menu
zoek

Nieuws Huis ter Heide

Militairen noodgedwongen in hotels

vrijdag 26 oktober 2018, 15:03 uur

Na de eerdere affaire met winterkleding komt Defensie wederom negatief in het nieuws. Nu blijkt dat de militaire barakken op een basis in Huis ter Heide in zo'n slechte staat verkeren, dat de circa 150 militairen er niet kunnen verblijven. De militairen slapen noodgedwongen in hotels. 

» Metro
vrijdag 26 oktober 2018, 14:19 uur
Defensie renoveert vieze legerbarakken Huis ter Heide
RTV UtrechtHUIS TER HEIDE - De barakken op kamp Walaardt Sacr? in Huis ter Heide die zijn ontruimd omdat ze in slechte staat verkeren, worden op korte termijn gerenoveerd of gesloopt. Dat zegt de kazernecommandant,?luitenant-kolonel Gert Dobben tegen RTV Utrecht."We hebben besloten per direct een aantal gebouwen te ontruimen en te laten slopen.?Een aantal andere gebouwen worden opgeknapt, om ze daarna weer te laten bewonen door militairen", zegt Dobben. Het gaat om vier barakken die gerenoveerd zullen worden.SLECHTE STAATVandaag werd bekend dat de militaire barakken op kamp Walaardt Sacr? in Huis ter Heide in zo'n slechte staat verkeren dat circa 150 militairen er niet meer in kunnen verblijven.
» RTV Utrecht
vrijdag 26 oktober 2018, 11:08 uur
Militairen noodgedwongen in hotel door slechte conditie barakken
NU.nlMilitaire barakken op een basis in Huis ter Heide (Utrecht) verkeren in zo'n slechte staat, dat circa 150 militairen er niet meer in kunnen verblijven. Ze zijn ondergebracht in nabijgelegen hotels, laat Defensie weten na eerdere berichtgeving van het AD.
» NU.nl
vrijdag 26 oktober 2018, 10:52 uur
Barakken basis Huis ter Heide onleefbaar, 200 militairen in hotels
Hart van NederlandEen aantal militaire barakken op een basis in Huis ter Heide verkeren in zo’n slechte staat, dat militairen er niet meer in kunnen verblijven. Militairen van de basis zijn ondergebracht in nabijgelegen hotels, laat Defensie weten na eerdere berichtgeving van het Algemeen Dagblad. Het gaat om kamp Walaardt Sacré, bij Zeist.
» Hart van Nederland
vrijdag 26 oktober 2018, 09:48 uur
Militairenvakbond boos om slechte barakken Huis ter Heide: "Te veel bezuinigd"
RTV UtrechtHUIS TER HEIDE/ZEIST - Militairen zijn heel boos over het nieuws dat ze niet meer kunnen overnachten op het kamp Walaardt Sacr? in Huis ter Heide. Volgens Jean Debie, voorzitter van vakbond voor Defensiepersoneel VMB, schort het aan heel veel facilitaire zaken binnen Defensie.Wegens slechte hygi?ne en brandveilig zijn slechts twee van de tien barakken op het kamp nog geschikt om te overnachten. Daarom slapen militairen sinds enkele dagen in hotels in Zeist.[Quote:Militair kamp Walaardt Sacr?|Het stikt van het ongedierte.
» RTV Utrecht
vrijdag 26 oktober 2018, 07:37 uur
Barakken onbewoonbaar, militairen slapen in hotel
NOSHonderden militairen overnachten noodgedwongen in een hotel, omdat hun barakken op de thuisbasis in Huis ter Heide in te slechte staat verkeren. Volgens het AD leidt de situatie tot hoge kosten voor Defensie.
» NOS
vrijdag 26 oktober 2018, 07:09 uur
Honderden militairen slapen in hotels omdat barakken Huis ter Heide te slecht zijn
PZCHonderden militairen kunnen niet meer overnachten op hun thuisbasis in Huis ter Heide. De conditie van veel barakken op het terrein is zo slecht, dat de manschappen onderdak krijgen in hotels. De acute situatie zadelt Defensie op met een grote kostenpost.
» PZC
vrijdag 26 oktober 2018, 06:00 uur
'Thuisbasis Huis ter Heide voldoet niet: militairen noodgedwongen in hotel'
RTV UtrechtHUIS TER HEIDE/ZEIST - De barakken op kamp Walaardt Sacr? in Huis ter Heide zijn in zulke slechte conditie, dat militairen er niet meer kunnen overnachten. Ze krijgen daarom onderdak in hotels, meldt het AD.Volgens de krant zijn slechts twee van de tien gebouwen op het kamp geschikt om te slapen. In alle andere slaapgebouwen laat de hygi?ne te wensen over, zijn kamers sterk verouderd of is de brandveiligheid niet op orde.Door de mankementen zijn zo'n tweehonderd militairen deze en vorige week in allerijl vertrokken.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Huis ter Heide

27 oktober 17:50Munitie Huis ter Heide opgeruimd; weg blijft voorlopig afgesloten
2 juni 11:56Einde verkeersterreur Huis ter Heide nabij: Koelenweg afgesloten
1 mei 11:46Politie doet onderzoek bij uitgebrande boerderij in Huis ter Heide
31 maart 08:20Botsing tussen twee vrachtwagens
10 januari 17:27Ondanks lockdown opnieuw druk in de Nederlandse natuurgebieden
12 oktober 14:16Mobiele kraan op de kop in Norgervaart
26 oktober 15:03Militairen noodgedwongen in hotels
3 juli 13:02Opnieuw natuurbrand bij Huis ter Heide in Loon op Zand, agenten brengen koeien naar veilige plek
RSS.