menu
zoek

Nieuws Haren

Man slaat en bedreigt politievrouw

zaterdag 8 augustus 2020, 14:08 uur

Een man uit Megen gedroeg zich vannacht zeer gewelddadig tegen de politie na een controle. De 58-jarige man sloeg een politievrouw een aantal keer tegen het gezicht, bedreigde haar en verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding.

Waar: Dorpenweg in Haren

Controle De politie controleerde vannacht rond 00.02 uur een bromfiets op de Dorpenweg in Haren. De bestuurder van de bromfiets leek onder invloed van alcohol te verkeren. Zo namen de agenten waar dat hij naar alcohol rook en uit afname van een blaastest bleek dat hij vermoedelijk meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De politieagenten namen de man mee in hun dienstauto naar een politiebureau om met een ademanalysetest nauwkeuriger vast te stellen hoeveel alcohol de man had genuttigd.  Mishandeling en bedreiging De man nam op verzoek van de agenten plaats op de achterbank van de politieauto. Een politieagente ging daar naast hem zitten. De man leek in eerste instantie heel rustig en meewerkend. Zijn gedrag sloeg echter snel om nadat hij door de politievrouw werd gecorrigeerd op zijn poging om het hoofd en het haar van de politieagent die de auto bestuurde aan te raken. De situatie escaleerde vervolgens waarbij de man steeds harder begon te schreeuwen en de agenten zelfs begon te beledigen. Uiteindelijk sloeg verdachte de politievrouw tot toe twee keer hard tegen haar gezicht. Enkele momenten later greep hij een van haar armen op pijnlijke wijze beet en dreigde haar arm  te breken. Verzet De Megense verdachte  is vervolgens onder veel verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man bleef zich tot in de cel hevig verzetten tegen zijn aanhouding. Vervolgonderzoek Wij onderzoeken dit incident op grondige wijze. De politieagente deed aangifte van (poging tot zware) mishandeling en bedreiging door de verdachte. Zij heeft pijn, zwellingen en bloeduitstortingen ter hoogte van haar beide oogkassen en jukbeenderen opgelopen als gevolg van de mishandeling.   Tegen de verdachte wordt dossier opgemaakt voor de mishandeling van de politieagente en het verzetten tegen zijn aanhouding. Ook wilde hij niet meewerken aan de ademanalyse. Het weigeren van dergelijk onderzoek staat strafbaar gesteld en zijn weigering zal dan ook meegenomen worden in het tegen hem gerichte dossier.De man zit vast voor verder onderzoek.

Geweld tegen politie onacceptabel
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.  Klik hier voor meer info over het thema geweld tegen politie. En klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Haren

» Politie.nl


Kaart nieuws Haren. Locatie nieuws: 51.80246 / 5.58365 Dorpenweg


zaterdag 8 augustus 2020, 14:39 uur
Man (58) slaat en bedreigt politieagente na rijden onder invloed in Haren
Brabants DagbladHAREN - Een 58-jarige man uit Megen heeft vrijdagnacht een politieagenten geslagen en bedreigd. De man sloeg de vrouw enkele keren in haar gezicht, bedreigde haar en verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Haren

28 november 22:04Honderden inwoners van Haren krijgen te hoge aanslag voor afval: 'Mensen schrikken zich rot'
18 november 16:53UMCG komt met 'slim pillenpotje' voor tbc-patiƫnten
9 november 22:08Gymzaal in Haren volledig uitgebrand, 30.000 euro aan turnmaterialen in rook op
7 november 16:22Grote uitslaande brand in sporthal
30 oktober 15:45COA verplaatst 39 mensen naar corona-hotel in Haren
23 oktober 20:54Bewoner De Dilgt in Haren bezwijkt aan corona
21 oktober 21:18Nog eens vijf besmettingen bij woonzorgcentrum De Dilgt
19 oktober 20:28Geen bezoek meer voor ZINN-bewoners in Haren na corona-uitbraak
18 oktober 13:37Woonzorgcentrum De Dilgt in Haren sluit vleugel na corona-uitbraak
12 oktober 10:50Vooral blikschade na aanrijding in Haren
9 oktober 21:02Azc-bewoners in Noorden met (mogelijk) corona naar 'quarantainehotel' Haren
6 oktober 17:04Man (22) geeft agent een vuistslag in het gezicht in Haren
30 september 12:07Restaurant De Rietschans in Haren stelt mondkapjes verplicht. 'Vanaf de ingang tot aan de tafel'
28 september 13:53Gaslek in Haren gedicht, school blijft maandag gesloten
2 september 19:33Grote tak van boom valt op huis in Haren; grote schade aan dak
1 september 13:04Voormalig gemeentehuis Haren afgezet vanwege mogelijk gaslek
21 augustus 12:17Fout hersteld: Joodse gedenkstenen in Haren zijn weer te zien
10 augustus 16:05Fietser gewond na aanrijding met auto in Haren
8 augustus 14:39Man (58) slaat en bedreigt politieagente na rijden onder invloed in Haren
7 augustus 10:05Gesprongen waterleiding Haren gerepareerd (update)
RSS.