menu
zoek

Nieuws Haghorst

Politie lost schot bij incident in Haghorst

woensdag 22 april 2020, 14:35 uur

Bij een incident in Haghorst is woensdagmiddag 22 april 2020 een schot gelost door de politie, een verdachte is hierbij gewond geraakt. De man zou met messen rondgelopen hebben in het dorp.

Waar: Moergestelseweg in Haghorst

Rond 12.30 uur komen er meerdere meldingen binnen van een man die met messen rond zou lopen op de Moergestelseweg. Agenten zijn enkele minuten later ter plaatse en zien inderdaad een 22-jarige man uit Polen rondlopen met twee messen. Zij spreken de man aan, waarop hij een van de agenten aanvalt en hem steekt met het mes. De agent raakt hierbij lichtgewond en is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Om de verdachte te stoppen wordt er eerst een waarschuwingsschot gelost maar wanneer dat geen effect heeft, wordt er gericht geschoten op de verdachte. De verdachte is aangehouden en buiten levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. De messen zijn in beslaggenomen.

Onderzoek
De rijksrecherche en forensische opsporing zijn ter plaatse om onderzoek te doen naar het incident.

Wanneer mag een agent schieten?
Een agent mag schieten om iemand aan te houden die van een ernstig feit verdacht wordt, zoals bijvoorbeeld een gewapende overval of een (poging) doodslag of moord. Agenten leren om op de benen van een verdachte te schieten, het zogenaamde aanhoudingsvuur. Soms is de situatie zo ernstig dat er levensgevaar dreigt voor omstanders en/of de agent zelf. Dan is er sprake van noodweer en mag de agent niet alleen gelijk schieten, maar ook op het bovenlichaam van de verdachte richten in plaats van op de benen. Kijk voor het volledige artikel over politiegeweld op: https://www.politie.nl/themas/politiegeweld.html#alinea-title-wanneer-mag-een-politieagent-schieten  

Wapens in Haghorst

» Politie.nl


Kaart nieuws Haghorst. Locatie nieuws: 51.50393 / 5.20599 Moergestelseweg
Moergestelseweg in Haghorst


woensdag 22 april 2020, 13:35 uur
Agent met mes gestoken in Haghorst, politie lost schot
de TelegraafIn Haghorst (Noord-Brabant) is woensdag een politieagent lichtgewond geraakt nadat deze door iemand met een mes werd gestoken. De politie heeft daarop een schot gelost richting de verdachte, die door de kogel geraakt werd.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Haghorst

14 oktober 14:25Stel rooft geld uit eierautomaat van boer in Baarschot
17 juli 16:52Agent die Poolse messentrekker neerschoot in Haghorst wordt niet vervolgd
22 april 15:56Agent neergestoken door ’verwarde Pool’ in Brabants dorpje
22 april 14:35Politie lost schot bij incident in Haghorst
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?