menu
zoek

Nieuws Heeswijk Dinther

Heeswijk-Dinther - Getuigen gezocht! Explosie bij winkel in Heeswijk-Dinther

dinsdag 8 december 2020, 11:01 uur

Rond 04.00 uur vannacht vond een explosie plaats bij een supermarkt aan de Raadhuisplaza in Heeswijk-Dinther. De ontploffing veroorzaakte veel schade. Gelukkig vielen er geen gewonden maar het had ook heel anders kunnen aflopen.

De politie ontving meerdere meldingen over de explosie. Bij aankomst van de politie was sprake van brand in de supermarkt. De brandweer kreeg de brand uiteindelijk met bluswerk onder controle. Een explosievendeskundige van de politie stelde na uitgebreid onderzoek vast dat er geen explosiegevaar meer was bij de winkel. De ontploffing veroorzaakte veel schade. De bewoners van een bovengelegen appartementencomplex zijn geëvacueerd  en opgevangen in een brandweerkazerne. Deskundigen deden onderzoek naar de aard en omvang van eventuele schade aan de constructie van het appartementencomplex. Zij beoordeelden dat als voldoende stabiel. Daardoor konden bewoners terugkeren naar hun woningen. Onderzoek Rechercheurs van de forensische opsporing doen op de locatie onderzoek naar sporen die meer info kunnen opleveren over de toedracht van de explosie. Ook met behulp van buurtonderzoek proberen we meer duidelijkheid te krijgen. Getuigenoproep Onze recherche komt echter heel graag in contact met mensen die informatie hebben over de ontploffing. Heeft u iets gezien en/of gehoord. Bel 0900-8844 of gebruik het tipformulier onderaan. Blijft u liever anoniem? Dat kan via 0800-7000. Ook als u in het bezit van camerabeelden bent waarop mogelijk iets te zien is vragen we u die met ons te delen via het tipformulier.

