menu
zoek

Nieuws Hallum

Man met kettingzaag neergeschoten door de politie - Update

maandag 4 september 2017, 11:29 uur

De politie heeft zondagmiddag 3 september aan De Stins een 53-jarige man uit Hallum in zijn been geschoten omdat hij met een kettingzaag naar de woning van zijn buren liep.

De politie was rond 16:40 aan De Stins om te bemiddelen in een burenruzie. Een van de partijen, de 53-jarige man, pakte een kettingzaag en liep hiermee naar de woning van zijn buren waar hij een geschil mee had. Ondanks meerdere waarschuwingen van de agenten legde de man de kettingzaag niet neer waarop een van de agenten de man in zijn been heeft geschoten. Nadat er ter plaatse direct eerste hulp is verleend is de man overgebracht naar het ziekenhuis voor een medische behandeling.   

Onderzoek Rijksrecherche
Zoals gebruikelijk bij dit soort incidenten doet de Rijksrecherche het onderzoek. In verband met dit onderzoek doet het Openbaar Ministerie Noord-Nederland de woordvoering over deze zaak.  

Update, 8 september 2017
Vrijdag 8 september is de 53-jarige inwoner van Hallum aangehouden door de politie. Hij was eerder die dag ontslagen uit het ziekenhuis. De man is ingesloten voor verhoor.  

Schietincident/steekincident in Hallum
Wapens in Hallum

» Politie.nl
maandag 4 september 2017, 21:55 uur
‘Kettingzaagman’ uit Hallum ligt nog in ziekenhuis
Leeuwarder CourantHALLUM - De 53-jarige man die door de politie in Hallum in zijn been werd geschoten door de politie ligt nog in het ziekenhuis en ,,maakt het naar omstandigheden goed”.
» Leeuwarder Courant
zondag 3 september 2017, 18:12 uur
Man in Hallum wil met kettingzaag burenruzie beslechten, politie schiet hem neer
Leeuwarder CourantAan de Stins in Hallum is zondagmiddag bij zijn woning een 53-jarige man neergeschoten door de politie. Hij is zwaargewond.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Hallum

8 september 16:07Video: Bizarre ontknoping NK skeeleren, organisatie stuurt favoriet verkeerde kant op
4 september 21:55‘Kettingzaagman’ uit Hallum ligt nog in ziekenhuis
4 september 05:55‘Harde muziek aanleiding voor kettingzaagruzie Hallum’
RSS.