delen wij als politie ook al enige tijd en daarom doen wij samen met onze ketenpartners nader onderzoek naar deze situatie.

Dierenpolitie
Dierenwelzijn nemen we zeer serieus en daarom werken bij de politie zogeheten taakaccenthouders ‘Dieren binnen Criminaliteit & GGP’: ook wel de dierenpolitie genoemd. Als personen vermoedens hebben van dierenleed dan kan men dat altijd melden bij ons zodat wij kunnen ingrijpen. Wij werken samen met onze partners, waaronder: de gemeente, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming om gezamenlijk dierenleed te voorkomen.

Melden
Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, of wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt 144.

Dierenmishandeling in Haarsteeg

» Politie.nl


Kaart nieuws Haarsteeg. Locatie nieuws: Inlaagdijk
Inlaagdijk in Haarsteeg


donderdag 4 juni 2020, 23:45 uur
Onvrede onder bewoners Haarsteeg na besluit NVWA over paarden
Hart van NederlandBewoners van Haarsteeg zijn niet tevreden met het besluit van de NVWA om de volgens hen zwaar verwaarloosde paarden in een wei in de buurt te laten staan. De NVWA laat op Twitter weten dat de conditie van de dieren goed is, maar dat de leefomstandigheden wel moeten verbeteren.
» Hart van Nederland
donderdag 4 juni 2020, 18:00 uur
Grote zorgen om 'verwaarloosde paarden' in Haarsteeg, merrie lag dood in wei
Hart van NederlandVerwaarloosde paarden in een wei aan de Inlaagdijk in Haarsteeg zorgen voor veel onrust in de buurt. De dieren zien er volgens buurtbewoners slecht en vermagerd uit. Een merrie, die pas een veulen heeft gekregen, is overleden en lag dood in de wei.
» Hart van Nederland
donderdag 4 juni 2020, 13:08 uur
Politie onderzoekt beelden van verwaarloosde paarden Haarsteeg, één dier dood aangetroffen
Brabants DagbladHAARSTEEG - De politie doet onderzoek naar een aantal vermoedelijk verwaarloosde paarden in een weide in Haarsteeg. In de weide troffen agenten, onder hen de dierenpolitie, een dood paard aan. Dat dier ligt nu onder een zeiltje op de grond.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Haarsteeg

18 juni 16:05Auto klapt na harde botsing tegen de voorgevel van een huis
14 augustus 21:01Gewonde bij botsing tussen twee auto's, slachtoffer naar ziekenhuis
20 december 20:16Illegale feestgangers zoeken confrontatie met politie in Haarsteeg
4 juni 23:45Onvrede onder bewoners Haarsteeg na besluit NVWA over paarden
21 januari 09:48Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
RSS.