menu
zoek

Nieuws Haghorst

Diessen / Haghorst - Twee aanhoudingen na diefstallen uit eiermachines

woensdag 14 oktober 2020, 13:32 uur

De politie heeft dinsdag 13 oktober jl. een 36-jarige man uit Eersel en zijn 28-jarige vriendin uit Tilburg aangehouden. Het stel wordt verdacht van een gewelddadige poging tot diefstal van geld uit een eiermachine in Haghorst en een gelukte soortgelijke diefstal in Baarschot.

Waar: Rondweg in Haghorst

Ook zou het stel twee fietsen hebben gestolen in respectievelijk Bladel en Lage Mierde. De politie kwam het stelende koppel op het spoor door het kenteken van hun auto en een alerte getuige. Zij zijn in verzekering gesteld.  

Baarschot
Een bewoner uit Baarschot (Diessen) deed zondagavond 4 oktober jl. aangifte van diefstal. De aangever heeft een melkveebedrijf. Hij verkoopt door middel van apparaten vanuit een houten hokje dat voor zijn woning staat flessen melk en eieren. Op die toestellen is een bedieningssysteem bevestigd waar door de koper munt- of briefgeld ingeworpen moet worden. Hij zag rond 22.00 uur dat de deur van het hokje open stond en dat het bedieningspaneel van het eierenapparaat opengebroken was. Het wisselgeld was gestolen. Bovendien was het toestel, dat enkele duizenden euro’s kost, vernield en niet meer te gebruiken.  

Haghorst
Een bewoner uit Haghorst deed eveneens zondag 4 oktober jl aangifte. Hij vertelde dat hij die avond een man betrapte die in het tuinhuisje bezig was om geld te stelen uit de eiermachine. De aangever werd daarna bedreigd door de dader met een schroevendraaier.  De aangever zag dat de dader vervolgens naar een nabij geparkeerde auto vluchtte en daar als bijrijder in stapte.

Bladel en Lage Mierde
De politie heeft bij het stel ook twee fietsen aangetroffen die zij gezamenlijk recent hadden gestolen in respectievelijk Lage Mierde en Bladel. Van de diefstal in Lage Mierde is aangifte gedaan, dat is echter niet het geval van de diefstal in Bladel. Het gaat daarbij om een Gazelle herenfiets welke werd gestolen in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 oktober jl vanaf het busstation aan de Rondweg in Bladel. De rechtmatige eigenaar wordt opgeroepen om alsnog aangifte te doen.

Diefstal/Heling in Haghorst

» Politie.nl


Kaart nieuws Haghorst. Locatie nieuws: Rondweg
Rondweg in Haghorst


woensdag 14 oktober 2020, 14:25 uur
Stel rooft geld uit eierautomaat van boer in Baarschot
Omroep BrabantDe politie heeft man en vrouw opgepakt, omdat ze geld hadden gestolen uit een eierautomaat in Baarschot. De automaat was opengebroken, het geld eruit geroofd en het apparaat was niet meer bruikbaar. Ook in Haghorst zou het stel hebben geprobeerd geld uit een automatiek te stelen, maar de boer was er op tijd bij.
» Omroep Brabant
woensdag 14 oktober 2020, 14:13 uur
Tweetal opgepakt vanwege stelen geld uit eiermachines
de TelegraafEen 36-jarige man en een 28-jarige vrouw zijn opgepakt omdat ze worden verdacht van het stelen van geld uit een eiermachine in het Brabantse dorp Baarschot. Het tweetal zou hetzelfde geprobeerd hebben in Haghorst en ze zouden twee fietsen hebben gestolen.
» de Telegraaf
woensdag 14 oktober 2020, 14:02 uur
Stelletje (28 en 36) aangehouden voor diefstallen uit eiermachines in Baarschot en Haghorst
Brabants DagbladEen man (36) uit Eersel en zijn 28-jarige vriendin uit Tilburg zij dinsdag aangehouden voor enkele diefstallen in en rondom de Kempen. De twee worden verdacht van een gewelddadige poging tot diefstal van geld uit een eiermachine in Haghorst, een gelukte soortgelijke actie in Baarschot en de diefstal van twee fietsen in Bladel en Lage Mierde.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Haghorst

14 oktober 14:25Stel rooft geld uit eierautomaat van boer in Baarschot
17 juli 16:52Agent die Poolse messentrekker neerschoot in Haghorst wordt niet vervolgd
22 april 15:56Agent neergestoken door ’verwarde Pool’ in Brabants dorpje
22 april 14:35Politie lost schot bij incident in Haghorst
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?