menu
zoek

Nieuws Landgraaf

Facebook delen

Grootschalig onderzoek opgestart na geweldsmisdrijf

woensdag 31 mei 2017, 16:16 uur

Een team van zo’n 20 rechercheurs onderzoekt het geweldsmisdrijf dat in de nacht van dinsdag op woensdag in een woning aan de Koempel in Landgraaf plaatsvond. Hierbij kwam de 39-jarige bewoner om het leven.


Waar: Koempel in Landgraaf

Onderzoek
Het grootschalige rechercheteam is op dit moment onder leiding van een officier van justitie bezig met een uitgebreid tactisch, technisch en digitaal onderzoek. Zo zal er nog enkele dagen forensisch onderzoek in en om de woning aan de Koempel plaatsvinden. Dit betekent dat, totdat het forensisch gedeelte van het onderzoek is afgerond, de plaats delict bewaakt zal worden Ook is er een uitgebreid buurtonderzoek opgestart. Naast huis-aan-huis bezoeken, gebeurt dit ook digitaal via Burgernet.

Sectie lichaam
Aanstaande zaterdag zal sectie verricht worden op het lichaam van het slachtoffer. Vandaag, woensdag, vindt de lijkschouw plaats. 

Aanleiding geweldsmisdrijf
Het is op dit moment nog niet duidelijk wat het motief of de aanleiding is geweest voor het geweldsmisdrijf. Dit wordt nog onderzocht. Het onderzoek is afgelopen nacht opgestart en het is nog te vroeg om daar nu mededelingen over te doen. 

Tips en informatie
De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben in of in de buurt van de woning aan de Koempel in Landgraaf. Maar ook andere informatie kan belangrijk zijn voor het onderzoek. Als mensen iets willen melden, kan dat via de tiplijn 0800-6070. Dit kan uiteraard ook in een vertrouwelijk gesprek met het Team Criminele Inlichtingen. Anoniem kan dit via de tiplijn van M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000. Het is ook mogelijk het digitale tipformulier op www.politie.nl in te vullen. 


» Politie.nl
Kaart nieuws Landgraaf. Locatie nieuws: 50.87967 / 6.01812 Koempel


woensdag 31 mei 2017, 06:12 uur
Bewoner overleden na woningoverval
Politie.nlDe politie stelt een onderzoek in naar een gewapende woningoverval op woensdagmorgen in een woning aan de Koempel waarbij de bewoner is overleden.
De politie kreeg rond 1.45 uur de melding van een gewapende overval op een woning. In de woning bleek de bewoner ernstig gewond te zijn. De politie heeft nog gereanimeerd maar dat mocht niet meer baten. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het slachtoffer twee daders heeft binnengelaten. In de woning heeft zich in het bijzijn van de vriendin van de man een worsteling afgespeeld waarbij met een steekwapen is gestoken. De vriendin van het slachtoffer raakte hierbij niet gewond. In de woning waren op dat moment ook drie kinderen aanwezig op de bovenverdieping. Ook zij bleven ongedeerd. Zij zijn opgevangen door de politie. De twee daders zijn via de achterkant van de woning weggevlucht. Er is niet bekend of er ook iets is buitgemaakt.  De politie heeft de omgeving rond de woning ruim afgezet. In verband met enkele lopende onderzoeken, waaronder het onderzoek naar de dode man die gisteren in een woning in Maastricht werd aangetroffen, zal technisch onderzoek in en rond de woning plaatsvinden in samenwerking met een specialist van de forensische opsporing van een andere eenheid. De politie is op zoek naar informatie over de aanleiding en toedracht en zal hiervoor onder meer een buurtonderzoek instellen. Informatie of tips over deze zaak kunnen worden doorgegeven bij de politie via het algemeen telefoonnummer 0900-8844. Ook kan geheel anoniem melding worden gemaakt bij Stichting M. via 0800-7000.

