menu
zoek

Nieuws Kaatsheuvel

Hulp gevraagd bij oplossen plofkraak

donderdag 17 september 2020, 12:49 uur

In de zoektocht naar de daders van een plofkraak op een geldautomaat roept de politie onder andere de hulp in van omwonenden. Twee of drie mannen hebben om 3.35 uur een geldautomaat aan het Anton Pieckplein laten ploffen. Ze zijn daarna weggereden op één of twee scooters Wie heeft daar iets van gezien of mogelijk gefilmd?

Waar: Anton Pieckplein in Kaatsheuvel

Op donderdag 17 september 2020 om 3.40 uur kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij het Operationeel Centrum vanaf de omgeving van het Anton Pieckplein. Mensen hadden meerdere harde knallen gehoord. De direct omwonenden van het plein zagen dat het te doen was bij de geldautomaat. Twee of drie mannen waren daar bezig. De getuigen zagen dat de mannen op één of twee motorscooters wegreden de Huijgenstraat in.

Ontruimd
Meerdere politie-eenheden werden direct naar het plein gestuurd. Het was al snel duidelijk dat het om een plofkraak ging op de geldautomaat van een bank op het plein. Ruiten in de ruime omgeving waren vernield door de klappen. Verschillende specialisten van de politie werden opgeroepen. De bovenliggende appartementen werden ontruimd. De brandweer arriveerde ook en de gemeente werd op de hoogte gebracht. De EOD werd ook gewaarschuwd. Er is direct een zoektocht opgestart naar de twee of drie mannen op de motorscooter(s). Ze werden niet meer gevonden. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt. De omgeving van de automaat is afgezet en een technisch onderzoek is opgestart.  

Onderzoek
Tactische rechercheurs zijn direct een onderzoek gestart. Een buurtonderzoek zal nog gedaan worden maar de rechercheurs willen toch graag zo snel mogelijk de hulp van omwonenden inroepen. Uiteraard getuigen die zich vannacht nog niet gemeld hebben, maar ook mensen die in de omgeving wonen en een camera aan hun woning hebben hangen. De mannen zijn op één of twee scooters weggereden. Heeft iemand ze zien rijden. Het is mogelijk dat die scooters ergens gedumpt zijn of ingeladen in een voertuig. Dat kan ook buiten Kaatsheuvel gebeurd zijn. Is misschien iemand de afgelopen tijd iets opgevallen in de omgeving van de automaat. Er zijn veel puzzelstukjes die ons naar de daders zouden kunnen leiden. Neem contact met ons op.

Anoniem
Er zijn ook mensen, misschien uit de directe omgeving van de daders, die weet hebben van deze plofkraak maar kunnen deze informatie, uit angst, niet delen. Voor deze mensen staat ons Team Criminele inlichtingen klaar. Uw identiteit blijft gegarandeerd uit de proces-stukken. De verdachte of zijn advocaat zullen nooit uw gegevens krijgen.

Hoe kunt u ons bereiken met informatie of camerabeelden?
- via de banner onder dit bericht - via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen - via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006) - anoniem kan ook via 0900-8844, niet uw naam zeggen en meteen vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen) - anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M   Wel graag dit nummer melden zodat de collega die uw melding aanneemt weet over welke zaak het gaat: 2020245721

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Kaatsheuvel
Inbraak in Kaatsheuvel
Vuurwerk in Kaatsheuvel

