menu
zoek

Nieuws Hilversum

Driebergen, Muiden, Hilversum - Bijna 800.000 euro in verborgen ruimte van bestelauto op de A1

donderdag 8 oktober 2020, 15:17 uur

De politie heeft maandag 5 oktober op de A1 bij Muiden in de verborgen ruimte van een bestelauto 775.000 euro in contanten aangetroffen. De bestuurder, een 27-jarige man uit Hilversum, is aangehouden als verdachte van witwassen.

Omstreeks 10.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A1 een auto rijden waarvan de bestuurder steeds naar beneden keek en meerdere malen van baan verwisselde zonder richting aan te geven. Ter controle werd de auto meegenomen naar de verzorgingsplaats de Hackelaar. Daar bleek ook al snel waarom de bestuurder steeds naar beneden keek: hij had zijn telefoon tussen zijn benen liggen.

Verborgen ruimte
Tijdens de controle zagen de agenten in de auto indicaties van de aanwezigheid van een verborgen ruimte. Het is bekend dat er voertuigen zijn die voorzien zijn van een verborgen ruimte. Deze wordt meestal gebruikt om goederen zoals geld, wapens en verdovende middelen aan het ambtelijk toezicht te onttrekken. De agenten vonden de verborgen ruimte en forceerden zich een toegang tot die plaats. Daar troffen ze meerdere tassen aan die gevuld waren met bundels bankbiljetten. In totaal  bijna 800.000 euro. De bestuurder uit Hilversum werd direct aangehouden en het geld en de auto in beslag genomen.

Appartement
Enkele uren later werd in Hilversum het appartement van de verdachte doorzocht. Met ondersteuning van een geldhond werd ook daar een geldbedrag van ongeveer 100.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. Verder werd beslag gelegd op digitale gegevensdragers en diverse telefoons. De 26-jarige partner van de verdachte die zich op dat moment in het appartement bevond, werd ook aangehouden. In de auto van de vrouw werden een bundeltje geld, een blok harddrugs en twee Rolex-horloges aangetroffen. Vervolgens werd in de directe nabijheid van het appartement een 42-jarige man uit Soesterberg aangehouden. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid.

Kelderbox
Na het appartement werd ook de bijbehorende kelderbox doorzocht. Toen de agenten de kelderbox openden zagen ze tientallen tonnen en kartonnen staan. Eén ton werd geopend en toen de agenten zagen dat deze gevuld was met wit poeder kregen ze het vermoeden dat de kelderbox gevuld was met goederen die mogelijk gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. In afwachting van de specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) werd de kelderbox weer gesloten. Na onderzoek van het LFO bleek dat de kartonnen tonnen gevuld waren met een stof die gebruikt wordt voor het versnijden van cocaïne, in totaal 650 kilo. In de kartonnen dozen zaten zakken met de stof Mapa. Dat is een stof die door een chemische reactie wordt omgezet in BMK en dat is weer de grondstof voor amfetamine. Ook hiervan was 650 kilo aanwezig. Verder werd nog zeven liter amfetamine-olie aangetroffen. Alles werd in beslag genomen en door een speciaal bedrijf verwijderd. Aan het eind van de middag is ook nog een bedrijfspand in Loosdrecht doorzocht. Dit wordt door de verdachte uit Hilversum gehuurd. Daar nam de politie een weegschaal met poederresten en een sealapparaat met poederresten in beslag.

Doorzoeking woning Soesterberg
Bij de doorzoeking van de woning van de 42-jarige verdachte in Soesterberg zijn later die avond, nog eens 5600 euro en een plak hasj aangetroffen.

Bewaring
De drie verdachten zijn donderdag 8 oktober voor de rechter-commissaris in Utrecht geleid. Deze heeft ze alle drie voor veertien dagen in bewaring gesteld.


» Politie.nl
donderdag 8 oktober 2020, 17:12 uur
Politie onderschept slordige miljoen cash op de A1
CrimesiteAgenten van de Dienst Infrastructuur van de landelijke eenheid van de politie hebben maandag op de A1 bij Muiden een flinke hoeveelheid contanten in beslag genomen. Het zat in de verborgen ruimte van een bestelauto: 775.000 euro. Later werd nog een ton aan cash gevonden in Hilversum.
» Crimesite
donderdag 8 oktober 2020, 16:30 uur
Politie vindt 775.000 euro in bestelauto
de TelegraafDe politie heeft maandag in een verborgen ruimte in een bestelauto 775.000 euro aan contanten gevonden. In de woning van de 27-jarige chauffeur van de bestelauto vond de politie nog eens 100.000 euro. De bestuurder uit Hilversum, zijn 26-jarige partner en een 42-jarige man uit Soesterberg zijn donderdag door de onderzoeksrechter in Utrecht voor veertien dagen in bewaring gesteld.
» de Telegraaf
donderdag 8 oktober 2020, 16:14 uur
Hilversummer met tassen vol contant geld van de weg geplukt
RTV N-HHILVERSUM - Het aan de kant zetten van een Hilversummer (27) die nogal slingerde over de A1 bij Muiden heeft de politie maandag geleid naar de vondst van bijna 800.000 euro aan contant geld. Toen de politie de bestelbus van de man doorzocht werden drie tassen vol met briefgeld gevonden. 
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Hilversum

30 januari 09:39Alle teststraten van GGD Gooi en Vechtstreek beveiligd na vondst pakketje
27 januari 11:43Buurtbewoner vastgebonden aan lantaarnpaal bij woningbrand in Hilversum
22 januari 22:56Persoon raakt bekneld onder auto op oprit en overlijdt
18 januari 11:13Automobilist glijdt met auto Hilversumse vijver in en wandelt met nat pak naar huis
11 januari 12:35Broertjes na afbreken lockdown-demonstratie: "Gedaan wat moest na verbroken afspraken"
9 januari 10:24Flevoland - Brandweerlieden helpen in verpleeghuis na coronauitbraak
7 januari 17:02Lichaam gevonden in mobiel toilet in Hilversum
29 december 16:31Drie arrestaties om dreiging fruitbedrijf Hedel
29 december 12:50Gooi en Vechtstreek klopt voor coronahulp aan bij brandweer
19 december 19:26’Viruswaanzin-voorman Willem Engel aangehouden bij demonstratie Hilversum’
14 december 14:57Politie onderzoekt schietpartij met gewonde woonwagenkamp Hilversum
11 december 20:56Persoon met schotwond gevonden op straat
3 december 13:30Twee minderjarigen aangehouden voor overval
30 november 14:06Bekeuring uitgedeeld na samenkomst in horecapand
17 november 13:50NOS: technische problemen lijken verholpen
6 november 07:50Traumahelikopter ingezet bij woningbrand
5 november 11:39(UPDATE) Herhaald verzoek getuigenoproep plofkraak Kapittelweg Hilversum
28 oktober 10:08Groningse massapsycholoog na technoparty Hilversum: 'Laat jongeren los, dit heeft geen zin meer'
26 oktober 14:38Politie: focus op beëindigen illegaal feest in plaats van boetes
8 oktober 17:12Politie onderschept slordige miljoen cash op de A1
RSS.