menu
zoek

Nieuws Honselersdijk

Waarschuwingsschot gelost bij aanhoudingen

maandag 30 september 2019, 11:26 uur

De politie loste zaterdagochtend 28 september rond 07.30 uur op de Vogelaer een waarschuwingsschot bij de aanhouding van twee verdachten. Hierbij raakte niemand gewond.

Eerder op de ochtend kreeg de politie de melding dat een inzittende van een auto een vuurwapen in zijn bezit zou hebben. Met behulp van ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) kon het voertuig gelokaliseerd worden en gaven agenten op de Vogelaer de twee inzittenden van het voertuig een stopteken. Vanwege de melding van het mogelijke vuurwapen werd er een uitpraatprocedure gestart, waarbij de inzittenden aanwijzingen kregen van de agenten om uit te stappen. Omdat de mannen geen gevolg gaven aan de aanwijzingen loste een agent een waarschuwingsschot. De mannen konden vervolgens worden aangehouden.  Na doorzoeking van de auto is daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen. De twee verdachten, een 27-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten op dit moment vast en worden dinsdag 1 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris. Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten Bij een aanhouding als deze maken agenten gebruik van een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BGTV). Als een verdachte niet aan de aanwijzingen van de agenten voldoet, bestaat de kans dat hij te maken krijgt met een agent die zijn vuurwapen gebruikt. Zoals gebruikelijk heeft de agent in kwestie verantwoording afgelegd voor het lossen van een waarschuwingsschot. 

Wapens in Honselersdijk

» Politie.nl


Kaart nieuws Honselersdijk. Locatie nieuws: 52.01402 / 4.24306


maandag 30 september 2019, 14:01 uur
Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding in Honselersdijk
Omroep WestDe politie heeft zaterdagochtend bij een aanhouding in Honselersdijk een waarschuwingsschot gelost. Twee verdachten weigerden uit hun auto te stappen, waarna een van de agenten overging tot het lossen van het schot. Vervolgens kon de politie de twee mannen wel aanhouden.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Honselersdijk

30 september 14:01Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding in Honselersdijk
9 september 10:08Waardetransport in Honselersdijk overvallen, vluchtauto uitgebrand teruggevonden
27 september 00:33Man neergestoken in Honselersdijk
18 januari 10:38Katten in Westland massaal inge├źnt uit angst kattenziekte
26 juni 07:23West Wekker: Nagenieten van Parkpop en man verongelukt op gestolen motor
1 mei 16:41Fataal ongeluk Honselersdijk
RSS.