menu
zoek

Nieuws Jutrijp

UPDATE: Politie rondt onderzoek naar overlijden van 19-jarige man in Jutrijp af

zondag 12 december 2021, 13:36 uur

Het onderzoek naar de vondst van het lichaam van een 19-jarige man in het water in Jutrijp is afgerond. Het onderzoek heeft geen feiten of omstandigheden opgeleverd die wijzen op strafbare feiten. De politie gaat er daarom van uit dat de man is overleden als gevolg van een noodlottig ongeval.

De 19-jarige man uit Sneek werd op zaterdag 11 december rond 16.30 uur door agenten gevonden in het water bij de Krimwei in Jutrijp. De man was eerder die dag rond middernacht voor het laatst gezien in Hommerts. Hij werd ’s ochtends als vermist opgegeven. Daarop is een zoekactie gestart, die leidde tot de vondst van de overleden man in de omgeving van het pontje bij de Krimwei. Na het aantreffen van het lichaam werd niet direct duidelijk op welke manier de man overleden was. De politie heeft na de vondst van de overleden man uitgebreid en nauwkeurig onderzoek gedaan om uit te zoeken hoe de 19-jarige man om het leven is gekomen. Op de vindplaats van de overleden man is uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarnaast is er buurtonderzoek en digitaal onderzoek verricht. Ook werden de inwoners van Jutrijp en Hommerts gevraagd om hulp. Dit leverde tips en camerabeelden op. De politie heeft meerdere getuigen en betrokkenen gehoord. Dit heeft allemaal bijgedragen aan een tijdlijn, waarmee de politie een beter inzicht kreeg in de laatste uren van het leven van de man. Daarin zaten geen feiten of omstandigheden die wijzen op strafbare feiten. De politie dankt iedereen die informatie heeft gedeeld. --------------------------------------------------- Oorspronkelijk bericht: 12/12/2021 Onderzoek naar vondst van dode jongeman in Jutrijp De politie doet onderzoek naar de vondst van een overleden 19-jarige jongen uit Sneek. Op zaterdagmiddag 11 december 2021 rond 16.30 uur werd hij dood aangetroffen in het water bij de Krimwei in Jutrijp. De overleden jongen is zaterdag even na middernacht voor het laatst gezien in Hommerts. Hij was daar op zijn fiets. Agenten troffen de jongen ’s middags aan in het water bij Jutrijp. Daar werd ook de fiets van de jongen gevonden. De politie doet onderzoek naar het incident. Op de vindplaats van de overleden jongen is uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Ook wordt er buurtonderzoek gedaan. Uit het onderzoek moet nog blijken of er sprake is van een misdrijf. Getuigenoproep De politie is op zoek naar getuigen, die zaterdag tussen 00.30 uur en 16.30 uur in de buurt zijn geweest van de Krimwei in Jutrijp. Zij hebben mogelijk informatie, die ons kan helpen bij het onderzoek. Inwoners van Hommerts en Jutrijp met een beveiligingscamera of een deurbelcamera, worden opgeroepen om dat te delen met de politie. Mogelijk dat zij beelden hebben, die een aanknopingspunt kunnen vormen in het onderzoek. Heeft u tips, camerabeelden of heeft u mogelijk iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


» Politie.nl
zondag 12 december 2021, 16:52 uur
Politie doet onderzoek na vondst dode 19-jarige jongeman in Jutrijp
Blik op NieuwsZaterdagmiddag is in het Friese Jutrijp bij de Krimwei het lichaam van een 19-jarige jongeman uit Sneek in het water aangetroffen. Dit meldt de politie zondagmiddag.
» Blik op NieuwsMeer nieuws uit Jutrijp

12 december 16:52Politie doet onderzoek na vondst dode 19-jarige jongeman in Jutrijp
RSS.