menu
zoek

Nieuws Herveld

Grote controle langs A15 bij Herveld

zaterdag 2 oktober 2021, 09:55 uur

De politie heeft op vrijdag 1 oktober een grote controle gehouden langs de A15 bij Herveld. Tientallen voertuigen en personen werden door politie en Koninklijke Marechaussee gecontroleerd. Naast reguliere zaken als verkeersveiligheid en de donkere dagen lag de focus ook op (illegaal) vuurwerk.

Bij de controle waren ruim vijftig politiemensen met verschillende specialisaties betrokken, onder wie agenten van Team Verkeer en milieuagenten van de Landelijke Eenheid voor mogelijke gevaarlijke stoffen en vuurwerk. (Illegaal) vuurwerk groot gevaar Vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Hierdoor vormt het de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem door overlast, letsel, doden en milieuschade.  Vervoer gaat over de snelwegen en binnenwegen. Om hierop te handhaven is controle van voertuigen en personen noodzakelijk. Tijdens de controle is er geen (illegaal) vuurwerk aangetroffen. Echter is het van belang om in een vroeg stadium te controleren. Dat doen we omdat het levensgevaarlijk is. Regelmatig wordt het vuurwerk in woonwijken opgeslagen, waardoor er een groot risico voor de buurt ontstaat. Daarom vragen we ook om verdachte signalen uit je omgeving te melden. Dat kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Recordvangst In 2020 heeft de aanpak met partners als het OM en de Inspectie Leefomgeving en Transport geresulteerd in een recordvangst: ruim 122.000 kilo in beslaggenomen vuurwerk over het gehele land. Resultaten Bij de controle in Herveld zijn vrijdagavond buiten vuurwerk wel tal van andere zaken en strafbare feiten aangetroffen. Er werden 67 processen-verbaal uitgeschreven. Onder meer voor overlading (5), rijden zonder rijbewijs (3), rijden onder invloed van drugs (2) en verschillende verkeersfeiten. Daarnaast werd er voor enkele duizenden euro’s aan openstaande boetes geïnd en werd er een spookvoertuig (niet-geregistreerd voertuig) in beslag genomen. Tenslotte werd één persoon aangehouden vanwege het tonen van valse identiteitspapieren.


» Politie.nl

Kaart nieuws Herveld. Locatie nieuws: 51.91415 / 5.74989


zaterdag 2 oktober 2021, 12:50 uur
Politie doet grote controle langs A15, focus op illegaal vuurwerk
de GelderlanderHERVELD - De politie heeft op vrijdagavond een grote controle gehouden langs de A15 bij Herveld. Agenten controleerden auto's op reguliere zaken als verkeersveiligheid, maar de focus lag ook op illegaal vuurwerk.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Herveld

13 februari 12:30Zwaarbewapende agenten bewaken Betuws drugslab, gespecialiseerd bedrijf voert gevaarlijke stoffen af
12 februari 20:21Omwonenden explosie Herveld krijgen politie op bezoek
31 juli 20:32Zonneparken in trek bij dieven, hele panelen verdwijnen langs A15: ‘Stijgende trend’
2 oktober 12:50Politie doet grote controle langs A15, focus op illegaal vuurwerk
24 juni 15:30Goed nieuws voor de fans: Tupperware weer op veel plaatsen in ons land te koop
RSS.