menu
zoek

Nieuws Lieren

Inbreker op heterdaad betrapt, sieraden terug

zaterdag 19 augustus 2017, 12:37 uur

Vrijdagmiddag rond 13.50 uur zag een vrouw op de Kanaal Zuid een onbekende man in haar schuur staan. Toen deze probeerde te vluchten wist zij dit met hulp van een andere man te beletten. De gewaarschuwde politie was snel aanwezig en hield de 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats meteen aan.

De vrouw zag toen zij vanaf de schuur naar haar woning keek dat een raam was gebroken. Binnen bleken ruimtes te zijn doorzocht. Zij herkende diverse bij de verdachte aangetroffen sieraden als haar eigendom en deed aangifte. Eén van de agenten die assisteerde bij de aanhouding herkende sieraden van een eerder opgenomen aangifte van woninginbraak enkele uren daarvoor, niet ver daarvandaan óók in Lieren. Bij die betreffende woning bleek in de nacht van donderdag op vrijdag een raam geforceerd en diverse goederen, waaronder sieraden, gestolen. De politie stelde naar aanleiding van de inbraak buurtonderzoek in. Dat leidde tot alertheid en vervolgens de ontdekking van de onbekende man in de schuur. De verdachte is voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De 40-jarige is in verzekering gesteld en zal aankomende maandag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Forensische opsporing heeft onderzoek gedaan. De herkende stukken zijn inmiddels aan beide rechtmatige eigenaren teruggegeven. 2017384818 + 2017384887 ^MJV

Diefstal/Heling in Lieren

» Politie.nl
zaterdag 19 augustus 2017, 20:01 uur
Sieradendief op heterdaad betrapt in Lieren
de StentorDankzij een alerte vrouw in Lieren is gistermiddag een 40-jarige sieradendief aangehouden. De man is voor verhoor ingesloten op het politiebureau. 
» de Stentor
zaterdag 19 augustus 2017, 17:15 uur
Tweetal betrapt sieradendief in Lieren
Omroep GelderlandEen vrouw heeft vrijdagmiddag een onbekende man betrapt in de schuur bij haar woning aan Kanaal Zuid in Lieren. Ze wist hem samen met een man tegen te houden. De politie verdenkt de insluiper van inbraak en diefstal.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland

Meer nieuws uit Lieren

18 februari 12:55Apeldoorner (81) alsnog overleden aan gevolgen ongeval
9 februari 20:06Auto belandt in kanaal in Lieren; inzittende gereanimeerd
21 januari 06:13Busje ramt kringloopwinkel in Lieren
19 november 20:51Brand verwoest schuur in Lieren, woning met rieten dak blijft gespaard
27 juni 21:27Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Lieren
28 april 17:15Koe omgekomen bij brand in schuur Lieren, kalveren geëvacueerd
19 augustus 20:01Sieradendief op heterdaad betrapt in Lieren
RSS.