menu
zoek

Nieuws Kaatsheuvel

Hulp gevraagd bij oplossen plofkraak

donderdag 17 september 2020, 12:49 uur

In de zoektocht naar de daders van een plofkraak op een geldautomaat roept de politie onder andere de hulp in van omwonenden. Twee of drie mannen hebben om 3.35 uur een geldautomaat aan het Anton Pieckplein laten ploffen. Ze zijn daarna weggereden op één of twee scooters Wie heeft daar iets van gezien of mogelijk gefilmd?

Waar: Anton Pieckplein in Kaatsheuvel

Op donderdag 17 september 2020 om 3.40 uur kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij het Operationeel Centrum vanaf de omgeving van het Anton Pieckplein. Mensen hadden meerdere harde knallen gehoord. De direct omwonenden van het plein zagen dat het te doen was bij de geldautomaat. Twee of drie mannen waren daar bezig. De getuigen zagen dat de mannen op één of twee motorscooters wegreden de Huijgenstraat in.

Ontruimd
Meerdere politie-eenheden werden direct naar het plein gestuurd. Het was al snel duidelijk dat het om een plofkraak ging op de geldautomaat van een bank op het plein. Ruiten in de ruime omgeving waren vernield door de klappen. Verschillende specialisten van de politie werden opgeroepen. De bovenliggende appartementen werden ontruimd. De brandweer arriveerde ook en de gemeente werd op de hoogte gebracht. De EOD werd ook gewaarschuwd. Er is direct een zoektocht opgestart naar de twee of drie mannen op de motorscooter(s). Ze werden niet meer gevonden. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt. De omgeving van de automaat is afgezet en een technisch onderzoek is opgestart.  

Onderzoek
Tactische rechercheurs zijn direct een onderzoek gestart. Een buurtonderzoek zal nog gedaan worden maar de rechercheurs willen toch graag zo snel mogelijk de hulp van omwonenden inroepen. Uiteraard getuigen die zich vannacht nog niet gemeld hebben, maar ook mensen die in de omgeving wonen en een camera aan hun woning hebben hangen. De mannen zijn op één of twee scooters weggereden. Heeft iemand ze zien rijden. Het is mogelijk dat die scooters ergens gedumpt zijn of ingeladen in een voertuig. Dat kan ook buiten Kaatsheuvel gebeurd zijn. Is misschien iemand de afgelopen tijd iets opgevallen in de omgeving van de automaat. Er zijn veel puzzelstukjes die ons naar de daders zouden kunnen leiden. Neem contact met ons op.

Anoniem
Er zijn ook mensen, misschien uit de directe omgeving van de daders, die weet hebben van deze plofkraak maar kunnen deze informatie, uit angst, niet delen. Voor deze mensen staat ons Team Criminele inlichtingen klaar. Uw identiteit blijft gegarandeerd uit de proces-stukken. De verdachte of zijn advocaat zullen nooit uw gegevens krijgen.

Hoe kunt u ons bereiken met informatie of camerabeelden?
- via de banner onder dit bericht - via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen - via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006) - anoniem kan ook via 0900-8844, niet uw naam zeggen en meteen vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen) - anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M   Wel graag dit nummer melden zodat de collega die uw melding aanneemt weet over welke zaak het gaat: 2020245721

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Kaatsheuvel
Inbraak in Kaatsheuvel
Vuurwerk in Kaatsheuvel

