menu
zoek

Nieuws Hoogersmilde

[Update] Aanhouding in onderzoek schietincident in Hoogersmilde

dinsdag 10 november 2020, 11:06 uur

De politie heeft woensdagochtend in Leeuwarden een 36-jarige inwoner van Leiden aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Hoogersmilde van afgelopen maandagavond, waarbij een 32-jarige man uit die plaats om het leven kwam.

Waar: Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde

Het onderzoeksteam is direct na het incident gestart met onderzoek op en rondom de camping aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde. Daarbij werden ook getuigen gevraagd zich te melden en/of camerabeelden aan de politie te geven. Hoe de politie de verdachte op het spoor is gekomen kan vanwege het onderzoek nog niet worden gemeld. Ook over de achtergrond van het schietincident zijn nog geen antwoorden te geven. Het onderzoek naar het schietincident is nog niet afgerond. Inzet Veteranen Search Team De politie heeft sinds maandagavond onder meer sporenonderzoek gedaan op de camping in Hoogersmilde. Op verzoek van het onderzoeksteam is vandaag het Veteranen Search Team op zoek naar sporen die van belang kunnen zijn voor het vervolgonderzoek.

[Bericht 7-11-2020] Dode bij schietincident in Hoogersmilde Als gevolg van een schietincident in Hoogersmilde is maandagavond 9 november een man om het leven gekomen. Het gaat om een 32-jarige inwoner van Hoogersmilde. Het incident vond plaats op een camping aan de Jannes Brugginkweg in die plaats. Direct na de melding rond 19.25 uur werd hulp verleend aan het slachtoffer, maar dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Wat zich heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De verdachte of verdachten wisten te ontkomen. Nader onderzoek moet uitwijzen wat zich op de camping en daaraan voorafgaand heeft voorgedaan. Vanwege de melding werden diverse politie-eenheden ingezet. Ook werd de politiehelikopter ingezet. Na het incident is begonnen met een uitgebreid sporenonderzoek. Inmiddels  is een rechercheteam geformeerd dat verder onderzoek doet. Getuigen gezocht Heeft u informatie die mogelijk van belang kan zijn of heeft u voor of na het incident iets opmerkelijks gezien? De recherche komt graag met u in contact. Het onderzoeksteam is ook op zoek naar beelden uit de omgeving. Beschikt u over beelden, neem ook dan contact op via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Aanvulling: De recherche is vooral ook op zoek naar mensen die voorafgaand aan het schietincident nabij de camping een zwarte BMW 1-serie hebben gezien. Van deze BMW maakte het slachtoffer gebruik en deze werd ook aangetroffen bij de plek waar geschoten is. Het onderzoeksteam komt graag in contact met mensen die beelden, zoals dashcambeelden, hebben van de auto in de omgeving van de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde.  

(poging) Moord/Doodslag in Hoogersmilde
Schietincident/steekincident in Hoogersmilde

» Politie.nl


Kaart nieuws Hoogersmilde. Locatie nieuws: 52.91024 / 6.38668 Jannes Brugginkweg
Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde


