menu
zoek

Nieuws Kiel Windeweer

Kiel-Windeweer - Schietincident in Kiel-Windeweer

zondag 20 september 2020, 11:37 uur

Zaterdagavond 19 september is er een geweldsincident geweest aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer. Daarbij werden stenen gegooid en is meerdere keren geschoten. Er zitten momenteel negen verdachten vast, waaronder een slachtoffer dat aan zijn voet gewond is geraakt. Zij zullen worden gehoord en het onderzoek gaat verder op zondag 20 september.

Waar: Dorpsstraat in Kiel Windeweer

Op zaterdagavond 19 september rond 20:45 kreeg de politie een melding dat er aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer geschoten zou zijn. De politie is daarop direct ter plaatse gegaan en heeft zes verdachten aangehouden. Later zijn er nog meer verdachten aangehouden en op dit moment zitten 9 verdachten nog vast. Het gaat daarbij om acht mannen uit Groningen, Hoogezand en de gemeente Midden Groningen en een vrouw uit Delfzijl. De verdachten zijn tussen de 18 en de 39 jaar oud. Aanleiding en onderzoek Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de aanleiding voor het geweld is geweest. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Zo is er zaterdagavond al gezocht naar sporen door het team Forensisch Onderzoek. De plaats delict is gedurende de nacht bewaakt, zodat bij daglicht nader onderzoek verricht kan worden. Ook waren er signalen waaruit bleek dat het vuurwapen in het water is gegooid. Vandaag is er een wapen aangetroffen in het kanaal. Dat wapen zal worden onderzocht. Ook zullen de verdachten worden gehoord. Enkele getuigen zijn al gehoord en vandaag zal er verder buurtonderzoek gedaan worden. Getuigenoproep De politie komt uiteraard graag in contact met mensen die mogelijk meer informatie hebben over dit incident. Heeft u zaterdagavond 19 september iets verdachts gezien in de omgeving van de Dorpsstraat in Kiel Windeweer? Of heeft u camerabeelden in deze omgeving? Dan komt de politie graag met u in contact. U kunt uw tips en informatie doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Schietincident/steekincident in Kiel Windeweer

