menu
zoek

Nieuws IJhorst

Bewoner aangehouden na woningbrand

dinsdag 17 januari 2017, 09:07 uur

Maandagmiddag 17 januari is er een brand ontstaan in een woning aan de Sparrenlaan. In de woning zijn spullen aangetroffen die worden gebruikt voor een hennepkwekerij. De bewoner is aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Waar: Sparrenlaan in IJhorst

De hulpdiensten kregen rond 16.30 uur een melding over een woningbrand aan de Sparrenlaan. Het was op dat moment onduidelijk of er nog mensen binnen waren. Brandweer en politie zijn meteen ter plaatse gegaan. Gelukkig was er niemand meer in de woning. De hulpdiensten troffen in de woning spullen aan die worden gebruikt voor een hennepkwekerij. De politie heeft de bewoner aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

Gevaren van hennepkwekerijen
Hennepkwekerijen brengen grote veiligheidsrisico’s met zich mee voor de omgeving. Jaarlijks ontstaan bij het kweken van hennep branden door kortsluiting of oververhitting. Ook ontstaat er overlast door waterlekkage, stank en schimmelvorming. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt en worden de inkomsten uit de verkoop van hennep verzwegen.  

Melden
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: Aanwezigheid van hennepgeur. Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting. Constant zoemend of ronkend geluid. Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.   (2017025739) NV

Drugs in IJhorst

» Politie.nl


Kaart nieuws IJhorst. Locatie nieuws: 52.65963 / 6.29460 Sparrenlaan


dinsdag 17 januari 2017, 13:27 uur
Bewoner IJhorst aangehouden na brand woning
de StentorIJHORST - De bewoner van een huis aan de Sparrenlaan in IJhorst is aangehouden door de politie, nadat er brand was uitgebroken in zijn woning. In zijn huis troffen de politie en brandweer spullen aan die wezen op een hennepkwekerij. De bewoner was op het moment van de brand niet thuis. Hij is later aangehouden door de politie.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Stentor
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit IJhorst

17 januari 13:27Bewoner IJhorst aangehouden na brand woning
RSS.