woensdag 11 november 2020, 17:52 uur
Leidenaar (36) opgepakt voor dodelijk schietincident Drentse camping Hoogersmilde
Blik op NieuwsWoensdagochtend heeft de politie in Leeuwarden een 36-jarige inwoner uit Leiden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op een camping in Hoogersmilde van afgelopen maandagavond, waarbij een 32-jarige man uit die plaats om het leven kwam. Dit meldt de politie woensdag.
» Blik op Nieuws
woensdag 11 november 2020, 12:54 uur
36-jarige Leidenaar aangehouden om schietpartij Hoogersmilde
Hart van NederlandIn het onderzoek naar een fatale schietpartij maandagavond in het Drentse Hoogersmilde heeft de politie een verdachte aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Leiden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Hij werd woensdagochtend aangehouden in Leeuwarden.
» Hart van Nederland
woensdag 11 november 2020, 12:46 uur
Verdachte (36) schietpartij camping De Horrebieter aangehouden
HardnieuwsHOOGERSMILDE - Woensdagmiddag 11 november is een 36-jarige man uit Leiden aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident op camping De Horrebieter aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde.
» Hardnieuws
woensdag 11 november 2020, 12:36 uur
Politie pakt verdachte fatale schietpartij Hoogersmilde op in Leeuwarden
Leeuwarder CourantLEEUWARDEN - In het onderzoek naar een fatale schietpartij maandagavond in Hoogersmilde (Drenthe) heeft de politie woensdagochtend in Leeuwarden een verdachte aangehouden.
» Leeuwarder Courant
woensdag 11 november 2020, 12:36 uur
36-jarige Leidenaar opgepakt na dodelijke schietpartij op camping
de TelegraafDe politie heeft een 36-jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van een 32-jarige in Hoogersmilde. Deze 32-jarige man werd maandagavond gedood door kogels op een camping in het Drentse dorp. De verdachte werd woensdagmorgen in Leeuwarden gearresteerd, aldus de politie Noord-Nederland.
» de Telegraaf
woensdag 11 november 2020, 12:29 uur
Leidenaar vast voor fatale schietpartij in Drenthe
Omroep WestEen 36-jarige man uit Leiden is woensdag aangehouden, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een dodelijke schietpartij in het Drentse Hoogersmilde. Agenten hebben de verdachte in Leeuwarden gearresteerd.
» Omroep West
woensdag 11 november 2020, 12:15 uur
Politie houdt 36-jarige man uit Leiden aan voor schietpartij in Hoogersmilde
Dagblad van het NoordenHOOGERSMILDE - De politie heeft woensdag een 36-jarige man uit Leiden opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een 32-jarige man uit Hoogersmilde. Die werd maandagavond beschoten op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 11 november 2020, 12:04 uur
Verdachte aangehouden voor schietpartij op camping Hoogersmilde
RTV DrentheEen 36-jarige man uit Leiden is opgepakt voor betrokkenheid bij de schietpartij maandagavond op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde. Daarbij kwam een 32-jarige bewoner van het park om het leven.
» RTV Drenthe
dinsdag 10 november 2020, 18:04 uur
Zat dader schietpartij Hoogersmilde al bij slachtoffer in de auto?
RTV DrentheDe 32-jarige man die gisteravond werd doodgeschoten aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde, kwam samen met iemand anders omstreeks half 8 het terrein oprijden van de camping De Horrebieter.
» RTV Drenthe
dinsdag 10 november 2020, 12:31 uur
Na fatale schietpartij op Drentse camping: ’Er zitten hier vreemde vogels’
de TelegraafHet Drentse dorp Hoogersmilde is opgeschrikt door een fatale schietpartij op een camping, waarbij een 32-jarige inwoner uit die plaats om het leven is gekomen. „Ik dacht dat jeugd alvast wat vuurwerk afstak. Dat gebeurt deze tijd van het jaar.
» de Telegraaf
dinsdag 10 november 2020, 12:12 uur
Man (32) uit Hoogersmilde doodgeschoten op camping
Hart van NederlandDe man die maandagavond werd doodgeschoten op een camping in het Drentse dorp Hoogersmilde, is een 32-jarige inwoner van die stad.
» Hart van Nederland
dinsdag 10 november 2020, 11:58 uur
Slachtoffer van dodelijke schietpartij op camping De Horrebieter is 32-jarige man uit Hoogersmilde
Dagblad van het NoordenHOOGERSMILDE - De man die maandagavond werd doodgeschoten op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde is een 32-jarige inwoner van die plaats.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 10 november 2020, 11:46 uur
Dodelijk slachtoffer schietpartij is man (32) uit Hoogersmilde
RTV DrentheDe man die gisteravond werd doodgeschoten aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde, is een 32-jarige man uit die plaats.
» RTV Drenthe
maandag 9 november 2020, 22:28 uur
Man doodgeschoten op Drentse camping
CrimesiteBij een schietpartij op een recreatiepark in Hoogersmilde (Drenthe) is maandagavond een man doodgeschoten. Hij zou volgens bronnen rond 19.30 vier keer zijn beschoten in een auto, waarna hij aan zijn verwondingen overleed. De schutter is nog voortvluchtig.
» Crimesite
maandag 9 november 2020, 21:56 uur
Man doodgeschoten op camping in Drents dorp Hoogersmilde
de StentorIn het Drentse dorp Hoogersmilde is een nog onbekende man door een schietpartij om het leven gekomen. Rond 19.30 uur werd meerdere keren geschoten op de Jannes Brugginkweg.
» de Stentor
maandag 9 november 2020, 21:45 uur
Dode bij schietpartij op camping in Midden-Drenthe
NU.nlBij een schietpartij op een camping in Hoogersmilde (gemeente Midden-Drenthe) is maandagavond iemand overleden. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden, laat een woordvoerder aan NU.nl weten.
» NU.nl
maandag 9 november 2020, 21:34 uur
Man doodgeschoten op camping in Drents dorp Hoogersmilde
Hart van NederlandIn het Drentse dorp Hoogersmilde is een nog onbekende man door een schietpartij om het leven gekomen. Rond 19.30 uur werd meerdere keren geschoten op de Jannes Brugginkweg. Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd gereanimeerd, maar overleed alsnog, aldus de politie.
» Hart van Nederland
maandag 9 november 2020, 21:22 uur
Dode bij schietpartij op camping in Hoogersmilde
NOSBij een schietpartij op een camping in het Drentse dorp Hoogersmilde is iemand om het leven gekomen. Het slachtoffer is een man, zegt een woordvoerder van de politie.
» NOS
maandag 9 november 2020, 21:20 uur
Man doodgeschoten op camping in Drents dorp Hoogersmilde
de TelegraafIn het Drentse dorp Hoogersmilde is een nog onbekende man door een schietpartij om het leven gekomen. Rond 19.30 uur werd meerdere keren geschoten op de Jannes Brugginkweg. Het slachtoffer raakte zwaargewond en hulpverlening mocht niet meer baten, aldus de politie. Volgens de regionale omroep was de schietpartij op een camping.
» de Telegraaf
maandag 9 november 2020, 20:39 uur
Zwaargewonde bij schietpartij Hoogersmilde
de TelegraafEen persoon is maandagavond zwaargewond geraakt bij een schietincident aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde (Drenthe).
» de Telegraaf
maandag 9 november 2020, 20:23 uur
Man overleden bij schietpartij op camping De Horrebieter in Hoogersmilde
Leeuwarder CourantHOOGERSMILDE - Bij een schietpartij op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde, enkele honderden meters over de Drentse provinciegrens, is maandagavond een man doodgeschoten. Hij zou volgens bronnen vier keer zijn beschoten in zijn zwarte Mercedes waarna hij aan zijn verwondingen overleed.
» Leeuwarder Courant
maandag 9 november 2020, 20:18 uur
Dode bij schietpartij op camping
Blik op NieuwsOp camping ‘De Horrebieter’ in Hoogersmilde is maandagavond een 32-jarige jarige man om het leven gekomen bij een schietpartij.
» Blik op Nieuws
maandag 9 november 2020, 20:12 uur
Dode bij schietpartij op camping in Hoogersmilde
RTV DrentheBij een schietpartij op de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde is vanavond iemand overleden. De schietpartij gebeurde op camping De Horrebieter.
» RTV Drenthe
maandag 9 november 2020, 20:11 uur
Camping de Horrebieter afgesloten na schietpartij
HardnieuwsHOOGERSMILDE - Maandagavond 9 november rond 19.25 uur heeft een schietincident plaatsgevonden op Camping de Horrebieter aan de Jannes Brugginkweg in Hoogersmilde.
» Hardnieuws
maandag 9 november 2020, 20:09 uur
Man doodgeschoten bij schietpartij op camping De Horrebieter in Hoogersmilde
Dagblad van het NoordenHOOGERSMILDE - Bij een schietpartij op recreatiepark De Horrebieter in Hoogersmilde is maandagavond een man doodgeschoten. Hij zou volgens bronnen vier keer zijn beschoten in zijn zwarte Mercedes of BMW, waarna hij aan zijn verwondingen overleed.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: Omroep West
Foto: RTV Drenthe
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: Hardnieuws
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: de Stentor
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Hoogersmilde

