menu
zoek

Nieuws Laren

Kunstwerk gestolen uit museum in Laren

maandag 30 maart 2020, 14:48 uur

In de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart is een schilderij gestolen uit het museum Singer in Laren. Er is rond 03.15 uur ingebroken en daarbij is één schilderij, ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’(1884) van Vincent van Gogh gestolen.

Het schilderij is in bruikleen van het Groninger museum. Tijdens de inbraak werd een glazen deur vernield om binnen te kunnen komen. Na het inbraakalarm zijn agenten direct naar het museum gegaan. Daar en in de naaste omgeving troffen zij de dader(s) niet meer aan. Er is een rechercheonderzoek gestart dat onderzoekt wie het gedaan heeft/hebben en waar het schilderij nu is. In dat onderzoek werken diverse expertises samen, zoals forensische onderzoekers, tactische recherche, kunstroofexperts van de landelijke recherche en de politie in het basisteam. Er worden o.a. camerabeelden gezocht, veiliggesteld en geanalyseerd. Er worden getuigen bevraagd en buurtonderzoek gedaan. Woont u in de omgeving van het museum? Als u beveiligingscamera’s aan uw huis heeft en in de buurt van het museum woont, heeft u misschien wel beelden vastgelegd van de mogelijke dader(s). Mocht u beelden hebben waarop iets te zien is op zondagnacht rond 3.15 uur, deel ze dan met de politie. Heeft u die nacht iets gezien of gehoord in de omgeving van Singer Laren, of weet u meer over deze diefstal? Neem dan contact op. U kunt tips doorgeven via onderstaand tipformulier, of telefonisch via 0900-8844.

