menu
zoek

Nieuws Koudekerke

Politie controleert bij duinovergang na klachten omwonenden

maandag 10 augustus 2020, 17:16 uur

De politie ontvangt erg veel klachten van omwonenden en bezoekers van het strand bij Dishoek over overlast door bestuurders van, met name, brommers en scooters. Volgens de bewoners maken de bestuurders veel overtredingen en worden er grote hoeveelheden afval achtergelaten en ook zouden veel van de bestuurders onder invloed van alcohol rijden.

Waar: Kaapduinseweg in Koudekerke

De omwonenden merkten dat de overlastgevers zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen en zich niet aan de geldende wetten en regels houden, en daarom is de hulp van de politie gevraagd.   Vandaag zijn agenten gestart met de eerste van een reeks aan controles in het gebied rondom de Kaapduinseweg in Koudekerke en bij duinovergang Dishoek. Van de bewoners kreeg de groep agenten die de controle uitvoerde erg veel complimenten. Zij waren blij dat er naar hun klachten geluisterd wordt. Voor de doelgroep is het waarschijnlijk een eye-opener. Zij worden nu op een repressieve manier op hun gedrag gewezen. Op de eerste dag werden er meteen flink wat bekeuringen uitgedeeld in de twee uurtjes die aan de controle besteed werden. Wil jij geen bekeuring? Dan zul je je aan de regels moeten houden!

Resultaat:
Voor het met de scooter/brommer of snorfiets rijden op een onverplicht fietspad (dus niet brommen!) zijn veertien bekeuringen uitgeschreven. Eén bestuurder droeg geen helm terwijl dat wel verplicht was op de brommer waarop werd gereden, een automobilist droeg zijn gordel niet, drie fietsers hielden zich niet aan het wettelijke voorschrift dat je je telefoon niet mag vasthouden op de fiets, vijf personen konden niet op eerste vordering van de agent hun rijbewijs tonen en dertien bestuurders van brommers/scooters mochten hun voertuig op de rollentestbank plaatsen. Zij wachten nu allemaal op het opnieuw keuren van hun voertuig, omdat het ding was opgevoerd en dus niet meer voldeed aan de maximale constructiesnelheid. Eén van de brommers reed zelfs 82 km/u terwijl de toegestane maximum snelheid voor een brommer vele malen lager is. Houd er rekening mee dat er in de komende tijd nog vaker gecontroleerd gaat worden door de politie.

Overlast/Vandalisme in Koudekerke
Verkeer in Koudekerke

» Politie.nl


Kaart nieuws Koudekerke. Locatie nieuws: 51.47305 / 3.52396 Kaapduinseweg
Kaapduinseweg in Koudekerke


maandag 10 augustus 2020, 17:54 uur
Politie controleert bij het strand van Dishoek: 38 boetes uitgeschreven binnen twee uur
Omroep ZeelandAgenten hield vandaag na klachten van bewoners een controle in het gebied rondom de Kaapduinseweg in Koudekerke en bij duinovergang Dishoek. Bij de politie zijn veel klachten van omwonenden en bezoekers van het strand van Dishoek binnengekomen over overlast door bestuurders van, met name, brommers en scooters.
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland

Meer nieuws uit Koudekerke

17 november 21:25Erehaag voor overleden Mayra (5)
22 april 20:36Enorme rookwolken bij brand in voormalig restaurant Wok van Walcheren
18 januari 11:19Dave de K. bezocht woning in Koudekerke, Zeeuws-Vlaamse vriendin ook opgepakt
19 november 06:29Auto uitgebrand op Rondweg Koudekerke
23 oktober 14:13Jongen raakt gewond bij mishandeling, politie zoekt getuigen
20 augustus 14:18Taakstraf voor veroorzaken fataal speedbootongeluk
22 juli 15:32Uil vliegt huis binnen en gaat in nachtkastje zitten
2 juli 08:41Auto volledig uitgebrand in Koudekerke
24 mei 15:53COVID-sterren op bunkers aangebracht
13 november 13:42Basisschool Koudekerke dicht vanwege onrust over coronabesmettingen
10 augustus 17:54Politie controleert bij het strand van Dishoek: 38 boetes uitgeschreven binnen twee uur
15 juli 13:09Drenkeling strand Domburg overleden
15 mei 19:21Koudekerkenaar Kees Bos ‘groos’ op Zilveren Anjer
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?