menu
zoek

Nieuws Lelystad

Facebook delen

Ministerie: We wisten niets van huwelijk 'onafhankelijke' Lelystad Airport-experts

woensdag 14 februari 2018, 14:37 uur

Ambtenaren op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat waren niet op de hoogte van de relatie tussen mer-deskundige Stefan Morel en de directeur van de commissie-mer, Veronica ten Holder, waardoor een mogelijk belangenconflict ontstond rond het milieurapport over Lelystad Airport.


» PZC

woensdag 14 februari 2018, 13:39 uur
Minister wist niet van relatie adviseur luchthaven
Omroep FlevolandHet ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en een bureau dat adviseert over Lelystad Airport wisten niet dat een ingehuurde adviseur getrouwd is met directeur van de Commissie voor de milieu-effectrapportage die straks milieurapporten over het vliegveld moet beoordelen. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer. Maandag meldde De Stentor dat adviseur Stefan Morel is getrouwd met Veronica ten Holder van de commissie mer en dat hierbij de schijn van...
» Omroep Flevoland
woensdag 14 februari 2018, 05:56 uur
Problemen met milieuplan? Bel Morel!
de StentorDe deskundige die fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moest herstellen, is gehuwd met de baas van de club die het rapport beoordeelt. Dat riekt naar belangenverstrengeling. Hoe mer-expert Stefan Morel werd ontmaskerd en opstapte.
» de Stentor
dinsdag 13 februari 2018, 17:45 uur
'Lelystad Airport kost 5.000 banen in toerismesector'
RTV OostEen uitbreiding van Lelystad Airport zal in Overijssel, Friesland, en Gelderland in totaal 5.220 banen en 233 miljoen euro omzet kosten in de toeristensector. De voornaamste reden voor het uitblijven van toeristen in de provincies zullen de laagvliegende vliegtuigen zijn. Dat meldt het NRC op basis van een onderzoek van tegenstanders van de uitbreiding van het vliegveld.
» RTV Oost
dinsdag 13 februari 2018, 16:26 uur
'Lelystad Airport kost meer banen dan het oplevert'
de StentorTegenstanders van de uitbreiding van Lelystad Airport hebben onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de verblijfsrecreatie en de conclusies zijn niet mals. Meer dan 5.000 banen zouden op tocht staan. Daarnaast zou de economie in Overijssel, Gelderland en Friesland ruim 200 miljoen euro schade oplopen.
» de Stentor
dinsdag 13 februari 2018, 14:30 uur
'Uitbreiding Lelystad Airport kost 5220 banen'
Omroep GelderlandAls Lelystad Airport daadwerkelijk uitgebreid wordt, gaan er 5220 banen verloren. Ook leiden de laagvliegende toestellen tot een verlies van 233 miljoen euro aan omzet voor het toerisme in Gelderland, Overijssel en Friesland. Dat blijkt uit een onderzoek naar de economische schade voor een deel van de toerismesector in de drie provincies.
» Omroep Gelderland
dinsdag 13 februari 2018, 12:40 uur
'Lelystad Airport kost zeker 5000 banen'
Omroep FlevolandDe uitbreiding van de luchthaven in Lelystad gaat in Friesland, Overijssel en Gelderland 5220 banen en 233 miljoen euro omzet in de toerismesector kosten. Dat meldt het NRC op basis van een onderzoek van tegenstanders van de uitbreiding van Lelystad Airport. Reden van wegblijvende toeristen zou de overlast door laagvliegende toestellen zijn.  Het onderzoek is uitgevoerd door een ingenieur en een automatiseringsdeskundige in opdracht van de actiegroepen  HoogOverijssel en Laagvliegroutes Nee...
» Omroep Flevoland
dinsdag 13 februari 2018, 11:13 uur
Actiegroep HoogOverijssel verbijsterd over 'zoveelste fout rond Lelystad Airport'
RTV OostDe actiegroep HoogOverijssel is verbijsterd over het nieuws dat er opnieuw fouten zijn gemaakt in de procedures rond Lelystad Airport. "Het lijkt wel of het primaire doel is dat de uitbreiding gewoon door moet gaan. Kostte wat het kost", aldus Ben Schrijver van het actiecomité.
» RTV Oost
dinsdag 13 februari 2018, 09:45 uur
'Positie wankelt van directeur commissie die milieurapport Lelystad Airport moet beoordelen'
Omroep GelderlandVolgens actiegroep Red de Veluwe wankelt de positie van de directeur van de commissie die het milieurapport moet beoordelen. 'Het vertrouwen is afgenomen', zegt Marc Vroegindeweij van de actiegroep. De man van de directrice is degene die de fouten in het milieurapport van het vliegveld moet herstellen. Hij is opgestapt.
» Omroep Gelderland
dinsdag 13 februari 2018, 05:59 uur
Hoe de schijn van belangenverstrengeling van Lelystad Airport ontstond
de StentorDe deskundige die die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is getrouwd met de directeur van de onafhankelijke commissie die het gerepareerde rapport moet beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor. Door die schijn van belangenverstrengeling is de deskundige teruggetreden.
» de Stentor
dinsdag 13 februari 2018, 01:33 uur
Onafhankelijkheid deskundige milieurapport Lelystad Airport onder vuur
NU.nlDe deskundige die fouten in een omstreden milieurapport over Lelystad Airport moest herstellen, blijkt getrouwd te zijn met de directeur van de onafhankelijke commissie die het rapport daarna moet beoordelen.
» NU.nl
maandag 12 februari 2018, 22:10 uur
'Schijn van belangenverstrengeling in milieurapport Lelystad Airport: deskundige teruggetreden'
RTV OostDe deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is teruggetreden. De deskundige deed dit nadat De Stentor ontdekte dat hij getrouwd is met de directeur van de commissie-mer. Die commissie moet het gerepareerde rapport beoordelen. 
» RTV Oost
maandag 12 februari 2018, 21:50 uur
Politiek roept minister op het matje om 'schijn belangenverstrengeling' rond Lelystad Airport
Omroep GelderlandDe deskundige die de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is de echtgenoot van de directeur van de onafhankelijke commissie die het verbeterde rapport moet beoordelen. Diverse partijen willen tekst en uitleg van minister Cora van Nieuwenhuizen.
» Omroep Gelderland
maandag 12 februari 2018, 21:31 uur
Ophef over mogelijke belangenverstrengeling mer Airport
Omroep FlevolandIn politiek Den Haag is met verbazing gereageerd op een bericht over mogelijke belangenverstrengeling van twee betrokkenen bij het milieurapport over Lelystad Airport. Volgens het bericht van De Stentor is een deskundige die namens het Rijk de fouten in het rapport moet herstellen, getrouwd met de directeur van de onafhankelijke commissie die dat rapport daarna moet beoordelen. Huwelijk De mer van Lelystad Airport moet worden aangepast omdat de actiegroep HoogOverijssel in oktober meldde dat er...
» Omroep Flevoland
maandag 12 februari 2018, 21:21 uur
'Schijn van belangenverstrengeling rond milieurapport Lelystad Airport'
NOSEen deskundige die fouten in een omstreden milieurapport over Lelystad Airport moest herstellen, is getrouwd met de directeur van de commissie die dat rapport moet beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor. De deskundige heeft zich teruggetrokken.
» NOS
maandag 12 februari 2018, 20:54 uur
Amsterdamse adviseur opgestapt vanwege 'belangenverstrengeling' bij Lelystad Airport
RTV N-HAMSTERDAM (AT5) Stefan Morel, deskundige van het Amsterdamse bureau Consens Advies, werd ingehuurd om voor het ministerie fouten te herstellen in het rapport over Lelystad Airport. Nu blijkt dat hij getrouwd is met degene die het rapport vervolgens moet beoordelen, wordt er gesproken van 'belangenverstrengeling'.
» RTV N-H
maandag 12 februari 2018, 19:45 uur
Schijn van belangenverstrengeling rond Lelystad Airport
de StentorDe deskundige die voor het ministerie de fouten in het milieurapport over Lelystad Airport moet herstellen, is getrouwd met de directeur van de onafhankelijke commissie die het gerepareerde rapport moet beoordelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Stentor. Door die schijn van belangenverstrengeling is de deskundige teruggetreden.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Lelystad