Brand in Heeswijk Dinther

» Politie.nl


Kaart nieuws Heeswijk Dinther. Locatie nieuws: 51.64942 / 5.47394


woensdag 9 december 2020, 14:19 uur
Winkeliers Heeswijk-Dinther ruimen roet en stof na aanslag; slager kan pas vrijdag open
Brabants DagbladHEESWIJK-DINTHER - De winkeliers aan Plein 1969 in Heeswijk-Dinther maken daags na de aanslag op de Poolse supermarkt Biedronka daar de schade op. Die valt best tegen. Slagerij Meat Story heeft zelfs zo'n roetschade dat die pas vrijdag open kan.
» Brabants Dagblad
woensdag 9 december 2020, 07:48 uur
Weer ontploffing bij een Poolse supermarkt
NOSEr is vannacht weer een ontploffing geweest bij een Poolse supermarkt. Dat gebeurde dit keer in Beverwijk. Gisternacht waren er ook al twee ontploffingen bij Poolse supermarkten, in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther.
» NOS
dinsdag 8 december 2020, 16:55 uur
Aanslag Poolse supermarkt: ‘Het is een grote schok’
de TelegraafDe ravage bij de Poolse supermarkten in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther is enorm. Beide panden zijn na een aanslag compleet vernield. De eigenaar van de zaak in Aalsmeer heeft geen idee wie zoiets zou doen bij hem.
» de Telegraaf
dinsdag 8 december 2020, 16:28 uur
Gigantische knal jaagt buurtbewoners Poolse supermarkt Heeswijk-Dinther uit bed
Hart van NederlandMet een gigantische knal ging er in de nacht van maandag op dinsdag een explosief af bij een Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther. Buurtbewoners werden bruut uit hun slaap gewekt, twintig bewoners van het appartementencomplex boven de winkel moesten in alle haast geëvacueerd worden vanwege de ontstane brand.
» Hart van Nederland
dinsdag 8 december 2020, 16:01 uur
Meer Biedronka's in Nederland, maar verwoeste winkels staan los van elkaar
NOS"Ik weet dat er meer Biedronka-supermarkten zijn, maar ik ken de eigenaar in Heeswijk-Dinther niet." En dus staat de Aalsmeerse supermarkteigenaar Mohamad Mahmoed voor een raadsel: wie heeft het op de Biedronka's gemunt?
» NOS
dinsdag 8 december 2020, 14:17 uur
Burgemeester bezoekt Poolse supermarkt na explosie: 'Ik leef met hen mee'
Omroep BrabantBurgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze heeft gereageerd op de ontploffing in een Poolse supermarkt aan Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. "Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen." Het explosief bij de Biedronka-supermarkt ging maandagnacht af. De schade is enorm.
» Omroep Brabant
dinsdag 8 december 2020, 12:17 uur
Explosie bij Poolse winkel in Heeswijk-Dinther en Aalsmeer
Blik op NieuwsBij twee gelijknamige Poolse winkels in Heeswijk-Dinther en Aalsmeer, heeft in de nacht van maandag op dinsdag een explosie plaatsgevonden. De politie onderzoekt of beide incidenten met elkaar verband houden
» Blik op Nieuws
dinsdag 8 december 2020, 11:42 uur
Eigenaren ontplofte Poolse supermarkten in shock: ‘Groot raadsel waarom dit gebeurt’
Brabants DagbladDe eigenaren van de twee winkels die afgelopen nacht in Aalsmeer en Heeswijk- Dinther werden bestookt met explosieven tasten in het duister over de vraag waarom uitgerekend zij nu worden belaagd. Er gingen volgens de eigenaars van de Aalsmeerse winkel geen dreigementen aan vooraf.
» Brabants Dagblad
dinsdag 8 december 2020, 10:59 uur
Zo groot is de ravage in Heeswijk-Dinther na explosie bij Poolse supermarkt
Brabants DagbladKapot gesprongen ruiten, vernielde etalages en veel brokstukken en ander puin op straat. De explosie bij de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther zorgde dinsdag voor een grote ravage. Een foto-overzicht.
» Brabants Dagblad
dinsdag 8 december 2020, 10:41 uur
Explosies en brand in Poolse supermarkten in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther
NU.nlIn zowel het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther als in het Noord-Hollandse Aalsmeer zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee Poolse supermarkten door explosies verwoest. Door de brand die daarbij is ontstaan, zijn woningen ontruimd die zich boven de supermarkten bevonden. De politie van beide plaatsen kon nog niet zeggen of er verband is tussen beide incidenten, maar sluit dat ook niet uit.
» NU.nl
dinsdag 8 december 2020, 10:02 uur
Explosie bij Poolse winkel in Heeswijk-Dinther
Blik op NieuwsEen Poolse supermarkt aan het Plein 1969 in Heeswijk-Dinther heeft in de nacht van maandag op dinsdag forse schade opgelopen door een explosie. Omwonenden van het pand moesten enige tijd hun huis verlaten.
» Blik op Nieuws
dinsdag 8 december 2020, 09:40 uur
Biedronka is een grote keten in Polen, hier vooral gerund door mensen van Koerdische afkomst
Brabants DagbladHEESWIJK-DINTHER - Met de komst van steeds meer Poolse arbeidsmigranten naar Nederland, schieten er ook steeds meer Poolse supermarkten uit de grond. Eén van de grootste namen is Biedronka, dat onder meer vijf vestigingen heeft in Oost-Brabant. Ze worden - net als veel andere Poolse supers in Nederland - gerund door mensen met een Koerdische achtergrond.
» Brabants Dagblad
dinsdag 8 december 2020, 09:37 uur