5 september 15:35Gewonde bij ongeluk op N381 in Hoogersmilde
20 juli 14:23Alcohol in de ban bij het Blauwe Meer tussen Dwingeloo en Hoogersmilde
24 februari 14:59Militair nog zwaargewond in ziekenhuis na ongeluk in Hoogersmilde, drie anderen weer thuis
16 januari 14:38Dode aangereden wolf aangetroffen op de N371 bij Drentse Hoogersmilde
11 december 14:55Drie gewonden bij ongeluk met twee auto's bij Hoogersmilde
21 april 13:55Vijftien jaar cel voor dodelijke schietpartij Drentse camping
1 april 15:23Eis: 13 jaar en tbs voor fatale schietpartij op Drentse camping
7 september 18:34Auto en motor botsen bij Hoogersmilde
23 augustus 13:31N371 bij Hoogersmilde afgesloten voor verkeer door gaslek
5 juli 15:56Bedrijfsbus raakt van de weg en rijdt Drentsche Hoofdvaart in
28 mei 06:11Garagehouder Van Dam in Hoogersmilde pikt inval door gemeente niet
4 mei 14:45Leidenaar die vastzit voor campingmoord Drenthe 'schoot uit zelfverdediging'
4 maart 19:13Gewonde door botsing in Hoogersmilde
23 februari 15:01Moordverdachte camping in Hoogersmilde bekent schieten
2 januari 13:42Twee mannen alsnog aangehouden na flinke onrust in Hoogersmilde
2 januari 09:31Ernstig ongeluk op de Rijksweg Hoogersmilde
31 december 10:27ME-optreden na belagen politieagenten
1 december 20:52Reconstructie van schietpartij op camping De Horrebieter in Hoogersmilde
11 november 17:52Leidenaar (36) opgepakt voor dodelijk schietincident Drentse camping Hoogersmilde
1 september 14:53Man uit Hoogersmilde hoeft niet de cel in voor seks met meisje (14)
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?