menu
zoek

Nieuws Laag Zuthem

Update - Bijna 50 kippen in beslaggenomen na anonieme tip

maandag 26 april 2021, 15:14 uur

Update: De rechtbank Zwolle heeft een 45-jarige man uit Zwolle veroordeeld voor deze zaak. De uitspraak: 75 dagen hechtenis en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast heeft de man een houdverbod gekregen tijdens de proeftijd voor vechthanen en daarbij behorende hennen.

Waar: Gravenweg in Laag Zuthem

Foto ter illustratie. Oorspronkelijk bericht 26-04-2021: In een loods aan de Gravenweg zijn 33 hanen en 14 hennen gevonden die mogelijk gebruikt zijn voor illegale hanengevechten. De dieren zijn in beslaggenomen en er wordt verder onderzoek gedaan. Vorig jaar september kreeg de politie via Meldpunt 144 een anonieme melding. Dat was de start van het politieonderzoek. Uiteindelijk had de politie genoeg informatie om de loods te betreden op 21 april van dit jaar. Er is samengewerkt met onder andere de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). Er werden niet alleen kippen vonden, maar ook diverse spullen die over het algemeen gebruikt worden voor illegale hanengevechten. Alles is in beslag genomen, evenals de kippen. Die worden nagekeken door een dierenarts en naar een opvanglocatie gebracht. Op dit moment onderzoeken we of er daadwerkelijk gevechten plaatsvonden en we sluiten niet uit dat we hiervoor verdachten aan gaan houden. Anonieme melding waardevol, ook bij dierenwelzijn Een (anonieme) melding kan zoals in deze zaak leiden tot de vondst van mogelijk illegale praktijken. Daarom is het belangrijk om vermoedens van dierenverwaarlozing of mishandeling door te geven. Dat kan via het meldpunt, maar ook via 0900-8844. Daarnaast is Meld Misdaad Anoniem gratis te bereiken via hun website of via 0800-7000. 2020446585 JS


» Politie.nl

Kaart nieuws Laag Zuthem. Locatie nieuws: 52.45923 / 6.18182 Gravenweg
Gravenweg in Laag Zuthem


dinsdag 27 april 2021, 08:00 uur
Tientallen vechthanen aangetroffen in loods Laag Zuthem na anonieme tip bij politie
de StentorNa uitvoerig onderzoek heeft de politie 33 vechthanen en 14 hennen gevonden in een loods aan de Gravenweg in Laag Zuthem. De politie deed de vondst na een anonieme tip vorig jaar september via Meldpunt 144. Vrijwel direct begon de politie een onderzoek. Vorige week had de politie voldoende informatie om de loods te betreden.
» de Stentor



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Laag Zuthem

19 januari 06:50Grote brand in bedrijfspand in Laag Zuthem
27 april 08:00Tientallen vechthanen aangetroffen in loods Laag Zuthem na anonieme tip bij politie
RSS.