» Politie.nl


Kaart nieuws Kiel Windeweer. Locatie nieuws: Dorpsstraat


dinsdag 22 september 2020, 14:39 uur
Nu zeven verdachten vrij na schietpartij Kiel-Windeweer
RTV DrentheZeven van de negen verdachten van de schietpartij in Kiel-Windeweer, zijn weer vrijgelaten. Gistermiddag werd er al een verdachte vrijgelaten, gisteravond nog zes. Bij de schietpartij, net over de grens met Annerveenschekanaal, werd zaterdagavond geschoten en met straatstenen gegooid.
» RTV Drenthe
dinsdag 22 september 2020, 14:10 uur
Nog twee verdachten Kiel-Windeweer vast; zeven zijn op vrije voeten
RTV NoordZeven verdachten van de schietpartij in Kiel-Windeweer die zaterdagavond plaatsvond, zijn gisteravond vrijgelaten. In totaal werden acht mannen en een vrouw aangehouden.
» RTV Noord
maandag 21 september 2020, 19:23 uur
Verdachte schietpartij Kiel-Windeweer vrijgelaten
RTV DrentheVan de negen verdachten die zaterdagavond vanwege een schietpartij zijn aangehouden in Kiel-Windeweer, net over de grens met Annerveenschekanaal, is één persoon vrijgelaten. Acht anderen zitten nog vast. Dat schrijft RTV Noord op basis van berichtgeving van de politie.
» RTV Drenthe
maandag 21 september 2020, 16:51 uur
Eén verdachte schietpartij Kiel-Windeweer vrijgelaten
RTV NoordVan de negen verdachten die zaterdagavond zijn aangehouden in Kiel-Windeweer vanwege een schietpartij, is één persoon vrijgelaten. Acht anderen zitten nog vast.
» RTV Noord
zondag 20 september 2020, 20:56 uur
Kiel-Windeweer beeft nog na van schietpartij: 'Ik ga niet veel slaap krijgen vannacht'
RTV Drenthe"Normaal is het hier een rustig klein dorpje, zoals iedereen altijd van zijn dorp zegt", zegt Marlies Lubben uit Kiel-Windeweer. Maar dat was dit weekend wel even anders.
» RTV Drenthe
zondag 20 september 2020, 19:18 uur
Expeditie 1,5 meter: 'Dit hoort hier niet'
RTV NoordIn Kiel-Windeweer is zaterdagavond iemand gewond geraakt bij een schietpartij. De politie heeft negen mensen aangehouden. Ronald spreekt in Kiel-Windeweer met bewoners van het dorp.
» RTV Noord
zondag 20 september 2020, 19:16 uur
Schrik om schietpartij in Gronings dorpje: ’Racende stoet’
de TelegraafDe dag nadat de dorpjes Kiel-Windeweer (Midden-Groningen) en Annerveenschekanaal (Aa en Hunze) werden opgeschrikt door een mysterieuze schietpartij, heerst in de kleine gemeenschap ondanks het heftige geweldsincident opluchting. Er vielen zaterdagavond wonderwel geen gewonden onder de omwonenden en het lijkt erop dat het dorpse strijdtoneel puur toeval was. „Die hele stoet kwam van buiten aanracen”, zo wordt rondom de Dorpsstraat gezegd.
» de Telegraaf
zondag 20 september 2020, 12:42 uur
Negen verdachten vast voor schieten en gooien met stenen in Gronings dorp
NU.nlNegen verdachten zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een geweldincident in het Groningse dorp Kiel-Windeweer. In de Dorpsstraat werd op zaterdag meerdere keren met een wapen geschoten en met stenen gegooid. De politie trof er een vuurwapen aan.
» NU.nl
zondag 20 september 2020, 12:31 uur
Politie vindt wapen in kanaal na schietpartij Kiel-Windeweer, negen verdachten aangehouden
Hart van NederlandZondagochtend heeft de politie een wapen gevonden in het kanaal langs de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer. Zaterdagavond vond er een schietpartij plaats in het dorp, waarbij een gewonde viel. Er werden negen verdachten aangehouden.
» Hart van Nederland
zondag 20 september 2020, 12:26 uur
Wapen aangetroffen en negende aanhouding in Kiel-Windeweer
de TelegraafNa het schietincident dat zaterdagavond plaatsvond in Kiel-Windeweer, Groningen, is zondagmorgen een wapen aangetroffen in het kanaal. Ook is er inmiddels een negende aanhouding verricht.
» de Telegraaf
zondag 20 september 2020, 12:14 uur
9 verdachten schietincident Kiel-Windeweer opgepakt en politie vindt wapen in kanaal
Dagblad van het NoordenKIEL-WINDEWEER - De politie heeft nog een verdachte van het schietincident in Kiel-Windweer aangehouden. In het kanaal werd een wapen gevonden.
» Dagblad van het Noorden
zondag 20 september 2020, 11:56 uur
Vuurwapen gevonden in Kiel-Windeweer na schietpartij
RTV DrentheEr is een vuurwapen gevonden in het kanaal aan de dorpsstraat in Kiel-Windeweer. Gisteravond raakte in het Groningse dorp, op de grens met Annerveenschekanaal, iemand gewond bij een schietpartij.
» RTV Drenthe
zondag 20 september 2020, 11:51 uur
Negen mensen vast na schietpartij Kiel-Windeweer; duikers vinden wapen (update)
RTV NoordDe politie heeft negen mensen aangehouden na de schietpartij in Kiel-Windeweer zaterdagavond. Het gaat om acht mannen uit Groningen en Midden-Groningen (waaronder Hoogezand) en om een vrouw uit Delfzijl. De verdachten zijn tussen de 18 en 39 jaar oud.
» RTV Noord
zondag 20 september 2020, 11:34 uur
Gewonde en negen arrestaties bij schietpartij in Gronings dorp (UPDATE)
CrimesiteAan de Dorpsstraat in het Groningse dorp Kiel-Windeweer is zaterdagavond rond 20.45 een man gewond geraakt bij een schietpartij. Daarbij is meerdere keren geschoten en ook met stenen gegooid. De politie heeft negen mensen aangehouden, onder wie het slachtoffer, dat gewond raakte aan zijn voet.
» Crimesite
zondag 20 september 2020, 10:52 uur
'We zaten net naar Netflix te kijken en plotseling zit je zelf in zo'n film'
Dagblad van het NoordenKIEL-WINDEWEER - De rust is deze zondagmorgen teruggekeerd aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer, waar zich twaalf uur eerder hectische taferelen afspeelden.
» Dagblad van het Noorden
zondag 20 september 2020, 07:57 uur
Acht aanhoudingen wegens schietincident in Gronings Kiel-Windeweer
NU.nlAcht mensen zijn zaterdagavond aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in het Groningse dorp Kiel-Windeweer, meldt de politie op Twitter.
» NU.nl
zondag 20 september 2020, 00:07 uur
Acht aanhoudingen na schietincident in Groningse Kiel-Windeweer
NU.nlNa een schietincident in het Groningse dorp Kiel-Windeweer zijn zaterdagavond acht mensen aangehouden, meldt de politie op Twitter.
» NU.nl
zaterdag 19 september 2020, 22:57 uur
Mobiele eenheid bewaakt plek van schietincident Kiel-Windeweer
Dagblad van het NoordenKIEL-WINDEWEER - De politie heeft nog geen enkel idee wat zaterdagavond de aanleiding is geweest voor een schietincident aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 19 september 2020, 22:20 uur
Acht arrestaties na schietincident in Gronings dorp: ‘Ik maak je af, riep een van de mannen’
de GelderlanderNa een melding dat er geschoten zou zijn in het Groningse Kiel-Windeweer heeft de politie acht personen opgepakt. De arrestaties veroorzaakten onrust waarbij meerdere personen zich tegen de agenten keerden, meldt Dagblad van het Noorden.
» de Gelderlander
zaterdag 19 september 2020, 21:56 uur
Acht aanhoudingen na mogelijk schietincident in Kiel-Windeweer
RTV DrentheAan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer, net over de grens met Annerveenschekanaal, heeft vanavond vermoedelijk een schietincident plaatsgevonden.
» RTV Drenthe
zaterdag 19 september 2020, 21:43 uur
Acht arrestaties na schietpartij in Kiel-Windeweer: 'Ik maak je af, schreeuwde er één' (update)
RTV NoordAan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer heeft zaterdagavond een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is één persoon gewond geraakt.
» RTV Noord
zaterdag 19 september 2020, 21:37 uur
Acht aanhoudingen na schietpartij in Kiel-Windeweer
Blik op NieuwsDe politie kreeg zaterdagavond rond 20.45 uur de melding van een schietpartij in Kiel-Windeweer
» Blik op Nieuws
zaterdag 19 september 2020, 21:20 uur
Acht aanhoudingen in Kiel-Windeweer na schietpartij, één gewonde (update)
Dagblad van het NoordenIn Kiel-Windeweer heeft zaterdagavond een schietincident plaatsgevonden. Daarbij zijn in eerste instantie zes personen aangehouden en later nog twee, meldt de politie.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Kiel Windeweer

