menu
zoek

Nieuws Kaag

Dat deze man een plek heeft in de politiek, is zorgelijk

vrijdag 23 september 2022, 07:00 uur

Stel nou dat Kaag door Baudet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen werd uitgemaakt voor takketrut. Had de voorzitter dan wél ingegrepen?

» de Stentordonderdag 22 september 2022, 22:48 uur
Goed dat het voltallige kabinet wegliep na de beledigingen van Baudet
de GelderlanderThierry Baudet ging volgens alle ministers te ver met zijn aanval op Sigrid Kaag in de Tweede Kamer.
» de Gelderlander
donderdag 22 september 2022, 17:30 uur
Dat Kaag ‘signaal’ zou afgeven bij een aanval op haar, had ze zich eerder al voorgenomen
de GelderlanderDat het kabinet wegliep was ‘niet zo gepland’. Maar minister Sigrid Kaag besloot al wel eerder dat Thierry Baudet een grens had bereikt. En dat deden meer bewindslieden.
» de Gelderlander
donderdag 22 september 2022, 13:56 uur
Harde kritiek op Kamervoorzitter Bergkamp: ‘Veel strakker handhaven’
BN DeStemDe kritiek op Kamervoorzitter Vera Bergkamp is stevig, de dag nadat het kabinet collectief opstapte na de aantijgingen van Thierry Baudet jegens minister Kaag. Verschillende bewindslieden vinden dat met Bergkamp over omgangsvormen in de Tweede Kamer moet worden gepraat.
» BN DeStem
donderdag 22 september 2022, 11:42 uur
VI-mannen reageren op incident Baudet in Kamer
de TelegraafAan tafel bij Vandaag Inside kwam het incident van Thierry Baudet (FvD) ter sprake. Een opmerking van hem richting minister Kaag leidde ertoe dat het voltallige kabinet wegliep bij de politieke beschouwingen.
» de Telegraaf
donderdag 22 september 2022, 11:03 uur
Rutte: ontzettend blij dat we zijn vertrokken bij Baudet
Leeuwarder CourantPremier Mark Rutte is "ontzettend blij" dat het kabinet is opgestapt toen Thierry Baudet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen Sigrid Kaag aanviel. "Wat hier gisteravond gebeurde was een alt-right conspiracy-theorie de Kamer in slingeren over een collega van mij in het kabinet, met alle risico's die dat met zich meebrengt voor veiligheid, voor het verder opjutten van bevolkingsgroepen."
» Leeuwarder Courant
donderdag 22 september 2022, 11:00 uur
Stelling | Terecht dat het kabinet wegliep na spionnen-opmerking Baudet
de StentorHet hele kabinet liep gisteren weg uit de Tweede Kamer na een opmerking van Thierry Baudet dat minister Sigrid Kaag gestudeerd zou hebben aan een spionnenopleiding.
» de Stentor
donderdag 22 september 2022, 10:02 uur
Kaag: 'Baudets uitspraken ondermijnen de rechtsstaat en de democratie'
NU.nlMinister Sigrid Kaag (Financiën) heeft beduusd gereageerd op de beschuldigingen van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen van woensdag. "Baudet en zijn partijleden ondermijnen de rechtsstaat en de democratie", zei de bewindsvrouw.
» NU.nl
donderdag 22 september 2022, 05:52 uur
Kaag: ’Een enorme grens overschreden’
de TelegraafMinister Sigrid Kaag (Financiën) vindt dat FvD-leider Thierry Baudet ’een enorme grens’ heeft overschreden met zijn verhaal over de universiteit waaraan de D66-leider studeerde, die volgens hem spionnen opleidde. „Je hebt recht op je eigen mening, maar niet op je eigen feiten.”
» de Telegraaf
donderdag 22 september 2022, 01:55 uur
Kaag: ik moet de grenzen van mijn integriteit bewaren
Dagblad van het Noorden"Er zijn grenzen en ik moet de grenzen van mijn integriteit bewaren", zei minister Sigrid Kaag (Financiën) na het incident met FVD-leider Thierry Baudet. Kaag liep weg uit het debat over de plannen van Prinsjesdag, net als de rest van het kabinet.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 21 september 2022, 22:34 uur
Weglopen kabinet is 'unicum' in geschiedenis: 'Voorzitter moest feller en alerter ingrijpen’
Brabants DagbladDat het voltallige kabinet de Tweede Kamer verliet toen Thierry Baudet (FvD) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen uithaalde naar minister Sigrid Kaag, is een unieke gebeurtenis in de recente politieke geschiedenis, zeggen hoogleraren staatsrecht. ,,Het is een krachtig signaal en staatsrechtelijk gezien hebben ze niets fouts gedaan”, aldus Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit Leiden.
» Brabants Dagblad
woensdag 21 september 2022, 22:34 uur
Weglopen kabinet is 'unicum' in geschiedenis: 'Voorzitter moest feller en alerter ingrijpen’
de StentorHet weglopen van het kabinet na uitlatingen van Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer is een unieke gebeurtenis in de recente politieke geschiedenis, zeggen deskundigen tegen deze site. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen haalde Baudet uit naar minister Sigrid Kaag (Financiën) waarop het voltallige kabinet wegliep. ,,Een erg onverstandige zet”, zegt Paul Bovend’Eert, hoogleraar staatsrecht aan de Radboud Universiteit.
