menu
zoek

Nieuws Katwoude

Illegaal feest beëindigd

zondag 29 november 2020, 07:59 uur

De politie heeft vrijdagavond een feest beëindigd in een horecagelegenheid in Katwoude, omdat de noodverordening met betrekking tot de coronamaatregelen werd overschreden.

De politie trof rond 21.30 uur een grote zaal aan waarin op dat moment 92 mensen een feest aan het houden waren. Deze feestvierders hielden zich niet aan de regels en de politie beëindigde direct het feest. Alle feestvierders werden verzocht te vertrekken. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien, evenals de organisatoren. De burgemeester van de gemeente Waterland en de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland werden vrijdagavond hierover direct in kennis gesteld. Boetes en bestuurlijke rapportage Illegale feesten kunnen leiden tot verdere verspreiding van het coronavirus, met als gevolg: meer besmette personen en een nog grotere druk op de gezondheidszorg, waardoor de reguliere zorg noodgedwongen moet worden afgeschaald. We blijven langer in deze gedeeltelijke lock-down als de besmettingen niet dalen en de druk op ziekenhuizen niet afneemt. Gemeentelijke handhavers en de politie treden op bij illegale feesten. De tijd van waarschuwen is daarbij echt voorbij. Meldingen van illegale georganiseerde feesten worden met voorrang behandeld en zo snel mogelijk beëindigd. Waar mogelijk worden bovendien boetes opgelegd aan zowel de organisatoren, eigenaren van de betreffende locatie en ook de aanwezigen van een feest. Daarnaast wordt vaak een rapportage opgemaakt voor de gemeente, wat kan leiden tot bestuurlijke maatregelen - zoals een last onder dwangsom of bestuurlijke boete - richting de organisatoren of eigenaren van een pand waar een illegaal feest heeft plaatsgevonden.    2020254704


» Politie.nl


Kaart nieuws Katwoude. Locatie nieuws: 52.46949 / 5.04713


zondag 29 november 2020, 06:53 uur
Illegaal feest in feestzaal Katwoude, politie grijpt ook in Moerdijk en Arnhem in
de TelegraafDe politie heeft dit weekend weer een einde gemaakt aan illegale feesten. Zo was er een illegaal feest in een zaal in Katwoude (Noord-Holland), omdat de noodverordening daar werd overschreden In de grote zaal waren 92 mensen aan het feesten. Ze hielden zich niet aan de coronaregels.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Katwoude

29 november 07:59Illegaal feest beëindigd
13 juli 22:39Lasse (15) redde inzittenden met een keukenmes uit Porsche die op z'n kop in de sloot lag
RSS.