Slagerij ook zwaar getroffen door explosie: 'En dat net in de kersttijd'
Omroep BrabantNiet alleen de eigenaar van de Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther, ook de slager aan Plein 1969 zit met een enorme schadepost. Door de explosie maandagnacht rond vier uur en het brandje dat hierbij ontstond werd ook deze zaak zwaar getroffen. De twee winkels liggen naast elkaar.
» Omroep Brabant
dinsdag 8 december 2020, 09:03 uur
Biedronka, dit weten wij over de supermarktketen die het doelwit was van explosieven
Omroep BrabantBij de Poolse supermarkt Biedronka in Heeswijk-Dinther is maandagnacht rond vier uur een explosief ontploft. Een uur eerder was er een vergelijkbare explosie bij een vestiging in het Noord-Hollandse Aalsmeer. Wat weten we over Biedronka? Biedronka is Pools voor lieveheersbeestje.
» Omroep Brabant
dinsdag 8 december 2020, 08:35 uur
Eigenaar schrikt zich rot van explosie in Poolse supermarkt: 'Mijn winkel is helemaal kapot'
Omroep BrabantShwana Rabati is zich rot geschrokken. Hij is de eigenaar van de Poolse supermarkt Biedronka in Heeswijk-Dinther die maandagnacht door een explosief zwaar werd beschadigd. “Ik ben helemaal in shock.
» Omroep Brabant
dinsdag 8 december 2020, 07:28 uur
Brand in Poolse supermarkten in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther
NU.nlIn zowel het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther als in het Noord-Hollandse Aalsmeer zijn in de nacht van maandag op dinsdag woningen ontruimd nadat er brand woedde in ondergelegen Poolse supermarkten. De politie van beide plaatsen kon nog niet zeggen of er verband is tussen beide incidenten.
» NU.nl
dinsdag 8 december 2020, 07:15 uur
Grote ravage na explosies bij Poolse supermarkten Heeswijk-Dinther en Aalsmeer
BN DeStemHEESWIJK-DINTHER - Een ontploft explosief heeft tot een grote ravage geleid bij de Poolse supermarkt Biedronka aan Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Rond 03.00 uur vond er eerder een explosie plaats bij een Poolse supermarkt in Aalsmeer. Een uurtje later gebeurde dat in Brabant.
» BN DeStem
dinsdag 8 december 2020, 06:52 uur
Explosies bij Poolse supermarkten in Heeswijk-Dinther en Aalsmeer
de TelegraafTwee Poolse supermarkten zijn afgelopen nacht opgeschrikt door een explosie. Het gaat om vestigingen van de supermarktketen Biedronka in het Noord-Hollandse Aalsmeer en het Brabantse Heeswijk-Dinther.
» de Telegraaf
dinsdag 8 december 2020, 06:29 uur
Explosie verwoest Poolse supermarkt Heeswijk-Dinther
Hart van NederlandIn het Noord-Brabantse Heeswijk-Dinther zijn in de nacht van maandag op dinsdag twintig bewoners uit een appartementencomplex geëvacueerd na een explosie bij een winkel aan de Raadhuisplaza.
» Hart van Nederland
dinsdag 8 december 2020, 06:19 uur
Explosie bij Poolse supermarkt 20 bewoners geëvacueerd
HardnieuwsHEESWIJK-DINTHER - Dinsdagmorgen 8 december rond 4.05 uur heeft een explosie plaatsgevonden in een Poolse supermarkt aan de Plein 1969 in Heeswijk-Dinther.
» Hardnieuws
dinsdag 8 december 2020, 05:42 uur
Explosie bij Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther, 20 bewoners geëvacueerd
Omroep BrabantIn het centrum van Heeswijk-Dinther is maandagnacht rond vier uur een explosief ontploft bij een Poolse supermarkt aan het Plein 1969. Niemand raakte gewond, maar twintig mensen moesten geëvacueerd worden vanwege de enorme schade. Die zijn naar de brandweerkazerne gebracht.
» Omroep Brabant
dinsdag 8 december 2020, 05:41 uur
Explosies bij Poolse supermarkten Aalsmeer en Heeswijk-Dinther
NOSTwee Poolse supermarkten zijn afgelopen nacht zwaar beschadigd geraakt door een explosie. Het gaat om Biedronka-winkels in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther. De politie kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de explosies.
» NOS
dinsdag 8 december 2020, 05:35 uur
Explosie bij Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther, omwonenden mogen terug naar huis
Omroep BrabantBij de Poolse supermarkt Biedronka aan het Plein 1969 in het centrum van Heeswijk-Dinther is maandagnacht rond vier uur een explosief ontploft. Niemand raakte gewond, maar twintig omwonenden moesten geëvacueerd worden vanwege de enorme schade. Ze werden tot acht uur dinsdagmorgen opgevangen in de brandweerkazerne, een eindje verderop.
» Omroep Brabant
dinsdag 8 december 2020, 05:09 uur
Explosies bij Poolse supermarkten in Heeswijk-Dinther en Aalsmeer
PZCIn het centrum van Heeswijk-Dinther is vanochtend een explosief ontploft bij een Poolse supermarkt. De ravage op Plein 1969 is groot. In Aalsmeer is een andere Poolse winkel die toevallig onder dezelfde naam opereert in vlammen opgegaan na een ontploffing.
» PZC
dinsdag 8 december 2020, 05:09 uur
Explosie bij Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther, ook explosie bij Poolse super in Aalsmeer
Brabants DagbladHEESWIJK-DINTHER - In het centrum van Heeswijk-Dinther is dinsdagochtend een explosief ontploft bij een Poolse supermarkt. De ravage op Plein 1969 is groot.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Brabants Dagblad
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Heeswijk Dinther

