menu
zoek

Nieuws Kropswolde

Politie onderzoekt explosie op boot nabij Kropswolde

woensdag 4 augustus 2021, 16:31 uur

Woensdagmiddag 4 augustus vond er een explosie plaats op een plezierjacht op het Drentsche Diep (Strandweg) nabij Kropswolde. Meerdere personen raakten hierbij gewond. De politie onderzoekt hoe de explosie plaats heeft kunnen vinden.

Waar: Strandweg in Kropswolde

De melding van de explosie kwam rond 13:45 uur bij de hulpdiensten binnen. Politie, brandweer, ambulance en het MMT spoedden zich naar de plaats van het incident. Meerdere omstanders waren hier al bezig met de eerste hulpverlening. Zes personen raakten bij de explosie gewond. Vier personen raakten zwaargewond, twee personen raakten lichtgewond. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht om daar aan hun verwondingen te worden behandeld. Slachtofferhulp Meerdere omstanders hebben de explosie zien gebeuren. Voor iedereen die daar behoefte aan heeft is slachtofferhulp beschikbaar. Slachtofferhulp is te bereiken via het telefoonnummer 0900-0101. Onderzoek De politie doet (forensisch) onderzoek naar hoe de explosie heeft kunnen gebeuren. Hebt u informatie die voor ons onderzoek van belang kan zijn? Deel uw informatie via 0900-8844 of via het online formulier onderaan deze pagina.


» Politie.nl

Kaart nieuws Kropswolde. Locatie nieuws: Strandweg
Strandweg in Kropswolde


donderdag 5 augustus 2021, 16:59 uur
Vijfjarig kind overleden na explosie plezierjacht Kropswolde
NU.nlEen van de kinderen die bij een explosie woensdag op een plezierjacht in de haven bij camping Meerwijck in Kropswolde gewond raakte, is overleden, bevestigt de gemeente Groningen-Midden na berichtgeving door RTV Noord.
» NU.nl
donderdag 5 augustus 2021, 16:17 uur
Kind (5) overleden na bootexplosie bij Zuidlaardermeer
RTV DrentheEen van de kinderen die gisteren zwaargewond raakte bij een explosie op een boot in Kropswolde, is overleden. Het gaat om een meisje van 5 jaar.
» RTV Drenthe
donderdag 5 augustus 2021, 16:12 uur
5-jarig slachtoffer explosie plezierjacht bij Groningse camping overleden
de TelegraafHet 5-jarige slachtoffer van de explosie op een plezierjacht in het Gronings Kropswolde is donderdag overleden. Dat heeft de gemeente Midden-Groningen bekendgemaakt. Bij het tragische ongeval raakten woensdag vier personen ernstig gewond, toen er onverhoeds een explosie ontstond.
» de Telegraaf
woensdag 4 augustus 2021, 18:40 uur
Getuigen over explosie op plezierjacht Kropswolde: ’De caravan trilde ervan’
de TelegraafEen explosie met ernstige gevolgen op een plezierjacht heeft het dorp Kropswolde (gemeente Midden-Groningen) woensdagmiddag heftig opgeschrikt. In de haven bij camping Meerwijck aan het Zuidlaardermeer klonk rond de klok van twee een ’doffe knal’, zeggen getuigen rondom de Strandweg niet lang na het incident op het Drentsche Diep. „Het zag er gelijk ernstig uit.”
» de Telegraaf
woensdag 4 augustus 2021, 16:33 uur
Meerdere zwaargewonden bij explosie op boot
HardnieuwsKROPSWOLDE - Woensdagmiddag 4 augustus om 13.50 uur heeft een explosie plaatsgevonden op een boot aan de Strandweg in Kropswolde.
» Hardnieuws
woensdag 4 augustus 2021, 16:22 uur
Zes gewonden na ontploffing plezierjacht haven Groningse Kropswolde
Blik op NieuwsIn de haven van het Groningse Kropswolde heeft er woensdagmiddag rond 13.45 uur een explosie voorgedaan op een plezierjacht waarbij meerdere gewonden zijn gevallen. Dit melden de brandweer en politie woensdagmiddag. H
» Blik op Nieuws
woensdag 4 augustus 2021, 14:35 uur
Zes gewonden bij explosie op boot in jachthaven bij Zuidlaardermeer
RTV DrentheOp het Drentsche Diep bij Kropswolde heeft vanmiddag een explosie plaatsgevonden op een plezierjacht. Daarbij zijn zes mensen gewond geraakt, van wie vier zwaargewond. Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.
» RTV DrentheFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Drenthe
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Kropswolde

3 oktober 11:22Fietspad Kropswolde gaat vanaf volgende week op de schop
4 september 16:10Vrouw ramt lantaarnpaal en slaat met auto over de kop in Kropswolde
5 augustus 16:59Vijfjarig kind overleden na explosie plezierjacht Kropswolde
RSS.