menu
zoek

Nieuws Hoogmade

Bijna alle bewoners Hoogmade weer naar huis na kerkbrand

dinsdag 5 november 2019, 20:26 uur

Bijna alle bewoners nabij de door brand verwoeste Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Kerkstraat in Hoogmade kunnen dinsdag weer naar huis. Dat heeft de gemeente Kaag en Braassem bekendgemaakt.

Waar: Kerkstraat in Hoogmade

» Hart van Nederland


Kaart nieuws Hoogmade. Locatie nieuws: Kerkstraat
Kerkstraat in Hoogmade


dinsdag 5 november 2019, 18:16 uur
Omwonenden afgebrande kerk Hoogmade mogen huis weer in, kerkterrein blijft dicht
Omroep WestOmwonenden van de afgebrande kerk in Hoogmade mogen weer naar huis. Dat heeft burgemeester Marina van der Velde van de gemeente Kaag en Braassem dinsdagavond gezegd op een bijeenkomst. Een constructeur heeft met een hoogwerker de overgebleven delen van de afgebrande kerk bekeken en geconcludeerd dat het deel richting de straat en woningen stabiel is.
» Omroep West
dinsdag 5 november 2019, 18:03 uur
Deel kerk in Hoogmade is stabiel, meeste omwonenden mogen naar huis
NU.nlDe toren van de maandag deels afgebrande Goede Herderkerk in het Zuid-Hollandse Hoogmade is stabiel en de geëvacueerde omwonenden van de kerk mogen naar huis. Alleen de bewoners van de pastorie kunnen nog niet terug. Dat heeft burgemeester Marina van der Velde-Menting van de gemeente Kaag en Braassem, waar Hoogmade bij hoort, dinsdag bekendgemaakt bij een persconferentie.
» NU.nl
dinsdag 5 november 2019, 17:51 uur
Bijna alle omwonenden van verwoeste kerk Hoogmade kunnen weer naar huis
NOSVrijwel alle omwonenden van de gisteren verwoeste Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade mogen weer naar huis, heeft burgemeester Van der Velde-Menting van Kaag en Braassem bekendgemaakt. Zes huishoudens moesten gisteren hun huis uit na de felle brand in de kerk.
» NOS
dinsdag 5 november 2019, 16:51 uur
VIDEO: Indrukwekkende dronebeelden van afgebrande kerk Hoogmade
Omroep WestHet was maandag een dramatische dag voor Hoogmade. Een grote brand verwoestte 'het hart van het dorp': de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk. Tijdens onderhoud vloog de kerk in brand, wat resulteerde in een verwoest dak en een ingestorte torenspits.
» Omroep West
dinsdag 5 november 2019, 14:20 uur
Een dag na de kerkbrand in Hoogmade: 'Hetgeen dat zo belangrijk was in mijn leven, is verdwenen'
Hart van NederlandDe brandweer is de hele nacht bezig geweest met nablussen in de verwoeste Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade. De schade aan de Zuid-Hollandse kerk wordt langzaamaan in kaart gebracht. Er wordt onder meer gekeken naar de stabiliteit van het gebouw. Uit veiligheidsoverwegingen is de kerk met hekken afgeschermd.
» Hart van Nederland
dinsdag 5 november 2019, 11:13 uur
'De schuldvraag is voor later', schade kerk Hoogmade in kaart gebracht
Omroep WestVan de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade rest dinsdagochtend slechts een geraamte. De toren is zwartgeblakerd. De brand die maandag uitbrak in de kerk heeft het gebouw volledig verwoest.
» Omroep West
maandag 4 november 2019, 22:21 uur
Mark Tuitert ziet in Hoogmade 'zijn' kerk in vlammen opgaan: 'Ik ben hier getrouwd'
Hart van NederlandEen trieste dag voor de 1500 inwoners van het Zuid-Hollandse Hoogmade. Zij zagen vandaag hét icoon van hun dorp, de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk, in vlammen opgaan. Onder de bedroefde inwoners is ook olympisch schaatskampioen Mark Tuitert.
» Hart van Nederland
maandag 4 november 2019, 19:14 uur
Kerk in Hoogmade verwoest door brand, torenspits ingestort
NU.nlDe Goede Herderkerk in het Zuid-Hollandse Hoogmade is maandag getroffen door een zeer grote brand. Een groot deel van het pand is verwoest. De nabluswerkzaamheden gaan naar verwachting tot diep in de nacht door.
» NU.nl
maandag 4 november 2019, 18:59 uur
Brand in kerk snijdt Hoogmade door de ziel, 'Kerstmis ergens anders vieren'
NOSDoor de grote brand die in de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk woedde is de torenspits, een kleinere toren en een aanzienlijk deel van het schip verwoest. Mogelijk moet het kerkgebouw gesloopt worden. Op korte termijn wordt onderzocht of de kerktoren behouden kan blijven.
» NOS
maandag 4 november 2019, 18:30 uur
Groot deel omwonenden Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk terug naar huis
Hart van NederlandEen groot deel van de omwonenden binnen een straal van 150 meter van de afgebrande Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade mag terug naar huis, meldt een woordvoerder van de gemeente. Bewoners van ongeveer zes huizen aan de Kerkstraat, binnen een straal van 50 meter van de kerk, kunnen nog niet terugkeren wegens instortingsgevaar. Voor hen wordt elders opvang geregeld.
» Hart van Nederland
maandag 4 november 2019, 18:17 uur
Kerk Hoogmade volledig verwoest na grote brand: 'Dit was het hart van Hoogmade'
Omroep WestEen grote brand heeft maandag de kerk van Hoogmade volledig verwoest. Tijdens onderhoud vloog de kerk in de fik, waarna in de middag de kenmerkende torenspits van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk instortte. 'Dit is echt dramatisch', zegt een van de buurtbewoners. 'De kerk is het hart van Hoogmade.'
