menu
zoek

Nieuws Kockengen

'Vroege ontdekking vogelgriep is zorgelijke ontwikkeling'

vrijdag 23 oktober 2020, 14:09 uur

PROVINCIE UTRECHT - Dat de vogelgriep dit jaar al half oktober is vastgesteld in ons land, is een zorgelijke ontwikkeling. Dat zegt Nancy Beerens, hoofd nationaal referentielaboratorium voor vogelgriep. In voorgaande jaren werd de besmettelijke ziekte vaak pas in november ontdekt.Het ministerie van Landbouw besloot gisteren tot een ophokplicht voor alle kippen, eenden, kalkoenen en ander pluimvee nadat in Kockengen twee zwanen werden gevonden.

» RTV Utrecht
vrijdag 23 oktober 2020, 09:17 uur
Voorzitter vakbond pluimveehouders blij met instellen van ophokplicht
RTV OostVoorzitter Hennie de Haan van de vakbond voor pluimveehouders zegt op zich blij te zijn met de vannacht ingestelde ophokplicht voor pluimvee. "Want dit zijn serieuze signalen vanuit de natuur." Aanleiding voor de ophokplicht is de vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen, Utrecht. Twee van de beesten bleken de vogelgriepvariant H5N8 te hebben.
» RTV Oost
vrijdag 23 oktober 2020, 07:22 uur
Boeren moeten hun kippen binnen houden
NOSBoeren met kippen, ganzen, eenden en andere vogels moeten hun dieren vanaf vandaag binnen houden. De regel geldt voor alle bedrijven met meer dan 250 van dit soort pluimvee. Het komt doordat in het Utrechtse Kockengen twee dode zwanen zijn gevonden met een besmettelijke ziekte, namelijk vogelgriep.
» NOS
donderdag 22 oktober 2020, 21:15 uur
Nederlandse pluimveehouders moeten dieren ophokken vanwege vogelgriep
NU.nlCommerciële pluimveehouders in Nederland moeten vanaf vrijdag 0.00 uur hun dieren binnenhouden. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) besloot tot een ophokplicht nadat zes dode zwanen waren gevonden bij het Utrechtse Kockengen. Twee van de zes bleken vogelgriep te hebben gehad.
» NU.nl
donderdag 22 oktober 2020, 20:56 uur
Landelijke ophokplicht voor pluimvee vanwege zwanen met vogelgriep
NU.nlVoor alle commerciële pluimveehouders in Nederland geldt vanaf vrijdag 0.00 uur een ophokplicht voor pluimvee. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) nam dit besluit nadat er zes dode zwanen zijn gevonden bij het Utrechtse Kockengen. Twee van de zes bleken vogelgriep te hebben gehad.
» NU.nl
donderdag 22 oktober 2020, 20:02 uur
Pluimveehouders moeten kippen binnenhouden om verspreiding vogelgriep te voorkomen
Omroep ZeelandCommerciële pluimveehouders moeten vanaf middernacht hun kippen binnenhouden. Dat meldt het ministerie van Landbouw. De maatregel is genomen omdat in Kockengen in Utrecht vogelgriep is aangetroffen bij knobbelzwanen.
» Omroep Zeeland
donderdag 22 oktober 2020, 19:33 uur
Ophokplicht voor pluimveebedrijven vanwege vogelgriep
RTV OostVanaf vannacht geldt er in Nederland een ophokplicht voor pluimveehouderijen. Aanleiding is de vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen, Utrecht. Twee van de beesten bleken de vogelgriepvariant H5N8 te hebben. Ook wordt een dode smient uit dezelfde omgeving getest op deze vogelgriep.
» RTV Oost
donderdag 22 oktober 2020, 19:26 uur
Landelijke ophokplicht voor pluimveehouders vanwege zwanen met vogelgriep
NU.nlVoor alle commerciële pluimveehouders in Nederland geldt vanaf vrijdag 0.00 uur een ophokplicht. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) nam dit besluit nadat er zes dode zwanen zijn gevonden bij het Utrechtse Kockengen. Twee van de zes bleken vogelgriep te hebben gehad.