15 september 20:12Jumbo bevestigt afwezigheid topman Frits van Eerd
28 augustus 15:02Met een heel dubbel gevoel toch verder racen, na dodelijk ongeval bij Solexrace
17 juli 19:32Muziekstudent Diégo (20) uit Heeswijk-Dinther drumde voor een vol Ziggo Dome met band The Killers
13 juli 10:09Gewonden bij ongeval A50
30 juni 09:50Auto aangetroffen in het water in Heeswijk-Dinther, bestuurder (27) blijkt inmiddels thuis te zitten
9 februari 09:40Vrouw (19) bij aanrijding met vrachtwagen omgekomen
5 november 09:05Tarik G. (26) buitte kwetsbare vrouwen uit als prostituee, zes jaar cel geëist
21 oktober 06:20Brokkenpiloot blijft maar ongelukken veroorzaken in eigen dorp: ‘Kunnen hem niet vastbinden’
13 oktober 17:45Chauffeur die ernstig ongeluk op N279 veroorzaakte had geen rijbewijs
11 oktober 14:13Tranen in de ogen na brand in Museumboerderij: 'Dit is ons kindje'
7 augustus 09:48Vrolijke huldigingsavond voor ‘bronzen' Sanne van Dijke: ‘Ik vind het geweldig’
28 juli 21:01Nieuwsoverzicht | Test- en vaccinatiecontroles bij de grens - Kringloopwinkels raken leeg
24 juli 15:22Supermarkt Biedronka in Heeswijk-Dinther zeven maanden na de aanslag weer open
5 juli 09:14Brandende personenauto stak straat over
21 juni 12:58Mogelijk verband tussen aanslagen Poolse winkels
19 mei 11:10Vrachtwagen verliest trailer op N279 tussen Heeswijk-Dinther en Veghel
27 april 20:49Judobond wijst Sanne van Dijke aan voor Olympische Spelen van Tokio
5 april 21:05Voorbijgangers ontdekken brand in rieten dak in Heeswijk-Dinther
2 februari 18:29Chauffeur zeer ernstig gewond dat rammen brugpijler N279 bij Heeswijk-Dinther
7 januari 15:53Auto belandt in greppel
RSS.