» Omroep West
maandag 4 november 2019, 17:21 uur
Omstander filmt moment van instorten kerktoren in Hoogmade
NU.nlIn een kerk in het Zuid-Hollandse dorp Hoogmade woedt maandag een grote brand. De brandweer heeft de kerk opgegeven en probeert te voorkomen dat de brand overslaat. De brandweer meldt dat de brand ontstond bij het afbranden van verf. In de rooms-katholieke kerk waren herstelwerkzaamheden bezig.
» NU.nl
maandag 4 november 2019, 15:41 uur
Torenspits in Hoogmade stort in door grote brand: huizen en school ontruimd
Hart van NederlandEen grote brand heeft maandag de OLV Geboorte – De Goede Herderkerk in Hoogmade verwoest. De brandweer heeft deze opgegeven, nu de hele kerk in brand staat. Rond 15:40 stortte de kerktoren in. Voor zover bekend zijn er daardoor geen andere gebouwen beschadigd geraakt.
» Hart van Nederland
maandag 4 november 2019, 14:51 uur
Grote brand in kerk, brandweer kan kerk niet redden
NOSIn Hoogmade, bij Leiden, staat een grote kerk in brand. Een kleine toren is ingestort en de grote toren kan elk moment instorten.
» NOS
maandag 4 november 2019, 14:32 uur
Verwoestende brand in kerk in Hoogmade, torenspits ingestort
NU.nlIn de Goede Herderkerk in het Zuid-Hollandse Hoogmade woedt maandag een grote brand. In verband met 'valgevaar' zijn woningen en een school rond de kerk ontruimd. De brandweer heeft de kerk inmiddels opgegeven en probeert te voorkomen dat de brand overslaat.
» NU.nl
maandag 4 november 2019, 14:05 uur
Grote brand in kerk in Hoogmade, woningen ontruimd
NU.nlIn de Goede Herder kerk in het Zuid-Hollandse Hoogmade woedt een grote brand. In verband met 'valgevaar' zijn woningen rond de kerk ontruimd, meldt de brandweer.
» NU.nl
maandag 4 november 2019, 13:28 uur
LEES TERUG: Zo verliep de verwoestende kerkbrand in Hoogmade
Omroep WestDe Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade is verwoest door een grote brand. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat bij het afbranden van verf in het gebouw de brand in het dak is ontstaan. Uiteindelijk is ook de spits van de kerk ingestort. In ons liveblog hielden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
» Omroep West
maandag 4 november 2019, 13:12 uur
Torenspits in Hoogmade ingestort bij grote kerkbrand
NOSIn de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade, bij Leiden, heeft brand gewoed. De brand brak rond 12.30 uur uit, en drie uur later stortte de torenspits in. Volgens de brandweer zijn daarbij geen andere gebouwen geraakt.
» NOS
maandag 4 november 2019, 13:02 uur
Grote kerkbrand Hoogmade slaat in als bom: 'Het is vreselijk, we hebben niks kunnen redden'
Omroep West'We hebben net de kerkklok voor het laatst horen luiden, er zal niks overblijven van de kerk.' Koster Michel Volwater van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade staat aangeslagen te kijken naar het gebedshuis dat in lichterlaaie staat. 'Het is vreselijk. De hele kerk stort in.'
» Omroep West
maandag 4 november 2019, 13:01 uur
Grote brand verwoest kerk in Hoogmade, huizen en school ontruimd
Hart van NederlandEen grote brand heeft maandag de OLV Geboorte – De Goede Herder kerk in Hoogmade verwoest. De brandweer heeft deze opgegeven, nu de hele kerk in brand staat.
» Hart van Nederland
maandag 4 november 2019, 12:25 uur
LIVE| Brandende toren staat op instorten van kerk in Hoogmade, gebouwen binnen 150 meter ontruimd
BN DeStemEr woedt een zeer grote brand in de toren van de rooms-katholieke Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Kerkstraat in Hoogmade. De toren staat op instorten, meldt onze verslaggever Terence Garnier, die ter plekke is.
» BN DeStem
maandag 4 november 2019, 12:25 uur
LIVE| Kerk in Hoogmade in brand, ‘brandweer wacht op instorten van toren’
de StentorEr woedt een zeer grote brand in de toren van de rooms-katholieke Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Kerkstraat in Hoogmade. Een brandweerman laat weten dat men wacht op het instorten van de kerktoren, meldt verslaggever Terence Garnier, die ter plekke is.
» de Stentor
maandag 4 november 2019, 12:25 uur
Kerk in Hoogmade in brand, kerktoren zojuist ingestort
de GelderlanderEr woedt een zeer grote brand in de toren van de rooms-katholieke Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk aan de Kerkstraat in Hoogmade. Rond 15:45 uur is de kerktoren ingestort, meldt verslaggever Terence Garnier, die ter plekke is.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Hoogmade

13 februari 19:23Tot grote hoogte gestegen Verbij voelt zich net een bitcoin
10 januari 07:53Politie trekt wapens bij arrestatie na achtervolging op A4
5 juli 17:50Eerste diensten in afgebrande kerk Hoogmade: 'Je zou er tranen van krijgen'
9 mei 15:51Zoekactie brandweer na aantreffen verlaten rollator bij sloot
28 december 16:23Grote drugsvondst in loods in Hoogmade
5 november 20:26Bijna alle bewoners Hoogmade weer naar huis na kerkbrand
5 november 14:17Verzekeraar: kerk Hoogmade kan herbouwd worden, maar parochie moet zelf beslissen
RSS.