menu
zoek

Nieuws Helmond

Politie onderzoekt geweldsincident in woning en ontdekt vuurwapen en drugs

woensdag 7 december 2022, 14:15 uur

Het onderzoek naar een geweldsincident in een woning aan de Langdonkstraat in Helmond leidde gisteren tot de ontdekking van een vuurwapen en aanzienlijke hoeveelheden drugs in diezelfde woning. Een 26-jarige man uit Helmond en de bewoonster (42) van de woning zijn aangehouden. Onze recherche wil graag meer informatie en zoekt getuigen en camerabeelden.

Waar: Langdonkstraat in Helmond

Aanleiding De politie ontving dinsdag 6 december rond 03.30 uur een melding van een ruzie op het adres tussen meerdere personen.  Eenmaal bij de woning troffen onze collega’s een gewonde man (26) uit Helmond aan. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over hem en hij werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Vuurwapen , drugs en vreemde lucht Tijdens het contact met de bewoonster zagen politieagenten in de woonkamer een vuurwapen en een gripzakje met drugs liggen. Ook roken zij een vreemde, penetrante lucht. De brandweer heeft daarom vervolgens op verzoek van de politie een meting verricht. Daaruit bleek gelukkig geen indicatie van een gevaarlijke stof.   Doorzoeking woning Omdat er drugs in de woonkamer lag is de woning doorzocht. Tijdens de doorzoeking van de woning stuitten agenten in de slaapkamer van de woning op aanzienlijke hoeveelheden drugs.  Het vuurwapen en de drugs zijn inbeslaggenomen. Aanhoudingen De 42-jarige bewoonster van de woning is aangehouden. Na behandeling in het ziekenhuis is ook de gewond geraakte Helmonder aangehouden.  Veel onduidelijk Wat er in de woning is gebeurd en hoe de man bijvoorbeeld gewond is geraakt blijft onduidelijk. Het onderzoek van de recherche richt zich op wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning, maar ook op de herkomst van de drugs en het wapen.Op de locatie is onder meer sporenonderzoek verricht, met getuigen gesproken én buurtonderzoek gedaan. Ook is nagegaan of er bruikbare camerabeelden zijn. Vervolgonderzoek Onze recherche onderzoekt deze zaak. Beide verdachten worden verhoord over hun aandeel en rol in deze casus. De inbeslaggenomen drugs en het vuurwapen worden na het onderzoek vernietigd. Getuigenoproep Heb jij iets gezien of gehoord? Of heb je informatie en/of camerabeelden? Neem dan contact met ons op door een van onderstaande actieknoppen te gebruiken o.v.v. PL2100-2022266918 Meld Misdaad Anoniem Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt, maar durft u dat niet meteen zelf bij ons te melden?  Ga dan niet zelf op pad, maar meldt dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kunt u veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie. Gevaren drugspand omgeving Een drugspand kan op veel plekken voorkomen. Denk aan huurhuizen en koopwoningen of in openbare gebouwen en loodsen. Het kan ook gewoon in het open veld of onder de grond. Ondanks dat mensen in er in het dagelijks leven niet direct last van hebben, brengen dit soort panden wel gevaren met zich mee. Denk aan brandgevaar en giftige stoffen. En dan hebben we het nog niet eens over het publiek dat zo’n pand aantrekt. Achter dit soort drugspanden zit een wereld van criminaliteit.


» Politie.nl


Kaart nieuws Helmond. Locatie nieuws: 51.46012 / 5.60860 Langdonkstraat
Langdonkstraat in Helmond


woensdag 7 december 2022, 15:25 uur
Wapen, drugs en gewonde man gevonden na ruzie in huis
Omroep BrabantBij een ruzie in een huis aan de Langdonkstraat in Helmond is dinsdagochtend vroeg een 26-jarige Helmonder gewond geraakt. Bij het politieonderzoek in het huis kwamen een wapen en een grote voorraad aan drugs boven water. De man uit Helmond en de 42-jarige bewoonster zijn aangehouden.
» Omroep BrabantMeer nieuws uit Helmond

14 maart 20:00Jos redde jongen die met zijn fiets klem zat op spoorwegovergang
13 maart 18:48Helmonders laten ravage achter in hotels en vertrekken zonder te betalen
6 maart 21:50De Graafschap wint dankzij Devin Haen voor derde keer op rij in competitie
26 februari 17:24Ambulance voorkomt dat automobilist onder invloed van lachgas kan wegrijden
20 februari 14:42Bizar toeval in restaurant tijdens carnaval: ‘Leven gered omdat ik geen zin had in een frietje’
14 februari 16:35Estefano rent achter gewapende overvaller aan: 'Zou het zo weer doen'
10 februari 22:20Helmond Sport wint eindelijk eens; TOP Oss fors onderuit bij MVV
3 februari 07:00Gemeente eist van vrouw geld terug dat ze nooit had gekregen, rechter steekt er een stokje voor
1 februari 11:51Acties vanaf 7 februari bij Fokker Elmo als directie eis bonden voor gelijke verhuisbonus negeert
30 januari 13:55In racende auto verkracht door man in rolstoel? ‘Geen enkel respect voor medemens’
23 januari 08:50Vrouw bedreigt personeel Aldi met mes en slaat op de vlucht
18 januari 09:34Dany schrikt van autobrand voor zijn deur: 'Dacht dat huis in brand stond'
5 januari 19:22Conciërge (56) had seks met leerlinge (16): 'Doet dingen met je als vader'
29 december 10:20Ziekenhuisspecialist de cel in voor seksueel misbruik van stiefdochter
14 december 21:26Zes gewonden bij zwaar ongeluk op beruchte weg tussen Deurne en Helmond
11 december 11:59Man thuis neergestoken in Helmond: 49-jarige vrouw opgepakt
7 december 15:25Wapen, drugs en gewonde man gevonden na ruzie in huis
2 december 15:45Helmondse oud-wethouder veroordeeld voor verduistering, oplichting en aannemen giften
1 december 12:48Bestuurder die Sam (14) aanreed, meldt zich 's avonds: ‘Hij was erg geschrokken’
30 november 17:27Automobilist wil nog snél spoor oversteken. Daar rijdt Sam (14), die hard tegen het asfalt gaat
RSS.