» Politie.nl


Kaart nieuws Kaatsheuvel. Locatie nieuws: 51.65954 / 5.03183 Anton Pieckplein


donderdag 17 september 2020, 17:10 uur
Glasscherven vegen na meerdere explosies in Kaatsheuvel: 'Je denkt dat heel je huis instort'
Hart van NederlandIn Kaatsheuvel wordt donderdag de schade opgemaakt na een verwoestende plofkraak op een geldautomaat in het centrum van het dorp. Niet alleen de schade aan het pand van de Rabobank is groot, ook andere panden en woningen in de straat raakten door de harde explosies fors beschadigd.
» Hart van Nederland
donderdag 17 september 2020, 15:38 uur
Plofkrakers blazen in Kaatsheuvel de ramen eruit: veel schade, geen buit
Brabants DagbladKAATSHEUVEL - Lichtflitsen, drie keiharde knallen en veel schade. Het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel werd opgeschrikt door een plofkraak op een Rabobank-pinautomaat. De tweede dit jaar.
» Brabants Dagblad
donderdag 17 september 2020, 14:00 uur
Tweede plofkraak bij Rabobank Kaatsheuvel
CrimesiteIn Kaatsheuvel is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak geweest. Volgens de politie hebben twee of drie mannen om 03.35 een geldautomaat aan het Anton Pieckplein laten ploffen. Ze zijn daarna weggereden op één of twee scooters.
» Crimesite
donderdag 17 september 2020, 10:25 uur
Plofkraak op pinautomaat in Kaatsheuvel, ruiten naastgelegen panden gesneuveld
BN DeStemKAATSHEUVEL - Op een pinautomaat van de Rabobank aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel is donderdagochtend rond 03.45 uur een plofkraak gepleegd. Een deel van het plein werd afgezet en het bovengelegen appartementencomplex werd ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig om onderzoek te doen.
» BN DeStem
donderdag 17 september 2020, 09:18 uur
Plofkraak bij geldautomaat van de Rabobank
HardnieuwsKAATSHEUVEL - Donderdagmorgen 17 september rond 3.40 uur heeft een plofkraak plaatsgevonden bij een geldautomaat aan de Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.
» Hardnieuws
donderdag 17 september 2020, 05:05 uur
Plofkraak op pinautomaat in Kaatsheuvel, EOD aanwezig
Brabants DagbladKAATSHEUVEL - Op een pinautomaat van de Rabobank aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel is donderdagochtend rond 03.45 uur een plofkraak gepleegd. Een deel van het plein is afgezet en het bovengelegen appartementencomplex is ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Kaatsheuvel

17 september 22:37Verkopers cryptotelefoons EncroChat aangehouden
14 september 15:30Dit jonge stel vond een huis op een bijzondere manier
8 september 20:00Monsieur Cannibale kopje kleiner: Efteling leent hem niet uit
8 september 13:13Hoger beroep zaak Heidy Goedhart voorlopig uitgesteld: aanklager is ziek
7 september 10:00Hoogleraar in zaak moord op Heidy Goedhart: ‘Ook onschuldigen kunnen een bekentenis doen’
5 september 21:33Scooterrijder zwaargewond na ongeval in Kaatsheuvel
9 augustus 08:36Jongeren uit Brabant aangehouden voor vechtpartij in Renesse, ook een verdachte uit Zevenbergen
8 augustus 16:37Ramen uit voordeur geblazen in Kaatsheuvel, vermoedelijk door zwaar vuurwerk
6 augustus 12:50Vrouw (22) rijdt met tientallen zakjes cocaïne rond in Kaatsheuvel
2 augustus 21:28Motorrijder (43) overlijdt na ongeval in Kaatsheuvel, politie doet onderzoek
2 augustus 21:02Motorrijder (43) overleden na val op rotonde
11 juli 10:24Man (43) bedreigt beveiliger met mes op camping in Kaatsheuvel
5 juli 17:14Vrouw (19) overleden aan verwondingen na ongeluk in Kaatsheuvel
30 juni 19:24Jonge vrouw zwaargewond bij ongeval Kaatsheuvel
17 juni 15:43Brandweer keert vijver ondersteboven, ‘vermiste’ visser zit gewoon thuis
3 juni 08:25Fietser gewond bij aanrijding met auto
29 mei 13:43Vrouw bont en blauw geslagen en uit auto gezet door ex-vriend
22 mei 10:49Dronken man wil inzittenden van auto met honkbalknuppel te lijf
11 mei 16:41Man (67) beroofd van telefoon en jas tijdens uitlaten hond
11 februari 17:11Run op meubilair uit Efteling Hotel dat verkocht wordt in kringloopwinkel
RSS.