Diefstal/Heling in Laren
Inbraak in Laren

» Politie.nl


Kaart nieuws Laren. Locatie nieuws: 52.25942 / 5.22157


woensdag 1 april 2020, 13:35 uur
Vijf nieuwe tips over gestolen Van Gogh
RTV NoordDe politie heeft vijf nieuwe tips gekregen sinds de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond, waarin aandacht werd besteed aan de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh in Laren.
» RTV Noord
woensdag 1 april 2020, 13:20 uur
Politie: vijf tips over gestolen Van Gogh
de TelegraafDe politie heeft vijf tips gekregen sinds de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond, waarin aandacht werd besteed aan de diefstal van een schilderij van Vincent van Gogh in Laren. Dit maakte een politiewoordvoerster woensdag bekend.
» de Telegraaf
woensdag 1 april 2020, 11:40 uur
Singer Laren wil expositie verlengen na inbraak en coronacrisis
RTV N-HLAREN - De diefstal van een topstuk van Vincent van Gogh betekent niet het voortijdig einde van de expositie 'Spiegel van de ziel' in museum Singer Laren. Museumdirecteur Evert van Os wil de tentoonstelling graag met enkele weken verlengen zodra het museum na opheffing van de coronamaatregelen weer open kan. 
» RTV N-H
dinsdag 31 maart 2020, 16:04 uur
Westfries Museum extra alert op beveiliging na kunstroof in Laren
RTV N-HHOORN - Het Westfries Museum in Hoorn is extra alert op haar beveiliging na de kunstroof gisteren uit het Singer Museum in Laren. Dat zegt museumdirecteur Ad Geerdink. "Dit heeft de hele museumwereld wel wakkergeschud."
» RTV N-H
dinsdag 31 maart 2020, 15:55 uur
Meerdere tips over diefstal 'Groningse' Van Gogh
RTV NoordDe politie heeft meerdere tips gekregen over de inbraak in museum Singer Laren, waarbij in de nacht van zondag op maandag een schilderij van Vincent van Gogh uit 1884 is gestolen.
» RTV Noord
dinsdag 31 maart 2020, 15:37 uur
Meerdere tips over diefstal schilderij Van Gogh uit Singer Laren
RTV N-HLAREN - De politie heeft meerdere tips gekregen over de kunstroof uit Singer Laren, waarbij gisteren een schilderij van Vincent van Gogh werd gestolen. 
» RTV N-H
dinsdag 31 maart 2020, 13:55 uur
Extra beveiliging bij Singer Laren na diefstal Van Gogh
NOSMuseum Singer in Laren wordt extra beveiligd na de inbraak van gisternacht, waarbij een schilderij van Vincent van Gogh is gestolen. Het museum zegt dat de beveiliging was afgestemd met deskundigen en verzekeraars, maar dat het ook lessen wil trekken uit de diefstal. Welke maatregelen concreet zijn genomen, is niet bekendgemaakt.
» NOS
dinsdag 31 maart 2020, 13:31 uur
Kunstdetective: "Van Gogh gestolen uit Singer Laren door professionele criminelen"
RTV N-HLAREN - De diefstal van het Van Gogh-kunstwerk uit Singer Laren is het werk van professionele criminelen die precies hebben geweten waar ze moesten zijn. Dat zegt kunstdetective Arthur Brand op NH Radio. "Ze hebben waarschijnlijk in de afgelopen tijd al in het museum rondgelopen om te kijken hoe ze het kunstwerk konden stelen."
» RTV N-H
dinsdag 31 maart 2020, 11:49 uur
Extra beveiliging Singer Laren na diefstal Van Gogh-kunstwerk
RTV N-HLAREN - Museum Singer Laren wordt sinds de diefstal van een werk van Vincent van Gogh gisteren extra beveiligd. Dat zegt algemeen directeur Evert van Os. 
» RTV N-H
dinsdag 31 maart 2020, 07:00 uur
Nuenens werk Vincent van Gogh gestolen
Brabants DagbladAmper drie weken geleden werd een doek van Vincent van Gogh uit zijn Nuenense tijd nog verkocht voor circa 14 miljoen euro en nu is een ander schilderij van hem uit dezelfde periode gestolen uit het Singer Museum in Laren, nota bene op de geboortedag van de schilder.
» Brabants Dagblad
maandag 30 maart 2020, 21:54 uur
Van Gogh-dief Okkie over de inbraak in Laren (VIDEO)
CrimesiteAfgelopen nacht werd uit het Singer museum in Laren een schilderij van Vincent van Gogh gestolen. Het doek uit 1884 getiteld ‘Lentetuin te Nuenen’, was in bruikleen gegeven door het Groninger Museum. In 2002 stal de Amsterdamse beroepscrimineel Okkie Durham twee schilderijen van Vincent van Gogh uit het gelijknamige museum in Amsterdam.
» Crimesite
maandag 30 maart 2020, 20:33 uur
Kunstwereld geschokt na roof werk Van Gogh: ’Ik zou het liefst grienen’
de TelegraafEen gitzwarte dag voor alle kunstliefhebbers. Zo omschrijft directeur Jan Rudolph de Lorm van Singer Laren de brutale kunstroof van een Vincent van Gogh uit zijn museum. „Ik kan wel huilen. 30 Maart is nota bene de geboortedag van de kunstenaar.”
» de Telegraaf
maandag 30 maart 2020, 18:46 uur
Museumdirecteur breekt tijdens interview: ‘Onwerkelijk’
de TelegraafUit museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag een werk van Vincent van Gogh gestolen. Voor museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm kwam het nieuws over de kunstroof hard binnen.
» de Telegraaf
maandag 30 maart 2020, 17:58 uur
Kunstdetective: ’Van Gogh is waarschijnlijk gestolen voor criminelen’
de TelegraafHet schilderij van Vincent van Gogh dat is gestolen uit het Singer Museum in Laren belandt waarschijnlijk in het criminele circuit. Het kan zijn dat iemand probeert het museum af te persen, misschien probeert een grote crimineel dankzij het ’terugvinden’ van het schilderij strafvermindering te krijgen, maar het kan ook zijn dat drugscriminelen het schilderij gebruiken om elkaar te betalen. Dat zegt kunstdetective Arthur Brand, die zelf meerdere kunstroven heeft opgelost.
» de Telegraaf
maandag 30 maart 2020, 16:04 uur
Directeur Groninger Museum 'zeer geschokt' over diefstal Van Gogh (update)
RTV NoordAlgemeen directeur van het Groninger Museum Andreas Blühm is 'zeer geschokt' over de diefstal van een doek van Vincent van Gogh uit museum Singer Laren, afgelopen nacht.
» RTV Noord
maandag 30 maart 2020, 15:58 uur
Van Gogh gestolen uit museum Singer in Laren
Blik op NieuwsIn de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart is een schilderij van Van Gogh gestolen uit het museum Singer in Laren. 'Er is rond 03.15 uur ingebroken en daarbij is één schilderij, ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’(1884) van Vincent van Gogh gestolen', zo meldt de politie maandagmiddag.
» Blik op Nieuws
maandag 30 maart 2020, 15:38 uur
Dieven stelen 'Nuenens' schilderij van Vincent van Gogh uit museum
Omroep BrabantUit museum Singer Laren in Noord-Holland is in de nacht van zondag op maandag een werk van Vincent van Gogh gestolen. Het gaat om het schilderij 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar' uit 1884.
» Omroep Brabant
maandag 30 maart 2020, 15:32 uur
Van Gogh-schilderij gestolen uit museum in Laren
NOSIn het museum Singer Laren is vannacht ingebroken en een duur schilderij van Vincent van Gogh gestolen.
» NOS
maandag 30 maart 2020, 15:27 uur
Van Gogh van Groninger Museum gestolen bij kunstroof in Laren
Dagblad van het NoordenBij museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Het schilderij De Pastorietuin van Vincent van Gogh is daarbij geroofd. Het doek was in bruikleen van het Groninger Museum.
» Dagblad van het Noorden
maandag 30 maart 2020, 15:22 uur
Werk van Vincent van Gogh gestolen uit museum Singer Laren
MetroUit museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag een werk van Vincent van Gogh gestolen. Het gaat om het schilderij met de naam Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar uit 1884.
» Metro
maandag 30 maart 2020, 15:18 uur
Werk van Vincent van Gogh gestolen uit gesloten museum Singer Laren
Hart van NederlandUit museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag ‘Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar’ van Vincent van Gogh gestolen, maakten de museumdirecties en de politie bekend op een persconferentie in het museum.
» Hart van Nederland
maandag 30 maart 2020, 15:12 uur
Werk van Vincent van Gogh gestolen uit museum Singer Laren
NOSBij de inbraak in het Singer-museum in Laren is vannacht een schilderij van Vincent van Gogh gestolen. Dat heeft het museum bekendgemaakt.
» NOS
maandag 30 maart 2020, 15:10 uur
Schilderij Van Gogh gestolen uit Museum Singer
de TelegraafUit museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag een werk van Vincent van Gogh gestolen. Het werk was in bruikleen van het Groninger Museum. Dit maakten de museumdirecties en de politie bekend op een persconferentie in het museum.
» de Telegraaf
maandag 30 maart 2020, 14:55 uur
Werk van Van Gogh gestolen bij kunstroof uit Museum Singer in Laren
RTV N-HLAREN - Een kunstwerk van Vincent van Gogh: dat is wat inbrekers vannacht hebben buitgemaakt bij het Singer-museum in Laren. Het museum reageert geschokt na de diefstal van een van haar topstukken.
» RTV N-H
maandag 30 maart 2020, 11:27 uur
Inbraak bij museum Singer Laren
NOSIn het museum Singer Laren is vannacht ingebroken. De politie kan nog niet zeggen of de inbrekers iets hebben gestolen. Het museum geeft vanmiddag om 15.00 uur een persconferentie, schrijft NH Nieuws.
» NOS
maandag 30 maart 2020, 11:21 uur
LIVE: persconferentie museum Singer Laren over de inbraak, mogelijk kunst geroofd
Hart van NederlandBij museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Het museum kondigde kort daarna aan een persconferentie te maken. Kijk hier live mee.
» Hart van Nederland
maandag 30 maart 2020, 10:46 uur
Inbrekers slaan toe bij Museum Singer in Laren: mogelijk kunst gestolen
RTV N-HLAREN - Inbrekers hebben vannacht hun slag geslagen in het Singer Museum in Laren. Wat ze precies hebben buitgemaakt, is nog niet bekend. De politie kan daar nog geen mededelingen over doen. 
» RTV N-H
maandag 30 maart 2020, 10:33 uur
Nog niets bekend over buit na inbraak Singer Museum Laren
RTV N-HLAREN - Inbrekers hebben vannacht hun slag geslagen in het Singer Museum in Laren. Wat ze precies hebben buitgemaakt, is nog niet bekend. De politie kan daar nog geen mededelingen over doen. Het museum geeft vanmiddag om 13.00 uur een persconferentie.
» RTV N-H
maandag 30 maart 2020, 10:27 uur
Inbraak bij museum Singer Laren
de TelegraafIn allerijl worden twee glazen voordeuren van museum Singer in Laren vervangen voor tijdelijke houten versies. In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in het museum aan de Oude Drift. Ondanks een buurtwacht, hebben omwonenden niets gehoord.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: RTV Noord
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Laren

