menu
zoek

Nieuws Kockengen

Driebergen, Kockengen - Ontmanteld drugslab aangetroffen in Kockengen

woensdag 27 mei 2020, 15:48 uur

De politie heeft gisteren aan de Wagendijk in Kockengen in een schuur bijna 10.000 liter chemisch afval van de productie van synthetische drugs aangetroffen. Kennelijk is in het verleden in de schuur een laboratorium voor de productie van amfetaminepasta geweest. De 75-jarige bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde, is aangehouden.

Waar: Wagendijk in Kockengen

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de locatie op het spoor tijdens het lopend onderzoek naar de productie van amfetamine in een lab in een pand in Overberg. Op 18 maart ontdekte de politie daar een groot lab nadat de 51-jarige eigenaar van het woning was aangehouden met een auto vol spullen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. De auto bleek achteraf ook gestolen te zijn. In Overberg werden 2000 kilo grondstof voor de productie van amfetamine en 1,5 miljoen xtc-pillen ter waarde van 4 tot 6 miljoen euro aangetroffen. De woning is inmiddels door de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor een jaar op slot gezet.

Amfetaminepasta
In Kockengen trof de politie vooral gasflessen, vaten en tankcontainers aan met chemisch afval. In totaal bijna 10.000 liter afval dat waarschijnlijk is vrijgekomen bij de productie van ongeveer 1400 kilo amfetaminepasta.

Burgemeester Reinders: drugslab onacceptabel
Burgemeester Ap Reinders van Stichtse Vecht vindt het drugslab in de gemeente onacceptabel. “Ik heb daarom besloten de schuur per direct te sluiten om de openbare orde en veiligheid in en rond het pand te herstellen. Dit moet een duidelijk signaal zijn naar diegenen, die zich bezighouden met dit soort praktijken.” Reinders roept inwoners op zich te melden als ze vermoedens of verdenkingen hebben over dit soort labs. ”Ik begrijp dat dit eng kan zijn, maar dat kan ook anoniem”, aldus de burgemeester. “Ondermijning vraagt continue aandacht. Daarom is van het belang dat inwoners alert zijn om ons helpen dit aan te pakken.”


» Politie.nl


Kaart nieuws Kockengen. Locatie nieuws: Wagendijk


donderdag 28 mei 2020, 09:43 uur
Onderzoek naar drugslab leidde naar drugschemicaliën in Kockengen
CrimesiteDe politie heeft woensdag aan de Wagendijk in Kockengen in een schuur bijna 10.000 liter chemisch afval van de productie van synthetische drugs aangetroffen. In die schuur moet eerder in een laboratorium amfetaminepasta geproduceerd zijn. De schuur werd ontdekt in een lopend onderzoek naar een groot amfetamine-lab in Overberg, bij Amerongen.
» Crimesite
woensdag 27 mei 2020, 16:48 uur
Drugslab Overberg leidt politie naar nieuwe schuur vol drugsafval
de GelderlanderOVERBERG/ KOCKENGEN - Rechercheurs, bezig met het onderzoek naar een groot drugslab in Overberg, zijn op een mogelijk tweede productieplaats gestuit. In een schuur in Kockengen, nabij Breukelen, heeft de politie in vaten 10.000 liter drugsafval gevonden.
» de Gelderlander
woensdag 27 mei 2020, 16:47 uur
10.000 liter chemisch afval gevonden in oud drugslab Kockengen
de TelegraafDe politie heeft aan de Wagendijk in Kockengen in een schuur bijna 10.000 liter chemisch afval van de productie van synthetische drugs aangetroffen. Agenten vermoeden dat in de schuur in het verleden een laboratorium zat voor de productie van amfetaminepasta. De 75-jarige bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde, is aangehouden, meldde de politie woensdag.
» de Telegraaf
woensdag 27 mei 2020, 16:29 uur
Ontmanteld drugslab ontdekt in Kockengen
RTV UtrechtKOCKENGEN - De politie heeft dinsdag aan de Wagendijk in Kockengen in een schuur bijna 10.000 liter chemisch afval van de productie van synthetische drugs aangetroffen. Dat maakt de Landelijke Eenheid vandaag bekend. De schuur is in het verleden gebruikt als drugslab voor de productie van amfetaminepasta.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Kockengen

26 januari 21:11Grote brand verwoest woning in Kockengen
23 oktober 14:09'Vroege ontdekking vogelgriep is zorgelijke ontwikkeling'
28 mei 09:43Onderzoek naar drugslab leidde naar drugschemicaliën in Kockengen
10 april 14:48Natuurgenezer uit Kockengen krijgt acht jaar cel voor doodslag
RSS.