menu
zoek

Nieuws Helmond

Politie onderzoekt geweldsincident in woning en ontdekt vuurwapen en drugs

woensdag 7 december 2022, 14:15 uur

Het onderzoek naar een geweldsincident in een woning aan de Langdonkstraat in Helmond leidde gisteren tot de ontdekking van een vuurwapen en aanzienlijke hoeveelheden drugs in diezelfde woning. Een 26-jarige man uit Helmond en de bewoonster (42) van de woning zijn aangehouden. Onze recherche wil graag meer informatie en zoekt getuigen en camerabeelden.

Waar: Langdonkstraat in Helmond

Aanleiding De politie ontving dinsdag 6 december rond 03.30 uur een melding van een ruzie op het adres tussen meerdere personen.  Eenmaal bij de woning troffen onze collega’s een gewonde man (26) uit Helmond aan. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over hem en hij werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Vuurwapen , drugs en vreemde lucht Tijdens het contact met de bewoonster zagen politieagenten in de woonkamer een vuurwapen en een gripzakje met drugs liggen. Ook roken zij een vreemde, penetrante lucht. De brandweer heeft daarom vervolgens op verzoek van de politie een meting verricht. Daaruit bleek gelukkig geen indicatie van een gevaarlijke stof.   Doorzoeking woning Omdat er drugs in de woonkamer lag is de woning doorzocht. Tijdens de doorzoeking van de woning stuitten agenten in de slaapkamer van de woning op aanzienlijke hoeveelheden drugs.  Het vuurwapen en de drugs zijn inbeslaggenomen. Aanhoudingen De 42-jarige bewoonster van de woning is aangehouden. Na behandeling in het ziekenhuis is ook de gewond geraakte Helmonder aangehouden.  Veel onduidelijk Wat er in de woning is gebeurd en hoe de man bijvoorbeeld gewond is geraakt blijft onduidelijk. Het onderzoek van de recherche richt zich op wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning, maar ook op de herkomst van de drugs en het wapen.Op de locatie is onder meer sporenonderzoek verricht, met getuigen gesproken én buurtonderzoek gedaan. Ook is nagegaan of er bruikbare camerabeelden zijn. Vervolgonderzoek Onze recherche onderzoekt deze zaak. Beide verdachten worden verhoord over hun aandeel en rol in deze casus. De inbeslaggenomen drugs en het vuurwapen worden na het onderzoek vernietigd. Getuigenoproep Heb jij iets gezien of gehoord? Of heb je informatie en/of camerabeelden? Neem dan contact met ons op door een van onderstaande actieknoppen te gebruiken o.v.v. PL2100-2022266918 Meld Misdaad Anoniem Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt, maar durft u dat niet meteen zelf bij ons te melden?  Ga dan niet zelf op pad, maar meldt dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kunt u veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie. Gevaren drugspand omgeving Een drugspand kan op veel plekken voorkomen. Denk aan huurhuizen en koopwoningen of in openbare gebouwen en loodsen. Het kan ook gewoon in het open veld of onder de grond. Ondanks dat mensen in er in het dagelijks leven niet direct last van hebben, brengen dit soort panden wel gevaren met zich mee. Denk aan brandgevaar en giftige stoffen. En dan hebben we het nog niet eens over het publiek dat zo’n pand aantrekt. Achter dit soort drugspanden zit een wereld van criminaliteit.


» Politie.nl

Kaart nieuws Helmond. Locatie nieuws: 51.46012 / 5.60860 Langdonkstraat
Langdonkstraat in Helmond


woensdag 7 december 2022, 15:25 uur
Wapen, drugs en gewonde man gevonden na ruzie in huis
Omroep BrabantBij een ruzie in een huis aan de Langdonkstraat in Helmond is dinsdagochtend vroeg een 26-jarige Helmonder gewond geraakt. Bij het politieonderzoek in het huis kwamen een wapen en een grote voorraad aan drugs boven water. De man uit Helmond en de 42-jarige bewoonster zijn aangehouden.
» Omroep BrabantMeer nieuws uit Helmond

23 februari 14:04Fokker houdt 91 katten in huis en caravan, gemeente Helmond legt dwangsom op
16 februari 21:57De Graafschap onderuit in Helmond, spelers uitgefloten
30 januari 13:47Auto ramt huis na politieachtervolging, bestuurder (19) aangehouden
29 januari 21:05Willy wandelt met kat Jamy op zijn schouder naar de Franse Rivièra: ‘Ze is echt een koningin’
25 januari 11:12Chauffeur vindt gewonde vrouw naast weg terwijl ‘iedereen maar gewoon doorreed’
23 januari 15:59Twee gewonden na steekincident bij school in Helmond
7 januari 14:16Man (24) 'flink toegetakeld' in Helmond: slachtoffer geslagen en geschopt
29 december 06:13Jongensdromen Bob (22) en Sander (24) komen nu al uit: stel runt hotel in Noorwegen
20 december 15:16Opgepakte tieners zedenmisdrijf Helmond weer vrijgelaten
16 december 19:02Willem II-trainer Peter Maes is content: ‘Een fantastisch resultaat in de heenronde’
12 december 14:22Heftig gevecht: beveiliger grijpt man met mes bij supermarkt
5 december 09:41Inbrekers rammen gat in het huis van Iris: 'We zetten er de kerstboom voor'
4 december 17:03MVV moet zonder supporters naar Helmond Sport, bezoekers zijn niet welkom
26 november 13:50Ontsnapte tijgerkat is weer terecht, maar wel met flinke verwondingen
25 november 14:50Man uit Helmond gearresteerd vanwege vondst zelfgemaakt explosief in Nuland
2 november 16:38Verdachte uitreiziger (IS) aangehouden
1 november 10:12Veel rook bij woningbrand in woonwijk in Helmond
31 oktober 22:24Bekijk hier de uitslagen en het programma van de eerste ronde
24 oktober 18:35Schietpartij bij woning in Geldrop: Helmonder (31) opgepakt
13 oktober 08:39Sein- en wisselstoring: minder treinen naar Venlo
RSS.