» de Stentor
woensdag 21 september 2022, 22:27 uur
Hoogleraar: weglopen kabinet uit de Kamer is uniek, maar mag wel
Leeuwarder CourantHet opstappen van het kabinet woensdagavond na uitlatingen van Thierry Baudet (FVD) in de Tweede Kamer is "uniek, maar het mag staatsrechtelijk wel", zegt de Leidse hoogleraar staatsrecht Wim Voermans. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen haalde Baudet uit naar minister Sigrid Kaag (Financiën) waarop het voltallige kabinet wegliep.
» Leeuwarder Courant
woensdag 21 september 2022, 22:19 uur
Weglopen kabinet na toespraak Baudet is 'unicum' in geschiedenis: 'Luisteren is niet verplicht’
de GelderlanderDat het voltallige kabinet de Tweede Kamer verliet toen Thierry Baudet (FvD) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen uithaalde naar minister Sigrid Kaag, is een unieke gebeurtenis in de recente politieke geschiedenis. Tot die conclusie komt Wim Voermans, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit Leiden. ,,Het is een krachtig signaal en staatsrechtelijk gezien hebben ze niets fouts gedaan.”
» de Gelderlander
woensdag 21 september 2022, 21:51 uur
Kabinet loopt weg bij rede Baudet tijdens politieke beschouwingen
Dagblad van het NoordenHet voltallige kabinet is woensdagavond weggelopen tijdens de bijdrage van FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet. Die stelde tijdens zijn betoog tijdens de algemene politieke beschouwingen dat minister Sigrid Kaag (Financiën) aan een universiteit studeerde die volgens Baudet betrokken zou zijn bij spionage.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 21 september 2022, 21:47 uur
Rutte: spionnensuggestie Baudet ging alle grenzen over
Leeuwarder Courant"Dit ging alle grenzen over", zegt premier Mark Rutte over de link die FvD-voorman Thierry Baudet tijdens een Kamerdebat legde tussen een spionnenopleiding en vicepremier Sigrid Kaag. Het kabinet kon alleen reageren door weg te lopen, aldus Rutte. De ministersploeg was immers te gast in de Tweede Kamer voor het marathondebat over de begroting voor volgend jaar.
» Leeuwarder Courant
woensdag 21 september 2022, 21:34 uur
Kabinet loopt weg na spionnen-opmerking Baudet over minister Kaag
Brabants DagbladHet kabinet is boos weggelopen bij het debat over Prinsjesdag, na een opmerking van Thierry Baudet over vicepremier Sigrid Kaag. Volgens het kabinet wekte Baudet de suggestie dat Kaag een Britse spion is.
» Brabants Dagblad
woensdag 21 september 2022, 20:38 uur
Kabinet loopt weg bij rede Baudet tijdens debat over begroting
Leeuwarder CourantHet voltallige kabinet is woensdagavond weggelopen tijdens de bijdrage van FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet. Die stelde tijdens zijn betoog tijdens de algemene politieke beschouwingen dat minister Sigrid Kaag (Financiën) aan een universiteit studeerde die volgens Baudet betrokken zou zijn bij spionage. De FvD-voorman werd - nadat hij weigerde zijn woorden terug te nemen - het woord ontnomen door Kamervoorzitter Vera Bergkamp.
» Leeuwarder Courant
woensdag 21 september 2022, 20:38 uur
Kabinet loopt weg bij rede Baudet tijdens debat over begroting
Dagblad van het NoordenHet voltallige kabinet heeft de Tweede Kamer verlaten toen Thierry Baudet (FVD) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen uithaalde naar minister Sigrid Kaag (Financiën). Daarop werd het belangrijkste debat van het parlementaire jaar geschorst.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 21 september 2022, 20:28 uur
Kabinet loopt weg bij rede Baudet tijdens politieke beschouwingen
de TelegraafEen nieuwe storm rond FvD-leider Thierry Baudet levert hemzelf, maar ook het kabinet en Kamervoorzitter Vera Bergkamp veel kritiek op. Het voltallige kabinet heeft woensdagavond de Tweede Kamer verlaten na Baudets bijdrage waarin hij begon over de universiteit waaraan minister Sigrid Kaag (Financiën) studeerde, die volgens hem spionnen opleidde. Pas na het weglopen van het kabinet ontnam Bergkamp hem het woord.
» de Telegraaf
woensdag 21 september 2022, 11:01 uur
Harde clash Wilders en Paternotte bij Algemene Beschouwingen
Dagblad van het NoordenPVV-leider Geert Wilders is bij de Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer hard in aanvaring gekomen met D66-fractievoorzitter Jan Paternotte. Wilders haalde uit naar energieminister Rob Jetten, die hij een "klimaatpsychopaat" noemde, en naar minister Sigrid Kaag (Financiën) die volgens hem de "gouden bezem" verdient.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Kaag

