menu
zoek

Nieuws Leiden

Zaak overleden meisje (14) vanavond in Opsporing Verzocht

dinsdag 4 januari 2022, 15:06 uur

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de zaak van de 14-jarige om het leven gebrachte Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen en doet een oproep naar wie haar fiets heeft gezien.

Waar: Vijf Meiplein in Leiden

Op oudejaarsdag werd aan de Melchior Treublaan in Leiden een overleden meisje van 14 jaar gevonden. Het slachtoffer, afkomstig uit Hazerswoude-Rijndijk, werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. Hierop startte de politie een onderzoek en zocht op verschillende plaatsen tevergeefs naar het meisje. De volgende ochtend, vrijdag 31 december, kwam omstreeks 09.20 uur de melding dat een groepje sporters in een speelparkje aan de Melchior Treublaan het slachtoffer had gevonden. Inmiddels is gebleken dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven kwam. Vrijdag 31 december werd een 32-jarige verdachte uit Leiden aangehouden. Na voorgeleiding aan de rechter-commissaris blijft de verdachte nog 14 dagen in voorarrest. In die periode wordt de rol van de verdachte verder onderzocht. Heeft u de fiets gezien? Het onderzoek naar het overlijden van het slachtoffer is in volle gang. Het onderzoeksteam is op zoek naar de fiets van het slachtoffer. Het gaat om een zwarte, elektrische transportfiets van het merk Cortina, met het framenummer Co0001251294. Op de fiets zit een bruinkleurige rieten mand met donkerbruine gespen en een deksel.  Onder het zadel van de fiets zat een kettingslot. Vanavond in de uitzending wordt een soortgelijke fiets getoond. Klik hier voor beelden van de fiets en het melden van uw tips. Opsporing Verzocht Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 21.35 uur te zien bij NPO1. Woensdagmiddag om 13.20 uur wordt het programma herhaald op NPO1.


» Politie.nl


Kaart nieuws Leiden. Locatie nieuws: 52.14595 / 4.49626 Vijf Meiplein


donderdag 6 januari 2022, 13:15 uur
Fiets gedode Esmee gevonden: 'Dit is heel onwaarschijnlijk'
de TelegraafDe fiets van de gedode Esmee (14) is woensdag teruggevonden in een flat in Leiden. Het levenloze lichaam van het meisje werd op oudjaarsdag gevonden in de bosjes bij station Leiden Lammenschans. Buurtbewoners kijken op van de vondst van de fiets, aan de andere kant van de stad.
» de Telegraaf
donderdag 6 januari 2022, 10:00 uur
Fiets van om het leven gebrachte Esmee (14) in Leiden aangetroffen
Blik op NieuwsDe politie heeft woensdagavond in Leiden de fiets van Esmee (14), die door een misdrijf om het leven werd gebracht, gevonden. Dit meldde de politie via Twitter. De politie is nu op zoek naar diegene die de fiets daar heeft neergezet.
» Blik op Nieuws
woensdag 5 januari 2022, 23:05 uur
Fiets van gedode Esmee (14) teruggevonden in Leiden
NU.nlDe fiets van de veertienjarige Esmee, die op Oudejaarsdag dood werd gevonden in Leiden, is terecht. Volgens de politie is de fiets "dankzij de vele tips" teruggevonden in de Van Riebeeckhof in Leiden.
» NU.nl
woensdag 5 januari 2022, 22:34 uur
Politie vindt elektrische fiets Esmee Kortekaas
de TelegraafDe politie heeft woensdagavond de elektrische fiets van de gedode Esmee Kortekaas gevonden. De elektrische fiets stond voor een woning in de Van Riebeeckhof in Leiden. Die straat ligt in een buurt op ruime afstand van de plaats waar Esmee werd gevonden.
» de Telegraaf
woensdag 5 januari 2022, 19:45 uur
Fiets Esmee gevonden dankzij tips na uitzending Opsporing Verzocht
NOSIn Leiden is de fiets van de vorige week omgebrachte Esmee gevonden. De elektrische fiets werd aangetroffen in een portiekflat aan de Van Riebeeckhof. Volgens een fotograaf ter plaatse stond de fiets in een kelderbox.
» NOS
woensdag 5 januari 2022, 16:56 uur
Honderd tips over gedode Esmee (14) na uitzending Opsporing Verzocht
NU.nlDe politie heeft honderd tips gekregen over de veertienjarige Esmee die op Oudejaarsdag dood werd gevonden in Leiden. Deze tips volgden op de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht van dinsdagavond. Woensdagochtend stond de teller nog op tien tips.
» NU.nl
woensdag 5 januari 2022, 12:37 uur
Politie zoekt fiets van Esmee (14), die dood werd aangetroffen in Leiden
NU.nlDe politie is dringend op zoek naar tips over de veertienjarige Esmee die op Oudejaarsdag dood werd aangetroffen in Leiden. De rechercheurs zoeken onder meer naar informatie over de nog niet gevonden fiets van het slachtoffer, werd dinsdagavond naar buiten gebracht in Opsporing Verzocht.
» NU.nl
woensdag 5 januari 2022, 12:35 uur
Video | Bloemenzee voor gedood veertienjarige Esmee in Leiden blijft groeien
NU.nlSinds maandag bezoeken mensen de plek waar de veertienjarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk op Oudejaarsdag dood is aangetroffen. De tiener is door een misdrijf om het leven gekomen.
» NU.nl
woensdag 5 januari 2022, 11:40 uur
Tien tips na Opsporing Verzocht over gedode Esmee (14)
NU.nlDe politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht tien tips binnengekregen over de veertienjarige Esmee, die op Oudejaarsdag dood werd aangetroffen in Leiden. In het programma zei de politie dinsdagavond "dringend" op zoek te zijn naar meer informatie, onder meer over de nog niet gevonden fiets van het slachtoffer.
» NU.nl
woensdag 5 januari 2022, 10:12 uur
Tien tips na Opsporing Verzocht-uitzending over dood gevonden Esmee (14) in Leiden
de TelegraafDe politie heeft tien tips binnengekregen over de 14-jarige Esmee die op oudejaarsdag dood werd aangetroffen in Leiden. De tips werden gemeld na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. In het programma zei de politie dinsdagavond „dringend” op zoek te zijn naar meer informatie, onder meer over de nog niet gevonden fiets van het slachtoffer.
» de Telegraaf
dinsdag 4 januari 2022, 23:34 uur
Video | Bloemenzee voor gedood veertienjarig meisje in Leiden blijft groeien
NU.nlSinds maandag bezoeken mensen de plek waar een veertienjarig meisje uit Hazerswoude-Rijndijk op Oudejaarsdag dood is aangetroffen. De tiener is door een misdrijf om het leven gekomen.
» NU.nl
dinsdag 4 januari 2022, 23:03 uur
Politie zoekt fiets van meisje dat dood werd aangetroffen in Leiden
NU.nlDe politie is dringend op zoek naar tips over het veertienjarige meisje dat op Oudejaarsdag dood werd aangetroffen in Leiden. De rechercheurs zoeken onder meer naar informatie over de nog niet gevonden fiets van het slachtoffer, werd dinsdagavond naar buiten gebracht in Opsporing Verzocht.
» NU.nl
dinsdag 4 januari 2022, 22:49 uur
Politie zoekt verdwenen fiets van gedode tiener Esmee
de TelegraafDe politie is dringend op zoek naar de fiets van de 14-jarige Esmee, die op oudejaarsdag in Leiden dood werd gevonden. Het meisje was omgekomen door een misdrijf, concludeerde de recherche.
» de Telegraaf
dinsdag 4 januari 2022, 17:26 uur
Zaak overleden meisje (14) Leiden dinsdagavond in Opsporing Verzocht
Blik op NieuwsDinsdagavond besteed het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak van de 14-jarige om het leven gebrachte Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. 'Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen en doet een oproep naar wie haar fiets heeft gezien', zo meldt de politie dinsdag.
» Blik op NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Leiden

