menu
zoek

Nieuws Kollum

Politie houdt man met verward gedrag aan in Kollum (update)

donderdag 25 maart 2021, 14:14 uur

De politie is donderdag met verschillende eenheden aanwezig geweest in Kollum. Halverwege de ochtend kwam een melding binnen van een man met verward gedrag in een pand aan de Voorstraat. Die melding was zodanig dat de politie met verschillende expertises in Kollum kwam.

Waar: Voorstraat in Kollum

De melding over de man, die mogelijk een wapen bij zich zou hebben, kwam rond 11.00 uur binnen bij de Meldkamer Noord-Nederland. Al gauw daarna werd duidelijk dat hij zich alleen in een woning aan de Eskesstraat bevond. Om een veilige ruimte te creëren voor de omgeving, de hulpdiensten en de man werd de straat en directe omgeving afgezet. Na enige tijd werd de man door een gespecialiseerd team (DSI) uit de woning gehaald. Hij is naar een politiebureau gebracht voor een eerste verhoor en zorg. Op social media verschenen diverse berichten over het incident. Daarbij verschenen ook berichten die inhoudelijk niet correct waren. Bij de politie is veel begrip voor vragen die letterlijk op straat maar ook digitaal worden gesteld. Vanwege de aandacht voor de omgeving, de inwoners van Kollum en de man met verward gedrag, kon de politie niet direct alle informatie delen. Na de aanhouding is het aan de politie om onderzoek te doen naar de achtergronden van het gebeuren in Kollum.  ----update---- 25 maart 18.20uur  Na doorzoeking in de woning, vonden agenten meerdere nepvuurwapens. Deze waren nauwelijks van echt te onderscheiden. Burgers hebben de man gezien met één van deze nepvuurwapens. Dit wapen leek op een automatisch vuurwapen. Zij hebben daarom direct de politie gebeld. De 23-jarige man uit Kollum vertoonde verward gedrag.  Als de politie een melding als deze krijgt, reageren we daar altijd zéér serieus op. Voor de veiligheid van burgers, hulpverleners en in dit geval ook de man zelf. Hij is aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie en zal worden gehoord. Zowel het strafrechterlijke traject als  het hulpverleningstraject wordt nu opgestart.


» Politie.nl

Kaart nieuws Kollum. Locatie nieuws: Voorstraat
Voorstraat in Kollum


donderdag 25 maart 2021, 16:51 uur
Verwarde man door DSI aangehouden in Friese Kollum
Blik op NieuwsDonderdagochtend is de politie in het Friese Kollum met verschillende eenheden aanwezig geweest nadat er halverwege de ochtend een melding was binnen gekomen van een man met verward gedrag in een pand aan de Voorstraat. Dit meldt de politie donderdagmiddag
» Blik op Nieuws
donderdag 25 maart 2021, 14:03 uur
Arrestatieteam ingezet voor man met verward gedrag
HardnieuwsKOLLUM - Donderdagmiddag 25 maart wordt gezocht naar een man met 'verward gedrag. Een Burgernet-melding werd uitgedaan dat gezocht wordt naar een man met 'Marokkaans uiterlijk' in de Voorstraat in Kollum.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Kollum

3 juli 12:02Twee gewonden door ongeluk bij Kollum
27 augustus 08:55Brand in elektrische fiets zorgt voor veel rook in Kollum
25 maart 16:51Verwarde man door DSI aangehouden in Friese Kollum
13 januari 09:20Schuur volledig uitgebrand in Kollum
RSS.