menu
zoek

Nieuws Lage Mierde

Hennepkwekerij opgerold na anonieme tip

dinsdag 14 november 2017, 14:25 uur

In een bovenwoning in Lage Mierde hebben we dinsdag 14 november een hennepkwekerij opgerold. De bewoner van het pand werd aangehouden.

Waar: Dorpsplein in Lage Mierde

Naar aanleiding van een anonieme tip onderzochten wij de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in een woning aan het Dorpsplein in Lage Mierde. Dit resulteerde dinsdagochtend in een bezoek aan het pand, waar we op een bovenverdieping een hennepkwekerij met zo’n 600 planten aantroffen. De kwekerij werd ontmanteld en de aanwezige bewoner is aangehouden voor verder onderzoek. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De gemeente Reusel-De Mierden onderzoekt de mogelijkheid om het pand te sluiten.

Risico's en schade
Mocht zich een hennepkwekerij bij jou in de buurt bevinden, dan loopt je risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Vermenging onder- en bovenwereld
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. 

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruik je henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in je buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

Drugs in Lage Mierde

» Politie.nl


Kaart nieuws Lage Mierde. Locatie nieuws: 51.40654 / 5.15082 Dorpsplein


dinsdag 14 november 2017, 15:04 uur
Hennepkwekerij met 600 planten boven snackbar in Lage Mierde
Omroep BrabantLAGE MIERDE - Een hennepkwekerij is dinsdagmiddag ontruimd op de zolder van een snackbar in Lage Mierde. De bewoner van het pand was al in de ochtend opgepakt.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Lage Mierde

19 augustus 06:39Automobilist zwaargewond nadat auto tegen boom rijdt in Lage Mierde
4 mei 21:42Springruiter Harrie Smolders nieuwe nummer één van de wereld: 'Mooi op mijn cv'
14 november 15:04Hennepkwekerij met 600 planten boven snackbar in Lage Mierde
17 april 07:08Vrouw crasht met auto en belandt in greppel op N269 Lage Mierde
22 februari 13:12Brandweer redt bange kat na uren uit metershoge boom in Lage Mierde
RSS.