menu
zoek

Nieuws Helmond

Dit is waarom je voor grondverf van Wijzonol kiest

dinsdag 1 augustus 2023, 15:37 uur

Een nieuw kleurtje op de kozijnen, schutting of binnenmuren: door te verven creëer je een heel ander uiterlijk in of rondom jouw woning. Wel is het belangrijk dat je de nodige voorbereidingen treft rondom deze verfklussen. Voordat je gaat beginnen met verven, is het namelijk in de meeste gevallen nodig om een grondverf te gebruiken. Waarom dat zo belangrijk is, hoe je de juiste grondverf kiest én waarom Wijzonol een geschikte optie kan zijn: je leest het hieronder.

Een goede grondverf heeft resultaat op het resultaat
Wanneer je een bepaalde ondergrond gaat verven, begint de klus in de meeste gevallen met het aanbrengen van een grondverf. Met een grondverf zorg je ervoor dat de lak, beits of saus die je daarna gaat gebruiken, beter hecht en wel tegen een stootje kan.

Bovendien kun je er met een grondverf voor zorgen dat de lak, beits of saus minder gauw in de ondergrond trekt en voorkom je dus dat je meer verf moet gebruiken voor een gewenst resultaat. Als je bijvoorbeeld op nieuw hout gelijk een lak aanbrengt, kan de lak in het hout trekken waardoor je een minder mooi resultaat krijgt, of meerdere lagen lak moet aanbrengen. Dezelfde situatie kun je ook krijgen als je op een bepaalde muur, met bijvoorbeeld een zuigend effect, gelijk begint te sausen. Met een grondverf kun je het zuigende effect voorkomen. Daarnaast krijg je een mooier resultaat als je begint met een grondverf.

Hier let je op bij het kiezen van de juiste grondverf
Er zijn dus genoeg redenen op te noemen waarom je eerst aandacht moet besteden aan de onderlaag voordat je daadwerkelijk begint met verven. Maar, waar moet je eigenlijk op letten als je op zoek bent naar de juiste grondverf? We zetten hieronder een aantal stappen op een rij.

  1. Wil je, na het aanbrengen van de grondverf, verven met een terpentine- of waterbasis? Zorg er dan ook voor dat de grondverf dezelfde basis bevat.
  2. Check wat de ondergrond is van de onderlaag. Dat kan bijvoorbeeld hout, kunststof of stucwerk zijn. Het is belangrijk dat je een grondverf uitkiest die geschikt is voor deze ondergrond.
  3. Daarnaast kun je ook kijken naar de afwerking en kleur van de grondverf. Zo heb je een matte of glanzende grondverf. Daarnaast zijn grondverf ook vaak in verschillende kleuren beschikbaar. Wanneer je bijvoorbeeld de kozijnen zwart wil verven, is het verstandig om ook voor een zwarte grondverf te kiezen voor een dekkend resultaat.
  4. Zorg er ook voor dat je kijkt of de grondverf geschikt is voor binnen of buiten.


Waarom kiezen voor grondverf van Wijzonol?
In het assortiment van Wijzonol vind je allerlei soorten grondverf, voor iedere verfklus. Zo kun je de bovenstaande stappen doornemen om de juiste grondverf van Wijzonol te kiezen. Je hebt bijvoorbeeld grondverf op waterbasis die geschikt is voor binnenkozijnen, maar je hebt ook grondverf op terpentinebasis die je kunt gebruiken voordat je de schutting in de tuin gaat beitsen. Voor iedere klus is er wel een passende grondverf te vinden.

Het grote aanbod van Wijzonol is al een voordeel op zich. Daarnaast staat de verf van Wijzonol ook bekend om de hoogwaardige kwaliteit die een mooi resultaat oplevert. De verf is daarom niet voor niets geliefd bij zowel vakschilders als klussers. Bovendien hecht Wijzonol waarde aan duurzaamheid.

Ook dit zijn geschikte opties
Naast de grondverf van Wijzonol kun je ook kiezen voor een ander merk. Zo hebben bijvoorbeeld de merken Sikkens en Sigma ook een groot aanbod wat betreft grondverf. Ook zitten er aan deze merken grote voordelen verbonden, zoals hoge kwaliteit en mooi resultaat. Ontdek de verschillende voordelen per merk zelf, zodat je meteen met jouw volgende verfklus kunt beginnen!






Meer nieuws uit Helmond

18 april 16:25Getuigen gezocht van woningoverval Helmond
29 maart 19:30Lees terug: FC Groningen wint op bezoek bij ADO Den Haag
26 maart 17:42Kevin Hofland wordt nieuwe hoofdtrainer van Helmond Sport
8 maart 12:38Vier tieners aangehouden in Helmondse zedenzaak
23 februari 14:04Fokker houdt 91 katten in huis en caravan, gemeente Helmond legt dwangsom op
16 februari 21:57De Graafschap onderuit in Helmond, spelers uitgefloten
30 januari 13:47Auto ramt huis na politieachtervolging, bestuurder (19) aangehouden
29 januari 21:05Willy wandelt met kat Jamy op zijn schouder naar de Franse Rivièra: ‘Ze is echt een koningin’
25 januari 11:12Chauffeur vindt gewonde vrouw naast weg terwijl ‘iedereen maar gewoon doorreed’
23 januari 15:59Twee gewonden na steekincident bij school in Helmond
7 januari 14:16Man (24) 'flink toegetakeld' in Helmond: slachtoffer geslagen en geschopt
29 december 06:13Jongensdromen Bob (22) en Sander (24) komen nu al uit: stel runt hotel in Noorwegen
20 december 15:16Opgepakte tieners zedenmisdrijf Helmond weer vrijgelaten
16 december 19:02Willem II-trainer Peter Maes is content: ‘Een fantastisch resultaat in de heenronde’
12 december 14:22Heftig gevecht: beveiliger grijpt man met mes bij supermarkt
5 december 09:41Inbrekers rammen gat in het huis van Iris: 'We zetten er de kerstboom voor'
4 december 17:03MVV moet zonder supporters naar Helmond Sport, bezoekers zijn niet welkom
26 november 13:50Ontsnapte tijgerkat is weer terecht, maar wel met flinke verwondingen
25 november 14:50Man uit Helmond gearresteerd vanwege vondst zelfgemaakt explosief in Nuland
2 november 16:38Verdachte uitreiziger (IS) aangehouden
RSS.