8 mei 20:39Jongen (17) opgepakt voor beschieten beautysalon en plaatsen explosief
27 april 18:00Cabriolet-ringsteken: een Larense traditie op Koningsdag
17 februari 20:19Gemeente Laren sluit winkelpand na vondst verdacht pakket
17 februari 15:20Verdacht pakket aangetroffen voor gebouw in Laren
14 februari 19:28Man aangevallen door koe in Goois Natuurreservaat
11 januari 17:52Amsterdammer (33) vast voor betrokkenheid bij dood jonge baby
20 december 22:40Gruwelijke vondst in Laren: doodgemarteld paard met snijwonden in geslachtsdeel
13 november 13:24Museum krijgt mail over gestolen Van Gogh
1 november 18:32Trauma helikopter ingezet bij ongeluk Markeloseweg
10 oktober 16:14Rokende pan op vuur in woning Laren: brandweer forceert voordeur om hondje te redden
6 oktober 07:21Nijmeegse Steffie van der Meijden leraar van het jaar: ‘Je kan veel van de leerlingen leren’
28 juli 21:53Eerste presentatrice van het Jeugdjournaal Leontien Ceulemans (70) overleden
21 juni 07:00Door het nieuwbouwdorp Hoef en Haag is Vijfheerenlanden een van de snelstgroeiende gemeenten
13 juni 15:57Mañana Mañana trekt ruim 27.000 bezoekers op nieuwe locatie
2 juni 17:51Laren en Blaricum nemen afscheid van Willibrord Frequin: "Een kwajongen met een goed hart"
4 mei 11:29Larens gezin dakloos door brand in rieten dak, brand na uren uit
22 april 20:00‘Scotty’ Hughes krijgt levenslang voor aandeel in moord op misdaadblogger Martin Kok
7 april 20:32Regisseur en producent John van de Rest (82) overleden: "Ontzettend aimabele kerel"
30 maart 22:26Schot (33) schuldig bevonden in moordzaak Martin Kok
23 maart 20:43Brandweer blust brand naast stal
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?