menu
zoek

Nieuws Hooge Mierde

Brabantse dorpen nog een dag zonder schoon water na vondst E. colibacterie

zondag 30 mei 2021, 18:44 uur

Inwoners van de Brabantse dorpen Hooge Mierde, Lage Mierde, Hapert, Hulsel, Reusel en Bladel zitten nog een dag zonder schoon drinkwater. Het is Brabant Water nog niet gelukt de zaterdag aangetroffen E.colibacterie uit het water te krijgen. Het advies om het water voor gebruik drie minuten te koken, blijft gelden tot maandag 18.00 uur.

» NU.nl
zondag 30 mei 2021, 18:17 uur
E. colibacterie pas maandag uit drinkwater, meer tijd nodig voor zuivering
Omroep BrabantInwoners van Hooge Mierde, Lage Mierde, Hapert en een aantal andere dorpen in Zuidoost-Brabant moeten hun water ook zondagavond en maandag laten koken voordat ze het kunnen gebruiken. Het is Brabant Water niet gelukt om de E. colibacterie zondag al helemaal uit het water te krijgen.
» Omroep Brabant
zondag 30 mei 2021, 11:26 uur
Lagere waterdruk of bruin water uit de kraan: e-coli wordt uit leidingen Zuidoost-Brabant gespoeld
de GelderlanderInwoners en bezoekers van Hooge Mierde, Lage Mierde, Hapert, Hulsel, Reusel, Bladel, Eersel en Duizel zijn nog niet van de e-coli in het drinkwater af. Brabantwater is de leidingen in die plaatsen vandaag door aan het spoelen. Dat kan voor een lagere waterdruk of bruin kraanwater zorgen momenteel.
» de Gelderlander
zaterdag 29 mei 2021, 18:26 uur
Inwoners Brabantse dorpen moeten water koken vanwege E. colibacterie
NU.nlHuishoudens in de Zuidoost-Brabantse dorpen Hooge Mierde, Lage Mierde, Hapert, Hulsel, Reusel en Bladel moeten het drinkwater drie minuten koken voordat ze het kunnen gebruiken. In het water is de E. colibacterie gevonden, die ook bekend staat als poepbacterie.
» NU.nl
zaterdag 29 mei 2021, 18:13 uur
Bacterie in drinkwater rond Brabantse dorpen
de TelegraafHuishoudens in de Zuidoost-Brabantse dorpen Hooge Mierde, Lage Mierde, Hapert, Hulsel, Reusel en Bladel moeten het drinkwater drie minuten koken voordat ze het kunnen gebruiken. In het water is de E. colibacterie gevonden.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Hooge Mierde

30 mei 18:44Brabantse dorpen nog een dag zonder schoon water na vondst E. colibacterie
26 november 08:12Schade bij flinke brand in schuur
RSS.