18 mei 17:14Máxima betrokken bij mentaal welzijn studenten: ‘Hoe komt het dat de emmer overstroomt?’
12 mei 10:05Treinverkeer rond Haarlem en Leiden hervat na urenlange verstoring
8 april 13:14Politie zoekt getuigen brandstichting Leiden
7 april 15:35Man in Oegstgeest rijdt drie keer op politie in en slaat op de vlucht
13 februari 21:3823 mensen aangehouden na afloop woonprotest in Leiden
31 januari 14:41SMS-bom in onderzoek dood in Leiden aangetroffen Esmee (14)
27 januari 12:09Docent Universiteit Leiden fraudeerde met zeker vijftien onderzoeken
16 januari 12:16Leiden/Amsterdam - Aanhouding op A10 na woningoverval Leiden
13 januari 19:00Dit weten we over de dood van de op Oudjaarsdag gevonden Esmee (14)
12 januari 14:47Zo zoekt politie in water naar bewijs in zaak gedode Esmee
8 januari 17:57Indrukwekkende uitvaart Esmee: ‘Ben er iedere nacht mee bezig’
6 januari 13:15Fiets gedode Esmee gevonden: 'Dit is heel onwaarschijnlijk'
5 januari 16:28Politie overspoeld met tips over dood Esmee (14) na Opsporing Verzocht: nu al meer dan 100
30 december 09:52Man zwaargewond na schietpartij in Leiden
4 december 19:00GGD Hollands Midden stopt na ruim 2.100 prikken met boosters zonder afspraak
4 december 12:58Topdrukte bij priklocaties: zes uur wachten voor boosterprik
8 november 21:28Restwarmte Rotterdamse haven naar 120.000 woningen in Zuid-Holland
6 november 11:41Honderd mensen geëvacueerd uit pand in Leiden na ontploffing zwaar vuurwerk
22 oktober 18:03Stinkende 'penisplant' komt eindelijk tot bloei
20 oktober 13:46Rooie oortjes bij WNL: 'Waar zijn we beland?!'
RSS.