menu
zoek

Nieuws Heeswijk Dinther

Facebook delen

Heeswijk-Dinter - Hennepkwekerij en materialen voor inrichten drugslab ontdekt

woensdag 19 oktober 2016, 15:38 uur

In een bedrijfspand in Heeswijk-Dinther ontdekte de politie woensdagochtend 19 oktober een hennepkwekerij en chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslaboratorium. Het onderzoek ter plaatse en de ontmanteling nemen de gehele dag in beslag.


Naar aanleiding van binnengekomen informatie over de aanwezigheid van een mogelijke hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther stelde de politie woensdagochtend een onderzoek in. In het pand troffen de agenten twee ruimtes aan met hennepkwekerijen. Volgens een eerste schatting gaat het in totaal om ongeveer 1.500 planten. In een andere ruimte in het pand stuitte de politie onder meer op vaten met chemicaliën en ketels voor de productie van synthetische drugs. De stroom voor de hennepkwekerijen werd illegaal afgetapt. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen van de politie (LFO) kwam ter plaatse voor de ontmanteling van de ruimte waarin de chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslaboratorium werden aangetroffen. Getuigen De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij en de goederen voor het produceren van synthetische drugs is. Heeft u iets gezien of gehoord dat de politie mogelijk kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan 0800-7000. Ondermijnende criminaliteit Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in drugs. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde drugshandel is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan om hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Door met elkaar het onzichtbare zichtbaar te maken kunnen we samen met het OM, gemeenten, de Belastingdienst, de FIOD, maar ook bijvoorbeeld met woningcorporaties, autoverhuurders, de horecasector en andere private partijen, een vuist maken hiertegen. Uw ogen en oren zijn belangrijk De ogen en oren van één ieder zijn van groot belang voor de aanpak van deze criminele activiteiten. Ben u ervan bewust dat een hennepplantage beheren of een schuurtje verhuren voor een kwekerij of XTC-laboratorium niet onschuldig is. Daarmee wordt de criminaliteit gefaciliteerd. Eenmaal daarin verstrikt, is het zeer moeilijk om er uit te stappen. Het kan leiden tot bedreiging en geweld. Ook facilitators zijn strafbaar. Ziet u iets verdachts, meld het bij de politie en bel 0900-8844. Wenst u anoniem te blijven? Neem dan contact op via 0800-7000. Samen kunnen we ondermijnende criminaliteit voorkomen en aanpakken. Wilt u meer weten over ondermijning en de aanpak van ondermijnende criminaliteit, kijk dan op de website van de politie: https://www.politie.nl/themas/ondermijning.html

Drugs in Heeswijk Dinther

» Politie.nl
Kaart nieuws Heeswijk Dinther. Locatie nieuws: 51.64728 / 5.49147


woensdag 19 oktober 2016, 11:25 uur
Hennepkwekerij en drugslab aangetroffen in Heeswijk-Dinther
Brabants Dagblad* UPDATE 16.29 UUR * HEESWIJK-DINTHER - De politie heeft woensdagochtend een hennepkwekerij en chemicaliën en materialen voor het inrichten van een drugslab aangetroffen, in een leegstaand pand aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther.
» Brabants Dagblad
woensdag 19 oktober 2016, 11:16 uur
Drugslab en hennepkwekerij ontdekt bij bedrijf in Heeswijk-Dinther
Omroep BrabantHEESWIJK-DINTHER - De politie heeft woensdagmorgen een drugslab en hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther. Rond kwart over elf is de ontmanteling begonnen. Ook de brandweer was daarbij.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Heeswijk Dinther

25 augustus 19:12Ian springt voor overleden achternicht op solex in 24-uurs Solexrace in Heeswijk
20 mei 19:32Brabanders overleven bizar cactusongeluk in Monaco: 'Gelukkig had 'ie geen stekels'
20 mei 11:45Auto over de kop op A50 bij Heeswijk-Dinther, bestuurder bekneld
24 februari 09:57Jongen (17) verstijfd van de kou verdwaald, politie redt zijn verjaardag
22 januari 19:57Man zwaargewond in gezicht bij mishandeling in Heeswijk-Dinther, verdachte meldt zich
11 juli 00:05Het stinkt in Heeswijk-Dinther na grote brand in varkensstal
7 juli 06:554000 varkens levend verbrand
11 juni 22:49Botsing in Heeswijk-Dinther
19 mei 16:48Vereniging Reewild schrikt: 'Wij hebben niets met afgehakte dierenpoot te maken'
16 april 14:19Polen beroofd en mishandeld in chalet Heeswijk-Dinther
27 maart 08:26Twee paarden aan de ochtendwandeling gevangen in Heeswijk-Dinther
20 maart 12:38Klokkenluider uit Heeswijk-Dinther verliest kort geding: vliegverbod gehandhaafd
15 februari 11:09Troubadour en 'mister carnaval' Henk Habraken (72) overleden
30 januari 13:28Justitie wil vader en zoon cel in voor wietkwekerij Heeswijk-Dinther
21 december 16:14Directeurswoning gestript voor groei Jumbo in Heeswijk-Dinther
19 oktober 15:38Heeswijk-Dinter - Hennepkwekerij en materialen voor inrichten drugslab ontdekt
9 oktober 21:57Duitse soldaten bij Kasteel Heeswijk: 'We verliezen toch altijd'
13 september 11:13Halsbrekende toeren bij Jeugdzeskamp in Heeswijk-Dinther
5 juli 13:35Auto en busje frontaal op elkaar op N279 bij Heeswijk-Dinther
RSS.