20 mei 23:13Oud-minister Hennis-Plasschaert benoemd tot VN-coördinator in Libanon
31 januari 06:00LIVE | Kaag: ‘Geen enkele organisatie kan de UNRWA in Gaza vervangen’
11 januari 15:49Chagrijn om vertrek D66-ministers: 'Staat er niet fraai op'
8 januari 12:36Kaag begint als VN-gezant voor Gaza aan 'mission impossible'
28 december 16:14Kaag laat overheidsfinanciën blakend gezond achter
27 december 17:58Moet Kaag als VN-coördinator aan tafel met de kopstukken van terreurorganisatie Hamas?
23 december 17:08Sigrid Kaag (D66) genoemd als speciale VN-gezant voor humanitaire hulp aan Gaza
9 november 22:11LIVE | Kaag benadrukt belang omstreden UNRWA-organisatie voor Gazastrook
20 september 10:10LIVE | Debat over Prinsjesdag: Wilders zegt Kaag en haar ‘miniclubje te gaan missen’
19 september 17:00Sigrid Kaag wil dieper in welvaartsverdeling duiken: ‘Waarom zijn er werkende armen?’
19 september 16:44Rutte: fluitconcert geen aandacht geven, Kaag: armoedepakket geen ‘totaal succesverhaal’
12 augustus 06:28Rob Jetten door ruime meerderheid gekozen als lijsttrekker D66
14 juli 20:00Vriend en vijand over ‘Robot Jetten’: ‘klimaatdrammer’ die kolencentrale openhield
8 juni 12:40Kaag: ‘Kabinet wil echt armoede voorkomen, maar kan niet voor Prinsjesdag’
27 mei 08:30Hoe diep zijn we gezonken in dit landje als dochters hun moeder op tv smeken om te stoppen?
17 mei 10:45Werd 5,1 miljard aan coronageld wel goed besteed? Onzekerheid duurt voort
14 maart 12:22Klopt het wat Sigrid Kaag zegt over het bouwen van huizen in Brabant?
13 maart 12:05Leiders coalitie sluiten kabinetscrisis door stikstof of asiel niet uit
21 februari 17:53Oproep tot 'Kaag fakkeloptocht' op Media Park; tien demonstranten met fakkels, maar niet aangestoken
21 februari 14:56‘D66 gebruikt nare intimidatie als cadeau in campagne’
RSS.