menu
zoek

Nieuws Hippolytushoef

Hippolytushoef / Anna Paulowna - Twee gestolen auto’s, drie verdachten

donderdag 30 april 2020, 12:31 uur

Op donderdagmorgen kon de politie na een korte achtervolging drie personen aanhouden die in twee gestolen personenauto’s reden. Het gaat om een 23-jarige man uit Delfzijl en twee 33-jarige mannen uit Den Helder. De zaak begon toen twee auto’s over de Afsluitdijk vanuit Friesland in de richting van Noord-Holland reden.

Waar: Afsluitdijk in Hippolytushoef

De politie wachtte de auto’s op aan de Noord-Hollandse zijde en probeerde ze na de sluizen tot stilstand te brengen. De bestuurders van de gestolen auto’s wisten echter om de blokkade heen te komen. De eerste auto kon door de politie aan de van Ewijcksvaart in Anna Paulowna aan de kant worden gezet. Hierbij raakten beide voertuigen elkaar licht. De andere auto reed Hippolytushoef in. Op de Koningsweg kwam de vluchtende auto in aanraking met een auto die juist aan het parkeren was. In de auto zaten twee mannen die er vandoor gingen. Door de inzet van een politiehelikopter kon een verdachte snel worden aangehouden. Korte tijd later werd een tweede verdachte aangehouden. Hierbij werd een politiehond ingezet. Bij onderzoek bleken de auto’s recent gestolen te zijn in Den Helder en Overschild (Groningen). De politie onderzoekt of er een link is tussen beide gestolen auto’s en/of de verdachten. 2020086440

Diefstal/Heling in Hippolytushoef

» Politie.nl


Kaart nieuws Hippolytushoef. Locatie nieuws: 52.87348 / 4.85863 Afsluitdijk


donderdag 30 april 2020, 10:07 uur
Politie rijdt gestolen auto klem na achtervolging bij Hippolytushoef
RTV N-HHIPPOLYTUSHOEF - De politie heeft vanmorgen twee gestolen auto's achtervolgd bij Hippolytushoef. De auto's kwamen via de Afsluitdijk de provincie binnen en werden als gestolen opgemerkt door automatische kentekenregistratie. 
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Hippolytushoef

14 maart 11:12Man rijdt met busje in op voetgangers Hippolytushoef, één gewonde
24 september 11:38Gierkelder in Hippolytushoef omgevormd tot illegale hennepkwekerij
25 juni 14:48Man (34) mishandeld en beroofd in huis Hippolytushoef, tien man aangehouden
30 april 12:31Hippolytushoef / Anna Paulowna - Twee gestolen auto’s, drie verdachten
3 april 16:52Ravage na plofkraak in Hippolytushoef
RSS.