menu
zoek

Nieuws Kerkdriel

Politie zoekt getuigen in onderzoek naar handgranaat

maandag 13 januari 2020, 12:11 uur

Vanochtend vroeg kregen we een melding van een krantenbezorger die een handgranaat vond bij een gebouw aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. Agenten zijn meteen naar de plek toegegaan en hebben het mogelijke explosief bekeken. Een explosievenexpert van de politie concludeerde al snel dat het vermoedelijk om een echte handgranaat ging.

Waar: Gasthuisstraat in Kerkdriel

Een gebied van ongeveer 100 meter werd ontruimd, meerdere straten werden afgesloten. In het gebouw zit een winkel met daarboven appartementen, die werden ontruimd. De EOD concludeerde dat de handgranaat op scherp stond en heeft vervolgens de handgranaat onklaar gemaakt. Daarna bleef een klein gebied afgesloten voor onderzoek.

Getuigen
Er wordt allereerst gezocht naar sporen. Verder zullen agenten buurtbewoners vragen of ze iets gezien hebben. De recherche vraagt ook hulp bij het onderzoek. Dit zijn de belangrijkste vragen: Heeft iemand tussen zondagavond 20.00 uur en maandagochtend 05.00 uur iets verdachts gezien rond het winkelgebied in Kerkdriel, en dan met name aan de Gasthuisstraat? Zijn er mensen in of in de omgeving van het winkelcentrum die camerabeelden hebben waarop iets opvallends te zien is op de genoemde tijdstippen? Het is onduidelijk hoe de dader of daders zijn vertrokken. Heeft iemand een verdacht voertuig gezien in of rond Kerkdriel op zondagavond of de nacht die er op volgde Bel ons om tips door te geven via 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 

Motief
Er wordt op straat en in de media al volop gespeculeerd over de achtergrond van deze zaak. Van wie is de handgranaat afkomstig, en tegen wie is deze actie gericht? Het zijn vragen die de recherche op dit moment ook heeft. Het staat dus ook niet vast dat het gericht is op de burgemeester, die in het complex woont. Over andere onderzoeksrichtingen doen we op dit moment geen uitspraken.

Veiligheid
Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan bij het pand. Er is geen ontploffingsgevaar meer. De komende tijd zal de politie de veiligheid in dit gebied extra in de gaten houden. Hoe dat precies gebeurt, kunnen we niet zeggen.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Kerkdriel