» NU.nl
donderdag 22 oktober 2020, 18:50 uur
Landelijke ophokplicht voor pluimvee na vondst van zwanen met vogelgriep in Kockengen
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - Boeren met kippen, eenden, kalkoenen of ander pluimvee moeten ervoor zorgen dat hun dieren vanaf middernacht vannacht binnen zijn en blijven. Dat heeft het ministerie van Landbouw besloten nadat in Kockengen twee zwanen zijn gevonden met vogelgriep.De knobbelzwanen met de ziekte maakten deel uit van een groep van zes die onlangs dood in Kockengen lag. Na onderzoek bleken twee dieren de vogelgriep te hebben.
» RTV Utrecht
donderdag 22 oktober 2020, 18:38 uur
Ophokplicht pluimvee vanwege nieuwe vogelgriep
NOSEr komt een ophokplicht voor alle pluimveebedrijven die 250 of meer dieren houden. Minister Schouten neemt die maatregel naar aanleiding van de recente vondst van zes dode knobbelzwanen in Kockengen, bij Utrecht. Bij twee van de dieren is vogelgriep aangetroffen van de variant H5N8. Inmiddels wordt ook een dode smient uit dezelfde omgeving getest.
» NOS
donderdag 22 oktober 2020, 18:36 uur
Landelijke ophokplicht voor pluimveehouders na vondst vogelgriep bij zwanen
NU.nlVoor alle commerciële pluimveehouders in Nederland geldt vanaf middernacht een ophokplicht. Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft dit besluit genomen nadat er zes dode zwanen werden gevonden bij het Utrechtse Kockengen. Twee van de zes vogels bleken vogelgriep te hebben.
» NU.nl
donderdag 22 oktober 2020, 18:34 uur
Pluimveehouders moeten kippen binnenhouden wegens vogelgriep
de TelegraafCommerciële pluimveehouders moeten hun kippen vanaf middernacht binnenhouden. Dat meldt het ministerie van Landbouw, nadat in Kockengen (Utrecht) hoogpathogene vogelgriep is aangetroffen bij knobbelzwanen.
» de Telegraaf
donderdag 22 oktober 2020, 18:22 uur
Landelijke ophokplicht voor pluimvee nadat zwaarste variant vogelgriep opduikt in Kockengen
de GelderlanderPluimvee moet vanaf middernacht verplicht binnenblijven vanwege een landelijke ophokplicht. Dit moet verspreiding van de vogelgriep voorkomen. Op het land van agrariër Wim de Wit (59) in Kockengen zijn afgelopen week zeven dode knobbelzwanen aangetroffen. Twee hiervan bleken de zwaarste variant van de vogelgriep te hebben: H5N8.
» de Gelderlander
woensdag 21 oktober 2020, 18:31 uur
Vogelgriep ontdekt bij zwanen in Kockengen
RTV UtrechtKOCKENGEN - Bij twee knobbelzwanen die dood zijn gevonden in Kockengen is vogelgriep vastgesteld. Het gaat om de H5N8-variant.Deskundigen gaan proberen in kaart te brengen wat de risico's zijn voor pluimveebedrijven. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal daarna beslissen of er eventuele vervolgstappen nodig zijn.Vogelgriep is zelden gevaarlijk voor mensen.
» RTV Utrecht
woensdag 21 oktober 2020, 16:19 uur
Vogelgriep vastgesteld bij wilde zwanen in Kockengen
Blik op NieuwsIn het Utrechtse Kockengen is bij twee wilde knobbelzwanen vogelgriep vastgesteld. Dit meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit woensdag.
» Blik op NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Zeeland
Foto: RTV Oost
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Kockengen

26 januari 21:11Grote brand verwoest woning in Kockengen
23 oktober 14:09'Vroege ontdekking vogelgriep is zorgelijke ontwikkeling'
28 mei 09:43Onderzoek naar drugslab leidde naar drugschemicaliën in Kockengen
10 april 14:48Natuurgenezer uit Kockengen krijgt acht jaar cel voor doodslag
RSS.