23 februari 07:07Groningen Airport Eelde: vertraging Lelystad is 'enorme kans'
21 februari 20:52Zwollenaar (26) zwaarder gestraft voor dreigen met eerwraak in Lelystad
21 februari 20:44Uitbreiding Lelystad Airport uitgesteld: komt van uitstel ook afstel?
21 februari 17:40Schiphol wil verder groeien, nu uitbreiding Lelystad is uitgesteld
20 februari 10:44'Meneer de Uil' belicht Lelystad-routes
19 februari 15:32Bezorger van pizza's beroofd in Lelystad door duo met panty's over het hoofd
16 februari 11:18'Nieuwe afspraken groei Schiphol bij uitstel Lelystad Airport'
16 februari 10:25Onderzoek tegenstanders Lelystad Airport is 'losse flodder'
15 februari 12:15Actiegroep: Belevingsvlucht Lelystad Airport is misleidend
14 februari 20:00Minister geeft uitleg over heikele kwesties Lelystad Airport
14 februari 14:45Wietplantage en drogerij ontdekt tijdens invallen
14 februari 14:37Ministerie: We wisten niets van huwelijk 'onafhankelijke' Lelystad Airport-experts
13 februari 15:50Kampen: 'Eerst vertrouwen, dan ontwikkeling Lelystad Airport'
10 februari 09:09Proefvlucht nog voor de zomer
6 februari 22:46Jesse Klaver trekt in Zwolle fel van leer tegen Lelystad Airport
6 februari 19:42Zwollenaar drong woning in Lelystad binnen na vermeende aanranding van zusje
5 februari 19:35'Pas besluit over vliegveld als alles klopt'
5 februari 08:59Inbreker verstopt zich in bezemkast van school in Lelystad
3 februari 10:39Winkel Lelystad overvallen
2 februari 16:52Stremming Houtribweg bij Lelystad voorbij, scheepvaartverkeer nog beperkt
RSS.