menu
zoek

Nieuws IJzendijke

Wie geeft de gouden tip in de zaak-Herman Ploegstra?

vrijdag 30 augustus 2019, 08:26 uur

Op 26 oktober 2010 verdween de toen 35-jarige Herman Ploegstra spoorloos vanuit IJzendijke. De Zeeuwse politie startte een onderzoek naar zijn verdwijning. Het enige dat van hem werd teruggevonden was de BMW-personenauto waarmee hij destijds vanuit zijn woning was vertrokken.

Wederom kreeg de zaak volop aandacht van media en publiek. De recherche heeft sinds die tijd alles gedaan wat er binnen de (wettelijke) mogelijkheden lag om erachter te komen wat er met Herman Ploegstra was gebeurd op de avond van 26 oktober 2010. Door het team zijn ook nog twee bewonersavonden georganiseerd. Eén om meer te weten te komen over de handel en wandel van Ploegstra in de tijd voor zijn verdwijning en één om de bewoners van IJzendijke bij te praten over de vorderingen in het onderzoek. Ook waren beide bewonersavonden bedoeld om tips te krijgen van mensen die mogelijk meer wisten over het misdrijf waaraan Ploegstra was komen te overlijden, want daar ging het cold case team inmiddels vanuit. Tijdens die avonden spraken familieleden van Ploegstra over de verdwijning en riepen zij mensen op om met de tip te komen die zou helpen om de zaak af te kunnen sluiten. Het Openbaar Ministerie loofde zelfs een beloning van 15.000 euro uit voor degene die naar voren stapte met de gouden tip. Die beloning geldt overigens nog steeds. Naar aanleiding van de heropening van deze cold case zijn er rond de 60 tips binnengekomen bij het onderzoeksteam, maar de gouden tip kregen de rechercheurs nog niet binnen.

Onderzoeksmogelijkheden raken uitgeput
Omdat alle tips zijn uitgelopen en er verder vooralsnog geen onderzoeksmogelijkheden meer zijn voor het team, ligt de zaak Ploegstra momenteel stil. Dat wil overigens niet zeggen dat de zaak op de spreekwoordelijke ‘plank’ komt te liggen, want ook nu geldt nog zeker dat er bij iedere tip die binnenkomt bij het cold case team doorgerechercheerd gaat worden met alle mogelijkheden die er bestaan. Destijds is aan de familie Ploegstra beloofd dat het team alles uit de kast zou trekken om deze zaak op te lossen en die intentie is er nog altijd. Maar dat kan alleen maar als er nieuwe tips of aanwijzingen binnenkomen. Daarom vraagt Officier van Justitie Kim Weijers, namens het team dat zich met de zaak bezighoudt, u wederom om nog eens na en/of mee te denken; “Weet u iets dat te maken kan hebben met de verdwijning van Herman Ploegstra en hebt u nog geen contact gehad het cold case team over uw tip, dan verzoeken wij u om zich alsnog te melden. Herman Ploegstra is inmiddels bijna negen jaar verdwenen, het wordt écht tijd dat de gouden tipgever naar voren stapt.” Een tipformulier vindt u hier: https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2016/08-cck-breskens-herman-ploegstra/de-zaak.html

Vermist in IJzendijke

» Politie.nl


Kaart nieuws IJzendijke. Locatie nieuws: 51.32172 / 3.61676


vrijdag 30 augustus 2019, 10:11 uur
Politie doet ‘laatste oproep’ voor vermissingszaak Herman Ploegstra
PZCIJZENDIJKE - De politie doet nog één keer een oproep voor tips in de zaak van de vermiste Herman Ploegstra uit IJzendijke. Het coldcaseteam van de politie is ruim een jaar actief bezig geweest de vermissing uit 2010 op te lossen, maar alle onderzoeksmogelijkheden zijn ver uitgeput.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit IJzendijke

6 juni 10:02Automobilist overleden bij eenzijdig ongeval
20 september 12:58Rijbewijs ingevorderd bij slapende man
20 september 10:30Fietser (90) die betrokken was bij ongeluk IJzendijke is overleden
4 augustus 08:00Trekker en pers gaan verloren door felle brand
9 januari 17:02Vrouw omgekomen bij auto-ongeluk
4 juli 08:47Flinke schade bij brand in garage
9 november 10:34Zeventien bekeuringen bij internationale verkeerscontrole in IJzendijke
29 september 09:57IJzendijkenaar gooit voordeur dicht: gewapende overvaller druipt af
30 augustus 10:11Politie doet ‘laatste oproep’ voor vermissingszaak Herman Ploegstra
RSS.