menu
zoek

Nieuws Herkenbosch

Evacués Limburgs Herkenbosch kunnen door natuurbrand nog niet naar huis

woensdag 22 april 2020, 17:58 uur

De ruim vierduizend geëvacueerde inwoners van de Limburgse plaats Herkenbosch mogen nog niet naar huis, omdat er nog te veel schadelijke rook over het dorp trekt. Dat laat de burgemeester weten. In het aangrenzende natuurgebied De Meinweg woedt een grote brand.

Waar: Meinweg in Herkenbosch

» NU.nl

Kaart nieuws Herkenbosch. Locatie nieuws: Meinweg


woensdag 22 april 2020, 16:34 uur
Evacués Herkenbosch kunnen nog niet naar huis
NOSDe circa 4200 geëvacueerde inwoners van Herkenbosch mogen nog niet naar huis. Vanwege een natuurbrand in het nabijgelegen Nationaal Park De Meinweg is de concentratie koolmonoxide in de rook die over het dorp in Midden-Limburg trekt nog te hoog.
» NOS
woensdag 22 april 2020, 06:43 uur
4.000 inwoners Limburgs dorp Herkenbosch geëvacueerd om natuurbrand
NU.nlHet Limburgse dorp Herkenbosch is in de nacht van dinsdag op woensdag geëvacueerd vanwege een grote natuurbrand die in het nabijgelegen Nationaal Park De Meinweg woedt. De ruim vierduizend inwoners zijn elders opgevangen en horen woensdagmiddag of ze weer terug mogen naar hun woning.
» NU.nl
dinsdag 21 april 2020, 17:26 uur
Grote branden in natuurgebieden moeilijk te blussen: ‘Elk halfuur draait de wind’
de GelderlanderEr woeden op dit moment drie zeer grote natuurbranden in Nederland. Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch vlakbij Roermond, Natuurgebied de Kerkeindse hei tussen Tilburg en Moergestel en de Deurnese Peel staan in vuur en vlam.
» de Gelderlander
dinsdag 21 april 2020, 17:26 uur
Grote branden in natuurgebieden moeilijk te blussen: ‘Elk halfuur draait de wind’
BN DeStemEr woeden op dit moment drie zeer grote natuurbranden in Nederland. Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch vlakbij Roermond, Natuurgebied de Kerkeindse hei tussen Tilburg en Moergestel en de Deurnese Peel staan in vuur en vlam.
» BN DeStem
dinsdag 21 april 2020, 17:26 uur
Grote branden in natuurgebieden moeilijk te blussen: ‘Elk halfuur draait de wind’
Brabants DagbladEr woeden op dit moment drie zeer grote natuurbranden in Nederland. Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch vlakbij Roermond, Natuurgebied de Kerkeindse hei tussen Tilburg en Moergestel en de Deurnese Peel staan in vuur en vlam.
» Brabants Dagblad
dinsdag 21 april 2020, 17:26 uur
Grote branden in natuurgebieden moeilijk te blussen: ‘Elk halfuur draait de wind’
de StentorEr woeden op dit moment twee zeer grote natuurbranden in Nederland. Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch vlakbij Roermond en Natuurgebied de Deurnese Peel staan in vuur en vlam. Bij de Kerkeindse hei tussen Tilburg en Moergestel zijn de vlammen inmiddels weg, maar het nablussen gaat nog de hele nacht duren.
» de Stentor
dinsdag 21 april 2020, 09:21 uur
‘Vliegvuur kan snel nieuwe brand creëren’
de TelegraafDe brand in het Limburgse Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch is nog niet onder controle. De veiligheidsregio Limburg Noord krijgt hulp van de Duitse brandweer om het vuur onder controle te krijgen.
» de Telegraaf
dinsdag 21 april 2020, 08:09 uur
Natuurbrand in Limburg smeult nog na, manege en zorgcentrum ontruimd
de TelegraafDe brand in het Limburgse Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch is nog niet onder controle. Hoewel er volgens een woordvoerder van de brandweer dinsdagochtend geen vlammen meer te zien zijn, smeult de brand nog na, en is er veel rook. De hulpdiensten dachten de brand onder controle te hebben, maar sloegen maandagavond opnieuw groot alarm.
» de Telegraaf
dinsdag 21 april 2020, 07:12 uur
Heidebrand in Nationaal Park de Meinweg: camping en manege ontruimd
Hart van NederlandDe brand in Nationaal Park de Meinweg bij het Limburgse Herkenbosch is nog niet onder controle. Hoewel er volgens een woordvoerder van de brandweer dinsdagochtend geen vlammen meer te zien zijn, smeult de brand nog na, en is er veel rook.
» Hart van Nederland
dinsdag 21 april 2020, 01:04 uur
Flinke natuurbranden in Brabant, Limburg en Overijssel: camping en manege ontruimd
de StentorIn Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch, vlak bij Roermond, woedt een zeer grote brand in een bos- en heidegebied. De brandweer bestrijdt de vuurzee met groot materieel. Ook in natuurgebied Mariapeel bij Deurne, Noord-Brabant, woedt een natuurbrand.
» de Stentor
maandag 20 april 2020, 17:54 uur
Flinke natuurbranden in Brabant, Limburg en Overijssel
PZCIn Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch, vlak bij Roermond, is vanmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een bos- en heidegebied. De brandweer sloeg groot alarm en bestrijdt de vuurzee met groot materieel. Ook in natuurgebied Mariapeel bij Deurne, Noord-Brabant, woedt een natuurbrand.
» PZC
maandag 20 april 2020, 14:31 uur
Grote brand in natuurgebieden
HardnieuwsHERKENBOSCH - Maandagmiddag 20 april rond 13.30 uur is grote brand ontstaan in natuurgebied de Peel bij Mariapeel en de Meinweggebied bij Herkenbosch.
» Hardnieuws
maandag 20 april 2020, 14:24 uur
Zeer grote natuurbranden in Noord-Brabant en Limburg
de TelegraafIn Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch, vlak bij Roermond, is maandagmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een bos- en heidegebied. De brandweer sloeg groot alarm en bestrijdt de vuurzee met groot materieel. De brand woedt op het grensgebied tussen Herkenbosch en Duitsland.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Herkenbosch

5 september 16:47Vijf gewonden, onder wie drie kinderen, bij verkeersongeval in Herkenbosch
4 september 19:01Kilo’s heroïne, xtc en 700.000 euro cash in Limburgse dorpen
27 mei 17:22Overleden aangetroffen man Herkenbosch blijkt Duitser
23 april 16:434000 geëvacueerde bewoners Herkenbosch mogen weer naar huis
22 april 17:58Evacués Limburgs Herkenbosch kunnen door natuurbrand nog niet naar huis
31 augustus 11:34Vrouw urenlang in kast opgesloten na woningoverval in Herkenbosch
2 mei 12:14Veroordeelde Nijmeegse scooterzaak opgepakt, moet nog vier jaar zitten
RSS.