menu
zoek

Nieuws Lelystad

Facebook delen

Ministerie: We wisten niets van huwelijk 'onafhankelijke' Lelystad Airport-experts

woensdag 14 februari 2018, 14:37 uur

Ambtenaren op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat waren niet op de hoogte van de relatie tussen mer-deskundige Stefan Morel en de directeur van de commissie-mer, Veronica ten Holder, waardoor een mogelijk belangenconflict ontstond rond het milieurapport over Lelystad Airport.


» PZC

woensdag 14 februari 2018, 13:39 uur
Minister wist niet van relatie adviseur luchthaven
Omroep FlevolandHet ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een bureau dat adviseert over Lelystad Airport wisten niet dat een ingehuurde adviseur getrouwd is met directeur van de Commissie voor de milieu-effectrapportage die straks milieurapporten over het vliegveld moet beoordelen. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Maandag meldde De Stentor dat adviseur Stefan Morel is getrouwd met Veronica ten Holder van de commissie mer en dat hierbij de schijn van...
» Omroep Flevoland
woensdag 14 februari 2018, 05:56 uur
Problemen met milieuplan? Bel Morel!
de StentorDe deskundige die fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moest herstellen, is gehuwd met de baas van de club die het rapport beoordeelt. Dat riekt naar belangenverstrengeling. Hoe mer-expert Stefan Morel werd ontmaskerd en opstapte.
» de Stentor
dinsdag 13 februari 2018, 17:45 uur
'Lelystad Airport kost 5.000 banen in toerismesector'
RTV OostEen uitbreiding van Lelystad Airport zal in Overijssel, Friesland, en Gelderland in totaal 5.220 banen en 233 miljoen euro omzet kosten in de toeristensector. De voornaamste reden voor het uitblijven van toeristen in de provincies zullen de laagvliegende vliegtuigen zijn. Dat meldt het NRC op basis van een onderzoek van tegenstanders van de uitbreiding van het vliegveld.
» RTV Oost
dinsdag 13 februari 2018, 16:26 uur
'Lelystad Airport kost meer banen dan het oplevert'
de StentorTegenstanders van de uitbreiding van Lelystad Airport hebben onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de verblijfsrecreatie en de conclusies zijn niet mals. Meer dan 5.000 banen zouden op tocht staan. Daarnaast zou de economie in Overijssel, Gelderland en Friesland ruim 200 miljoen euro schade oplopen.
» de Stentor
dinsdag 13 februari 2018, 14:30 uur
'Uitbreiding Lelystad Airport kost 5220 banen'
Omroep GelderlandAls Lelystad Airport daadwerkelijk uitgebreid wordt, gaan er 5220 banen verloren. Ook leiden de laagvliegende toestellen tot een verlies van 233 miljoen euro aan omzet voor het toerisme in Gelderland, Overijssel en Friesland. Dat blijkt uit een onderzoek naar de economische schade voor een deel van de toerismesector in de drie provincies.
» Omroep Gelderland
dinsdag 13 februari 2018, 12:40 uur
'Lelystad Airport kost zeker 5000 banen'
Omroep FlevolandDe uitbreiding van de luchthaven in Lelystad gaat in Friesland, Overijssel en Gelderland 5220 banen en 233 miljoen euro omzet in de toerismesector kosten. Dat meldt het NRC op basis van een onderzoek van tegenstanders van de uitbreiding van Lelystad Airport. Reden van wegblijvende toeristen zou de overlast door laagvliegende toestellen zijn.  Het onderzoek is uitgevoerd door een ingenieur en een automatiseringsdeskundige in opdracht van de actiegroepen  HoogOverijssel en Laagvliegroutes Nee...
» Omroep Flevoland
dinsdag 13 februari 2018, 11:13 uur
Actiegroep HoogOverijssel verbijsterd over 'zoveelste fout rond Lelystad Airport'
RTV OostDe actiegroep HoogOverijssel is verbijsterd over het nieuws dat er opnieuw fouten zijn gemaakt in de procedures rond Lelystad Airport. "Het lijkt wel of het primaire doel is dat de uitbreiding gewoon door moet gaan. Kostte wat het kost", aldus Ben Schrijver van het actiecomité.
» RTV Oost
dinsdag 13 februari 2018, 09:45 uur
'Positie wankelt van directeur commissie die milieurapport Lelystad Airport moet beoordelen'
Omroep GelderlandVolgens actiegroep Red de Veluwe wankelt de positie van de directeur van de commissie die het milieurapport moet beoordelen. 'Het vertrouwen is afgenomen', zegt Marc Vroegindeweij van de actiegroep. De man van de directrice is degene die de fouten in het milieurapport van het vliegveld moet herstellen. Hij is opgestapt.
» Omroep Gelderland
dinsdag 13 februari 2018, 05:59 uur
Hoe de schijn van belangenverstrengeling van Lelystad Airport ontstond
de StentorDe deskundige die die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is getrouwd met de directeur van de onafhankelijke commissie die het gerepareerde rapport moet beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor. Door die schijn van belangenverstrengeling is de deskundige teruggetreden.
» de Stentor
dinsdag 13 februari 2018, 01:33 uur
Onafhankelijkheid deskundige milieurapport Lelystad Airport onder vuur
NU.nlDe deskundige die fouten in een omstreden milieurapport over Lelystad Airport moest herstellen, blijkt getrouwd te zijn met de directeur van de onafhankelijke commissie die het rapport daarna moet beoordelen.
» NU.nl
maandag 12 februari 2018, 22:10 uur
'Schijn van belangenverstrengeling in milieurapport Lelystad Airport: deskundige teruggetreden'
RTV OostDe deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is teruggetreden. De deskundige deed dit nadat De Stentor ontdekte dat hij getrouwd is met de directeur van de commissie-mer. Die commissie moet het gerepareerde rapport beoordelen. 
» RTV Oost
maandag 12 februari 2018, 21:50 uur
Politiek roept minister op het matje om 'schijn belangenverstrengeling' rond Lelystad Airport
Omroep GelderlandDe deskundige die de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is de echtgenoot van de directeur van de onafhankelijke commissie die het verbeterde rapport moet beoordelen. Diverse partijen willen tekst en uitleg van minister Cora van Nieuwenhuizen.
» Omroep Gelderland
maandag 12 februari 2018, 21:31 uur
Ophef over mogelijke belangenverstrengeling mer Airport
Omroep FlevolandIn politiek Den Haag is met verbazing gereageerd op een bericht over mogelijke belangenverstrengeling van twee betrokkenen bij het milieurapport over Lelystad Airport. Volgens het bericht van De Stentor is een deskundige die namens het Rijk de fouten in het rapport moet herstellen, getrouwd met de directeur van de onafhankelijke commissie die dat rapport daarna moet beoordelen. Huwelijk De mer van Lelystad Airport moet worden aangepast omdat de actiegroep HoogOverijssel in oktober meldde dat er...
» Omroep Flevoland
maandag 12 februari 2018, 21:21 uur
'Schijn van belangenverstrengeling rond milieurapport Lelystad Airport'
NOSEen deskundige die fouten in een omstreden milieurapport over Lelystad Airport moest herstellen, is getrouwd met de directeur van de commissie die dat rapport moet beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor. De deskundige heeft zich teruggetrokken.
» NOS
maandag 12 februari 2018, 20:54 uur
Amsterdamse adviseur opgestapt vanwege 'belangenverstrengeling' bij Lelystad Airport
RTV N-HAMSTERDAM (AT5) Stefan Morel, deskundige van het Amsterdamse bureau Consens Advies, werd ingehuurd om voor het ministerie fouten te herstellen in het rapport over Lelystad Airport. Nu blijkt dat hij getrouwd is met degene die het rapport vervolgens moet beoordelen, wordt er gesproken van 'belangenverstrengeling'.
» RTV N-H
maandag 12 februari 2018, 19:45 uur
Schijn van belangenverstrengeling rond Lelystad Airport
de StentorDe deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is getrouwd met de directeur van de onafhankelijke commissie die het gerepareerde rapport moet beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor. Door die schijn van belangenverstrengeling is de deskundige teruggetreden.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Lelystad

