menu
zoek

Nieuws Koog aan de Zaan

Driebergen, Zaandam, Hippolytushoef, Koog aan de Zaan - Inval drugslab en woning

donderdag 12 maart 2020, 13:37 uur

De politie heeft op woensdag in een lopend onderzoek een inval gedaan in een drugslab in Zaandam en een woning in Hippolytushoef. Bij de inval in het lab zijn twee verdachten aangehouden. De politie heeft onder andere drugs, voertuigen en een shotgun met munitie in beslag genomen.

Rechercheurs van de Dienst Landelijke Recherche zijn in samenwerking met collega’s van de eenheid Noord-Holland(Project Productielocaties Drugs) en de DSI woensdagmiddag onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie de panden binnengegaan. Een verdachte is buiten het lab aangehouden, een andere verdachte leek werkzaam te zijn in het lab en werd aangehouden op het moment dat hij naar buiten kwam gelopen. De derde verdachte werd later op de dag in Koog aan de Zaan aangehouden.

Drugslab Zaandam
In het werkende lab in Zaandam was een compleet productieproces voor methamfetamine ingericht. Er werd 37 kilo methamfetamine, 10 kilo ICE en 9 kilo MDMA aangetroffen. Naast de aanwezigheid van ketels, jerrycans stonden er veel vloeistoffen en chemicalien in het lab. Ook zijn er sporen van cocaine gevonden en zijn er naast een shotgun met munitie diverse telefoons in beslag genomen. Tevens heeft de politie vijf voertuigen in beslag genomen en af laten slepen. Daarnaast bevonden zich in en naast het lab nog 3 tabletteermachines voor de productie van synthetische drugs. In samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de Landelijke Eenheid is alles afgevoerd en vernietigd.

Woning Hippolytushoef
Omdat in het onderzoek ook een woning in Hippolytushoef naar voren kwam is de politie hier naar binnen gegaan. In de woning werden geen personen aangetroffen. Wel trof de recherche tijdens de doorzoeking een vuurwapen, patroonhouder en demper aan, ongeveer 5 kilo MDMA-brokken, zo’n 5 kilo crystal meth en is er meer dan 50.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Bestuurlijke sluiting
Burgemeester Jan Hamming heeft besloten tot een spoedsluiting van het pand op grond van artikel 13b Opiumwet. In beginsel voor de duur van twaalf maanden voor het pand in Zaandam. Hamming: “We moeten keihard de strijd aangaan met de georganiseerde criminaliteit. Dat een dergelijke vondst midden in onze stad plaats vindt zegt genoeg: dit soort dingen gebeurt overal en is dichterbij dan veel mensen denken. De tijd van wegkijken is voorbij, het is nu zaak van aanpakken. Ik ben blij dat we dat hier in zo’n goede samenwerking met politie en justitie hebben doorgepakt.

Aanpak drugscriminaliteit
Andy Kraag, hoofd van de Dienst Landelijke Recherche: “We zijn continu scherp op alle signalen die te maken hebben met de productie van methamfetamine en crystal meth in Nederland. Samen met regionale partners zetten we stevig in op de bestrijding van deze destructieve drug en de criminaliteit die hierachter schuilgaat.” De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Aanhoudingen op een later moment worden niet uitgesloten. Het onderzoek gaat door.

Drugs in Zaandam

» Politie.nl


Kaart nieuws Koog aan de Zaan. Locatie nieuws: 52.44204 / 4.82920


donderdag 12 maart 2020, 21:20 uur
Inval drugslab Zaandam en woning Hippolytushoef
Blik op NieuwsWoensdag heeft de politie in een lopend onderzoek een inval gedaan in een drugslab in Zaandam en een woning in Hippolytushoef. Bij de inval in het lab zijn twee verdachten aangehouden. De politie heeft onder andere drugs, voertuigen en een shotgun met munitie in beslag genomen. Een derde verdachte is later op de dag aangehouden in Koog aan de Zaan.
» Blik op Nieuws
donderdag 12 maart 2020, 20:32 uur
Crystal meth-lab ontmanteld in Zaandam
CrimesiteDe politie heeft in Zaandam een drugslab opgerold dat werd gebruikt om methamfetamine te produceren. Volgens het landelijk parket zijn er drie verdachten aangehouden. Er zijn een shotgun, drugs, telefoons en vijf voertuigen in beslag genomen.
» Crimesite
donderdag 12 maart 2020, 18:26 uur
Politie rolt crystalmeth-lab op in Zaandam
NOSDe politie heeft in Zaandam een drugslab opgerold dat werd gebruikt om methamfetamine, beter bekend als crystal meth, te produceren. In verband hiermee zijn drie verdachten aangehouden. De politie nam onder meer een shotgun, andere drugs, telefoons en vijf voertuigen in beslag.
» NOS
donderdag 12 maart 2020, 17:34 uur
Politie rolt drugslab op in Zaandam
de TelegraafBij een inval in een drugslab in Zaandam heeft de politie woensdag twee mensen aangehouden. Een derde verdachte is later gepakt in Koog aan de Zaan. De politie nam onder meer drugs, voertuigen, telefoons en een shotgun met munitie in beslag.
» de Telegraaf
donderdag 12 maart 2020, 15:18 uur
Groot drugslab in Zaandam was aanleiding voor de inval in Hippolytushoef
RTV N-HHIPPOLYTUSHOEF - Een groot drugslaboratorium in Zaandam was de aanleiding van dat politieinval in een huis in Hippolytushoef gisteren. In het drugslab werd methamfetamine geproduceerd. Er zijn drie mensen aangehouden.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Koog aan de Zaan

24 juli 14:06Elektrische fiets vliegt spontaan in brand, brandweer waarschuwt
12 april 14:32Brand bij basisschool in Koog aan de Zaan blijkt 'zeer klein'
8 april 15:55Zwaargewonde fietser (14) in Koog aan de Zaan is zoon van Wolter Kroes
3 februari 17:0614-jarige jongen twee keer gewelddadig beroofd in twee dagen tijd
13 december 09:44Oreo-koekjes zwart dankzij grote hoeveelheden milieuvervuilend ammoniak
8 november 11:1121-jarige Wormerveerder en 18-jarige Amsterdammer verdacht van steekpartij skatepark
15 augustus 12:46Politie onderzoekt schietincident in Koog aan de Zaan
20 januari 22:03Man moet 6 jaar de cel in voor doden van zijn drie maanden oude dochtertje
19 januari 16:20Arrestatie in onderzoek naar bedreigingen door Hardliners
25 december 11:13Man (56) overleden na brand op boot
13 oktober 13:24Drie verdachten aangehouden voor explosies en autobranden Koog aan de Zaan
15 augustus 18:00Loeks auto al twee keer uitgebrand in reeks autobranden Koog aan de Zaan
5 augustus 09:15Geparkeerde auto in brand
21 juni 20:00Angst na meerdere autobranden, 'de buurt wordt geteisterd'
17 maart 10:36Jongen (16) uit Ter Apel aangehouden voor schietpartij in trein in Koog aan de Zaan
16 maart 16:25Paniek om vuurwapen in trein: zes minderjarigen opgepakt
16 maart 16:14Zeven arrestaties van minderjarigen na schietincident in trein
26 november 12:33Vrouw zit hele nacht voor speelgoedwinkel en bemachtigt Play Station 5 voor zoon
19 november 13:31'Sarah' houdt 's nachts de wacht om nieuwste Playstation te scoren voor zoon
12 maart 21:20Inval drugslab Zaandam en woning Hippolytushoef
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?