» Politie.nl


Kaart nieuws Kerkdriel. Locatie nieuws: 51.77265 / 5.33890 Gasthuisstraat


dinsdag 14 januari 2020, 07:03 uur
Eerst de krant in de bus, dan 112 bellen over handgranaat
Brabants DagbladDiana van Eeuwijk (36) bezorgt onze krant in Kerkdriel. Gistermorgen om kwart voor vijf (!) zag zij in een steeg bij het Gasthuisplein een handgranaat liggen. Hij stond op scherp, de pin en de veiligheidspal waren er uitgetrokken en lagen ernaast.
» Brabants Dagblad
maandag 13 januari 2020, 15:54 uur
Krantenbezorgster Diana (36) vond handgranaat in Kerkdriel: 'Geen bedankje van de politie'
de GelderlanderKERKDRIEL - ‘Dit is geen grap, ik heb een handgranaat gevonden.’ Het telefoontje van Diana van Eeuwijk (36) aan 112 zorgt maandagmorgen al vroeg voor consternatie bij de hulpdiensten. De krantenbezorgster heeft direct door dat ze te maken heeft met een serieus explosief.
» de Gelderlander
maandag 13 januari 2020, 14:01 uur
‘Handgranaat kan komen door mijn harde optreden’
de TelegraafDe EOD heeft maandagochtend een handgranaat in het Gelderse Kerkdriel onschadelijk gemaakt. De granaat lag bij het appartementencomplex aan het Gasthuisplein, waar de burgemeester woont.
» de Telegraaf
maandag 13 januari 2020, 13:46 uur
Diana vond handgranaat: 'Ik had wel dood kunnen zijn'
Omroep Gelderland'Ik heb de dood in de ogen gekeken. Ik besef nog niet wat er gebeurd is.' Krantenbezorgster Diana van Eeuwijk uit Kerkdriel zegt het koeltjes, maar ze is aan de dood ontsnapt. 'Maar ik heb nog wel even foto's gemaakt, hoor.'
» Omroep Gelderland
maandag 13 januari 2020, 09:56 uur
Handgranaat die werd gelegd bij woning burgemeester Maasdriel onschadelijk gemaakt
Blik op NieuwsIn het Gelderse Kerkdriel werd maandagochtend vroeg een handgranaat gelegd bij het appartementencomplex waar burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel woont.
» Blik op Nieuws
maandag 13 januari 2020, 09:39 uur
Handgranaat gevonden bij woning burgemeester Kerkdriel
Hart van NederlandAan de Gasthuisstraat in Kerkdriel is maandagochtend een handgranaat gevonden. Een deel van het centrum is afgezet en meerder woningen zijn ontruimd. Het explosief werd in een steegje gevonden door een krantenbezorger.
» Hart van Nederland
maandag 13 januari 2020, 09:35 uur
Krantenbezorgster Diana (36) vond de handgranaat bij de burgemeester
BN DeStemKERKDRIEL - ‘Dit is geen grap, ik heb een handgranaat gevonden.’ Het telefoontje van Diana van Eeuwijk (36) aan 112 zorgt maandagmorgen al vroeg voor paniek bij de hulpdiensten. De krantenbezorgster heeft direct door dat ze te maken had met een serieus explosief. En dat voor de woning van de burgemeester van Maasdriel.
» BN DeStem
maandag 13 januari 2020, 09:13 uur
Burgemeester Maasdriel geschrokken na vondst granaat voor eigen woning: ‘Triest dat dit gebeurt’
de GelderlanderKERKDRIEL - Burgemeester Henny van Kooten is flink geschrokken van de vondst van een handgranaat voor zijn woning aan het Gasthuisplein in Kerkdriel. Hij sluit niet uit dat het te maken heeft met lopende drugszaken in de gemeente.
» de Gelderlander
maandag 13 januari 2020, 08:46 uur
Handgranaat bij woning oud-burgemeester Noord-Beveland
Omroep ZeelandBij het appartementencomplex van oud-burgemeester Henny van Kooten van Noord-Beveland, in Kerkdriel, is vanmorgen een handgranaat gevonden. Van Kooten is nu burgemeester van de gemeente Maasdriel, waar Kerkdriel onder valt.
» Omroep Zeeland
maandag 13 januari 2020, 08:08 uur
Handgranaat aangetroffen bij woning van burgemeester in Kerkdriel
NU.nlBij de woning van de burgemeester van de Gelderse gemeente Maasdriel is in de nacht van zondag op maandag een handgranaat aangetroffen, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.
» NU.nl
maandag 13 januari 2020, 07:49 uur
Handgranaat bij burgemeester Maasdriel stond op scherp
NOSIn het Gelderse Kerkdriel is een handgranaat gelegd bij het appartementencomplex waar burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel woont. Het explosief werd in de loop van de ochtend door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt.
» NOS
maandag 13 januari 2020, 07:35 uur
TERUGLEZEN | Handgranaat in Kerkdriel onschadelijk gemaakt, bewoners terug
Omroep GelderlandBij een winkel aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel is maandagochtend een handgranaat gevonden. De mensen die boven de zaak wonen, onder wie burgemeester Henny van Kooten van Maasdriel, zijn geëvacueerd. De EOD heeft het explosief onschadelijk gemaakt. De details kunt u teruglezen in onderstaand liveblog.
» Omroep Gelderland
maandag 13 januari 2020, 07:31 uur
’Handgranaat bij huis burgemeester Maasdriel’
de TelegraafDe Explosieven - en Opruimingsdienst Defensie EOD heeft maandagmorgen een handgranaat in het Gelderse Kerkdriel onschadelijk gemaakt. De granaat lag bij een appartementencomplex aan het Gasthuisplein.
» de Telegraaf
maandag 13 januari 2020, 07:05 uur
Handgranaat gelegd bij huis burgemeester Maasdriel, woningen in de buurt ontruimd
de GelderlanderKERKDRIEL - Bij de woning van burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel aan het Gasthuisplein in Kerkdriel is maandagmorgen een handgranaat gevonden. Een deel van het centrum is afgezet en meerdere huizen zijn ontruimd.
» de Gelderlander
maandag 13 januari 2020, 06:27 uur
Huizen rond Gasthuisstraat in Kerkdriel ontruimd na vondst handgranaat
Brabants DagbladKERKDRIEL - Aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel is maandagmorgen een handgranaat gevonden. Een deel van het centrum is afgezet en meerdere huizen zijn ontruimd. Tientallen mensen hebben hun woning in alle vroegte moeten verlaten.
» Brabants Dagblad
maandag 13 januari 2020, 06:27 uur
Handgranaat gelegd bij huis burgemeester Maasdriel, woningen in de buurt ontruimd
Brabants DagbladKERKDRIEL - Bij de woning van burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel aan het Gasthuisplein in Kerkdriel is maandagmorgen een handgranaat gevonden. Een deel van het centrum is afgezet en meerdere huizen zijn ontruimd.
» Brabants Dagblad
maandag 13 januari 2020, 06:27 uur
Woningen Kerkdriel ontruimd na vondst handgranaat bij huis burgemeester Henny van Kooten
PZCBij de woning van burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel, in Kerkdriel is vanochtend een handgranaat gevonden. Een deel van het centrum is afgezet en meerdere huizen zijn ontruimd.
» PZC
maandag 13 januari 2020, 06:27 uur
Handgranaat bij huis van burgemeester Kerkdriel: woningen ontruimd
de StentorBij de woning van burgemeester Henny van Kooten, van de gemeente Maasdriel, in Kerkdriel is vanochtend een handgranaat gevonden. Een deel van het centrum is afgezet en meerdere huizen zijn ontruimd.
» de Stentor
maandag 13 januari 2020, 06:24 uur
Handgranaat gevonden bij winkel Kerkdriel, woningen ontruimd
Omroep GelderlandBij een winkel aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel is vanochtend vroeg een handgranaat aangetroffen. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Zeeland
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Kerkdriel