1 juli 14:4725-jarige man uit Hoogezand hoort vier jaar cel eisen voor schietpartij in Kiel-Windeweer
20 maart 16:34Brand verwoest levenswerk: 'Het is een ramp, maar wat doe je eraan?'
14 maart 14:03PvdA-kandidaat klimt tijdens protestactie gaslocatie binnen
1 maart 12:08Vrachtwagen belandt in sloot in Kiel-Windeweer
22 december 15:51Advocaat: Schietincident Kiel-Windeweer was noodweer
7 oktober 15:04Man (25) blijft langer vast zitten voor schietpartij Kiel-Windeweer
23 september 17:11Nog één verdachte vast na schietpartij Kiel-Windeweer
22 september 14:39Nu zeven verdachten vrij na schietpartij Kiel-Windeweer
12 maart 14:05Cel- en taakstraf voor brandstichting kippenschuren Kiel-Windeweer
27 februari 12:06Twee jaar cel voor brandstichting kippenschuren
7 januari 19:22Brandstichter kippenschuur Kiel-Windeweer mag strafproces in vrijheid afwachten
1 november 14:56Verdachte van brand waarbij 100.000 kuikens omkwamen blijft in cel
12 augustus 13:35Politie sluit brandstichting bij recyclingbedrijf Kiel-Windeweer uit
11 augustus 12:50Grote brand in Kiel-Winderweer misschien aangestoken door anti-windmolenactivisten
11 augustus 12:48Grote brand in loods Gronings dorp Kiel-Windeweer is onder controle
19 juli 13:00Verdachte van kippenschuurbranden is 27-jarige Hoogezandster
7 juli 09:22100.000 kippen omgekomen door brand
1 september 12:52Auto in file vat vlam in Kiel-Windeweer
2 februari 16:06Teleurstelling en blijdschap om vernietiging faillissement vv Kiel-Windeweer
RSS.