(poging) Moord/Doodslag in Landgraaf
» Politie.nl
woensdag 31 mei 2017, 17:47 uur
Onderzoek overval Landgraaf
de TelegraafEen team van zo’n twintig rechercheurs onderzoekt het misdrijf, waarbij dinsdagnacht een 39-jarige inwoner van het Limburgse Landgraaf in zijn eigen woning is doodgestoken. Het onderzoek in en rond de woning aan de Koempel staat onder leiding van een officier van justitie en zal zeker nog enkele dagen voortduren.
» de Telegraaf
woensdag 31 mei 2017, 06:45 uur
Bewoner dood na overval
de TelegraafBij een gewapende overval op een woning aan de Koempel in Landgraaf is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.45 uur een van de bewoners omgekomen. De man werd neergestoken bij een vechtpartij met de twee overvallers. Zijn vriendin en drie kinderen die boven lagen te slapen, bleven ongedeerd.
» de Telegraaf
woensdag 31 mei 2017, 06:34 uur
Dode bij woningoverval Landgraaf
Hart van NederlandBij een gewapende overval in Landgraaf, is dinsdagnacht een bewoner omgekomen. Het slachtoffer werd doodgestoken door een van de overvallers. De politie kreeg rond 01.45 uur een melding van de overval in een woning aan de Koempel.
» Hart van Nederland
woensdag 31 mei 2017, 05:25 uur
Man overleden na gewapende overval in Landgraaf
Brabants DagbladBij een gewapende overval op een woning aan de Koempel in Landgraaf is afgelopen nacht een van de bewoners omgekomen. De man werd neergestoken bij een vechtpartij met de twee overvallers.
» Brabants Dagblad
woensdag 31 mei 2017, 05:25 uur
Man overleden na gewapende overval in Landgraaf
BN DeStemBij een gewapende overval op een woning aan de Koempel in Landgraaf is afgelopen nacht een van de bewoners omgekomen. De man werd neergestoken bij een vechtpartij met de twee overvallers.
» BN DeStem
woensdag 31 mei 2017, 04:11 uur
Dode na gewapende overval op gezinswoning Landgraaf
NOSIn Landgraaf, Zuid-Limburg, is een man om het leven gekomen bij een gewapende overval op een huis. Volgens de politie drongen twee daders het huis aan de Koempel binnen. Zij staken de bewoner neer, bedreigden zijn vriendin en maakten zich vervolgens uit de voeten.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Landgraaf

10 juni 07:45Hartverwarmende reünie van Krezip op Pinkpop
9 juni 07:11Armin van Buuren gaat vanavond extra lang door op jubilerend Pinkpop
8 juni 07:17Wekdienst 8/6: Jubileumeditie Pinkpop en cruiseschepen-protest Venetië
25 mei 22:25Duncan Laurence met Pinksteren op Pinkpop
16 januari 19:10OM België: ‘Trucker uit Landgraaf handelde uit angst’
6 november 06:27Fleetwood Mac sluit vijftigste editie van Pinkpop af
30 oktober 17:52Gemeente Landgraaf heeft geen fouten gemaakt bij Pinkpopdrama
2 september 10:55Jongen (19) in Landgraaf omgekomen door verkeersongeluk
24 juli 20:30Twee gewonden door steekpartij Landgraaf
13 juli 13:23Leeuwenwelpje doodgebeten voor het oog van bezoekers
23 juni 08:59Politie evalueert eigen rol Pinkpopdrama
20 juni 09:28OM onderzoekt of weg bij Pinkpopterrein te vroeg openging
19 juni 16:16Psycholoog over Pinkpopdrama: 'In shock ben je soms niet bij zinnen'
18 juni 08:08Getuigen van aanrijding bij Pinkpop: 'Ik dacht: ze komen de camping op rijden!'
16 juni 20:55Dieven op Pinkpop aangehouden met 53 gestolen mobiele telefoons
1 mei 19:26OM eist 5 jaar cel voor Limburgse IS-ronselaar
22 februari 21:17Burgemeester geeft startsein voor groot dna-onderzoek Nicky Verstappen
5 juni 20:23Festivalbaas Jan Smeets geen goed woordje over voor Bieber
31 mei 17:47Onderzoek overval Landgraaf
30 maart 08:56Bewoners seniorencomplex Landgraaf weer naar huis na grote brand
RSS.