30 juni 17:34Twee huizen beschoten in Kerkdriel, weer mogelijke link met fruithandel De Groot
3 juni 09:34Utrechters gezocht voor gooien handgranaat (VIDEO)
13 april 09:16Boetes voor groepjes jongeren op voetbalveld en carpoolplaats
11 maart 06:16Auto gaat in vlammen op in Kerkdriel
20 februari 15:46Zwakbegaafde vrouw gedwongen tot prostitutie: drie jaar cel
11 februari 10:02Meerdere kogelgaten op camping in Kerkdriel
16 januari 08:20Granaat Kerkdriel was meer dan een bedreiging: 'Doel was hem te laten ontploffen’
14 januari 13:42'Handgranaat was bedoeld voor zoon bedreigde fruithandel'
14 januari 07:03Eerst de krant in de bus, dan 112 bellen over handgranaat
6 december 17:44Camping doet aangifte na zoveelste brand: 'Er is een grens overschreden'
18 november 10:15‘Witte rook!’ De Visbroeders mogen terug naar hun stek in Kerkdriel
9 november 17:23Verkeersongeval met dodelijke afloop
17 oktober 22:35Ad durft niet langer naar zijn chalet op probleemcamping Kerkdriel
3 oktober 06:15Transformatie camping Maaszicht gaat niet zonder slag of stoot
28 augustus 17:45Kettingbotsing veroorzaakt lange file op A2
21 augustus 13:59Gekantelde vrachtwagen op A2: afrit richting Kerkdriel dicht
1 augustus 06:37Auto in vlammen op in Kerkdriel, buurtbewoner ziet persoon met hoge snelheid wegrijden
27 juli 12:26Bellende fietser in Kerkdriel probeert aan politie te ontkomen, pepperspray gebruikt
22 juli 06:20Brand in chalet op Camping Maaszicht in Kerkdriel
7 juli 07:45Man laat auto staan na feestje en wordt 'beloond' met verwoestende brand
RSS.