menu
zoek

Nieuws Hardinxveld Giessendam

Hardinxveld-Giessendam - Verdachte babbeltruc gezocht

maandag 16 oktober 2017, 12:49 uur

Een 90-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is dit weekend het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie roept uw hulp in!

De 90-jarige dame is zaterdagmiddag rond vijf uur het slachtoffer geworden van een doortrapte insluiper. De man belde aan en meldde dat hij kwam voor de elektriciteit. Eenmaal binnen zette hij het slachtoffer in een stoel en doorzocht de woning aan het Jacobsweer. Dit was blijkbaar niet genoeg waarop hij zeep pakte en hiermee de ringen van het slachtoffer haar vingers haalde. Ook haar ketting en oorbellen gingen mee.

Iets gezien?
Het slachtoffer was niet in staat om een goede beschrijving van de verdachte te geven. Dit mede door de impact van dit grove incident. De politie wil dus heel graag in contact komen met een ieder die ook maar iets heeft gezien of gehoord met betrekking tot deze babbeltruc. Dit kan op telefoonnummer 0900-8844. Bij Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar via 0800-7000 kunt u anoniem uw tips doorgeven.

Impact
De diefstal van haar sieraden heeft grote impact op de dame. Ook haar vertrouwen in de samenleving is diep geschaad. Helaas maken criminelen nog steeds misbruik van de goedgelovigheid en beleefdheid van ouderen door met een overtuigende smoes hun woning binnen te komen. Daarom herhaalt de politie samen met haar partners de campagne ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’. De politie wil ouderen en hun omgeving nogmaals wijzen op hun kwetsbare positie.

Samen
Het zorgen voor een veilige en leefbare omgeving voor jong én oud behoort tot ons basiswerk. We willen graag samen met u actie ondernemen om te voorkomen dat ouderen het slachtoffer worden van een babbeltruc. Niet alleen wij, maar ook kinderen, verzorgers of buren kunnen ouderen helpen weerbaarder te worden tegen babbeltrucs. 

Campagne ‘laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’
Om ouderen en naasten bewust te maken hield de politie eenheid Rotterdam in de week van de veiligheid opnieuw de campagne ‘laat niemand binnen wat ze ook verzinnen’. Naast de al eerder verspreidde folders en posters met André van Duin, krijgen alle ouderen in de gemeente Rotterdam, in de komende weken, een sticker thuis gestuurd voor bij de intercom, om zo tot het laatste moment altijd alert te blijven en niemand binnen te laten, wat ze ook verzinnen aan de deur. Buiten de gemeente Rotterdam worden de stickers later dit jaar verspreid via de wijkagenten. http://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Oplichting in Hardinxveld Giessendam

» Politie.nl
maandag 16 oktober 2017, 14:20 uur
Overvaller wrikt met zeep ringen van vingers oude vrouw
RTV RijnmondEen 90-jarige vrouw uit Hardinxveld-Giessendam is in haar eigen huis op onorthodoxe manier beroofd van haar sieraden. De dief gebruikte zeep om de ringen van haar handen te wrikken.
» RTV RijnmondFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV Rijnmond

Meer nieuws uit Hardinxveld Giessendam

11 september 16:18Meerdere aanhoudingen na stapavond Hardinxveld-Giessendam, agent krijgt klappen
4 juni 14:53Misbruikvader Hardinxveld: eis 8 jaar cel en tbs met dwang voor vijf verkrachtingen en aanrandingen
7 april 13:27Vader rijdt zoon (10) bij school aan, slachtoffertje zwaargewond
12 maart 13:56Man rijdt op velg met slakkengangetje over A15 en laat spoor van vernieling achter in Hardinxveld
13 november 12:4192-jarige dame wimpelt man met babbeltruc tot twee keer af
15 december 11:49Man (28) in gezicht gestoken in Hardinxveld-Giessendam
25 november 15:30Hardinxveld-Giessendam - Steekincident blijkt geen steekincident
4 april 15:50Piet eet weer na succesvolle hongerstaking
9 maart 14:1761-jarige inbreker opgepakt in Hardinxveld-Giessendam
10 januari 12:30Vuurwerkschade in Hardinxveld-Giessendam fors gestegen
19 maart 10:43Lammetjes gedumpt bij Hardinxveld-Giessendam
16 oktober 14:20Overvaller wrikt met zeep ringen van vingers oude vrouw
RSS.