24 mei 11:29Krijgen we geluidsoverlast van vliegveld Lelystad?
22 mei 19:02Tweede Kamer verwerpt moties over Lelystad Airport
15 mei 16:40Kamer debatteert over Lelystad, coalitiepartij D66 kritisch
14 mei 18:30Politieke partijen willen opheldering van minister over vluchten
14 mei 11:33Groningen Airport Eelde wil graag vluchten Schiphol en Lelystad overnemen
11 mei 17:14Bedrijven Olst-Wijhe kunnen lijden onder vliegtuigen uit Lelystad
4 mei 22:46Zwolse fracties willen met wijken in gesprek over Lelystad Airport
24 april 16:59Duizenden vliegtuigen extra over Zwolle naar Lelystad Airport
19 april 13:05West-Friesland kan weinig met rapport Lelystad Airport: "Snel meer duidelijkheid nodig"
18 april 17:18Grote zoekactie op IJsselmeer
18 april 13:19Commissie wijst kritiek burgers op geluidsrapportage Lelystad Airport af
18 april 06:02Volgende grote stap in Dossier Lelystad Airport
12 april 18:36Stichting HoogOverijssel 'achterdochtig' na brief minister over Lelystad Airport
12 april 18:26Politie redt wilde eenden uit vervuilde badkamer
11 april 15:00Bijna 100 antwoorden over Lelystad Airport
11 april 13:08Samenwerkende actiegroepen: onderzoek naar risico's vogeltrek rond Lelystad Airport moet opnieuw
6 april 17:30Gordon tóch voor de rechter voor laster 'ex-vriend'
1 april 21:28Vrouw gewond geraakt tijdens paasprotest Oostvaardersplassen
19 maart 19:54Veluwse bestuurders blijven kritisch op besluit Lelystad Airport
15 maart 16:06Negen jaar cel voor doodslag Nathalie van Poelgeest
RSS.