» Politie.nl


Kaart nieuws Kaatsheuvel. Locatie nieuws: 51.65954 / 5.03183 Anton Pieckplein


donderdag 17 september 2020, 17:10 uur
Glasscherven vegen na meerdere explosies in Kaatsheuvel: 'Je denkt dat heel je huis instort'
Hart van NederlandIn Kaatsheuvel wordt donderdag de schade opgemaakt na een verwoestende plofkraak op een geldautomaat in het centrum van het dorp. Niet alleen de schade aan het pand van de Rabobank is groot, ook andere panden en woningen in de straat raakten door de harde explosies fors beschadigd.
» Hart van Nederland
donderdag 17 september 2020, 15:38 uur
Plofkrakers blazen in Kaatsheuvel de ramen eruit: veel schade, geen buit
Brabants DagbladKAATSHEUVEL - Lichtflitsen, drie keiharde knallen en veel schade. Het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel werd opgeschrikt door een plofkraak op een Rabobank-pinautomaat. De tweede dit jaar.
» Brabants Dagblad
donderdag 17 september 2020, 14:00 uur
Tweede plofkraak bij Rabobank Kaatsheuvel
CrimesiteIn Kaatsheuvel is in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak geweest. Volgens de politie hebben twee of drie mannen om 03.35 een geldautomaat aan het Anton Pieckplein laten ploffen. Ze zijn daarna weggereden op één of twee scooters.
» Crimesite
donderdag 17 september 2020, 10:25 uur
Plofkraak op pinautomaat in Kaatsheuvel, ruiten naastgelegen panden gesneuveld
BN DeStemKAATSHEUVEL - Op een pinautomaat van de Rabobank aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel is donderdagochtend rond 03.45 uur een plofkraak gepleegd. Een deel van het plein werd afgezet en het bovengelegen appartementencomplex werd ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig om onderzoek te doen.
» BN DeStem
donderdag 17 september 2020, 09:18 uur
Plofkraak bij geldautomaat van de Rabobank
HardnieuwsKAATSHEUVEL - Donderdagmorgen 17 september rond 3.40 uur heeft een plofkraak plaatsgevonden bij een geldautomaat aan de Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.
» Hardnieuws
donderdag 17 september 2020, 05:05 uur
Plofkraak op pinautomaat in Kaatsheuvel, EOD aanwezig
Brabants DagbladKAATSHEUVEL - Op een pinautomaat van de Rabobank aan het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel is donderdagochtend rond 03.45 uur een plofkraak gepleegd. Een deel van het plein is afgezet en het bovengelegen appartementencomplex is ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is aanwezig.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Kaatsheuvel

21 januari 16:51Burgemeester sluit migrantenhotel in Kaatsheuvel met spoed
21 januari 09:23Twee mannen aangehouden na melding van mishandeling
16 januari 14:40Jongetje zwaargewond na val uit raam op vakantiepark Kaatsheuvel
8 januari 21:19Verdachte moord Kaatsheuvelse Heidy Goedhart mag proces in vrijheid afwachten
30 december 19:22Dit seizoen geen Winter Efteling meer, decoratie per direct afgebouwd
7 december 11:50Mondkapweigeraar (42) opgepakt na bedreiging winkelbeveiligers
29 november 14:12Politie zoekt illegaal vuurwerk in Kaatsheuvel, maar vindt spullen voor een hennepkwekerij
20 november 19:34Man (41) shopt met gestolen pinpassen in Kaatsheuvel
16 november 12:06Medewerkers Efteling aan de slag in de zorg: ‘We kunnen ons gastheerschap goed uitoefenen’
4 november 14:12Efteling trekt veel meer bezoekers op laatste dag voor tijdelijke sluiting
31 oktober 20:16Auto rijdt huis in Kaatsheuvel binnen, bestuurder komt met schrik vrij
22 oktober 12:00Efteling vervangt 100 jaar oude zweefmolen op Anton Pieckplein
22 oktober 09:13Man beroofd van telefoon en portemonnee
14 oktober 18:00Raad van State: Efteling mag nog niet uitbreiden
10 oktober 11:40Medewerkster Efteling onwel tijdens inspecteren attractie Joris en de Draak op achttien meter hoogte
9 oktober 19:08Man krijgt 3,5 jaar cel na steken partner in Kaatsheuvel
2 oktober 15:13Horecabaas (59) verkrachtte zo’n 70 keer zijn 40 jaar jongere afwashulp en chanteerde haar
30 september 08:32Auto gaat in vlammen op
17 september 17:10Glasscherven vegen na meerdere explosies in Kaatsheuvel: 'Je denkt dat heel je huis instort'
17 september 09:05Weer plofkraak bij Rabobank in Kaatsheuvel, daders joelen na ontploffing
RSS.